Poraďte životné poistenie

janajanok
1. sep 2017

Ahojte baby, poraďte mi životné poistenie. Poprípade aké máte skúsenosti s poisťovňami. Ďakujem.

janjochmann
1. sep 2017

@janajanok Odporúčam rizikové životné poistenie, čiže čisté poistenie bez sporenia. Určite nie kapitálové a ani investičné poistenie.

Dnes už v podstate každá poisťovňa ponúka takýto čisto poistný produkt, ale samozrejme rozdiely sú dosť veľké v cene a možnostiach nastavenia.

A tiež odporúčam kryť iba vážne riziká, udalosti ktoré "rozhodia" rodinný rozpočet a neviem ich pokryť finančnou rezervou:
- invalidita (toto je podľa mňa osobne najdôležitejšie pripoistenie)
- smrť
- dlhodobá PN
- trvalé následky úrazu
- kritické choroby

marrie5385
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nellita
1. sep 2017

Ja mam v generali zahrna takmer vsetko,ak.potrebuje S bližšie info napis na id

5petusik55
1. sep 2017

@janajanok ahoj, odporúčam len úrazové poistenie bez sporenia.
Čo sa týka pripoistení:
-smrť (aby bol pokrytý úver ak je, príp náklady na pohreb)
-trvalé následky,
-denné odškodné.
- kritické choroby ak máte predispozície. ostatné pripoistenia sú zbytočné 🙂
Nastavuje sa podľa platu. A poisťovne najlepšie Generali a Alianz. Napr Kooperativa absolútne nevypláca drobné úrazy. Pre viac info mi kľudne napíšte IP 🙂

frapper
3. sep 2017

áno,teraz si klienti poisťujú skôr len na riziká,ktoré v živote človeka môžu nastať.Allianz má veľký výber a každý si vie flexibilne nastaviť riziká,ktoré potrebuje.
-úmrtie pre jednotlivca, aj pre dvojicu osôb za jedno poistné/aj k úverom/
-invalidita akákoľvek,čiže aj z úrazu aj z choroby/už od 40%-viac možností,k úverom aj s klesajúcou sumou/
-trvalé následky
-kritické choroby/kryje aj In situ nádory/
-denné odškodné
-nemocnica z choroby,úrazu
-dlhodobá PN,ušlý zárobok
Toto sú riziká o ktoré najčastejšie klienti majú záujem.Je to ale individuálne.Nastaviť je ideálne na výšku zárobku,aby pri strate príjmu,klient nepocítil výpadok príjmu.
Do jednej zmluvy sa môže poistiť až 6 osôb.

southbay
19. sep 2017

No akurát sa da len potvrdit ostatných, rozhodne vseobecna invalidita (urazy aj choroby), dlhsia PNka, ak je hypo tak poistenie uveru s klesajúcou hodnotou, ze ked sa nieco stane tak sa netreba bat o splacanie hypo len jednym pracujucim rodicom a vyplati sa zvysok istiny

nastavit tak, aby dotycny neostal rodine vyslovene financne na obtiaz, ak je poistena hypo tak poistovat smrt cisto len na pohreb a pod mi pride osobne zbytocne (telo patri statu a smrtou clovek uz dalej rodinny rozpocet nezatazuje, je to trosku morbidne ale nezaskodi takto uvazovat). Tiez treba brat do uvahy nejake statne davky, invalidny dôchodok, vdovske a rozne ine veci, ktore nas socialny system poskytuje. Tiez mi nepride zrovna uzitocne platit za poistenie, ktore mi da 150€ ked si zlomim prstek. Prave taketo hovadiny ma vacsina poistenych a je to len zbytocny luxus, pri com nemaju pokryte ostatne dolezite veci, ktore realne mozu ohrozit financnu situaciu rodiny.

nikola1405
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
patrik_kunzo
23. júl 2020

Ahojte baby. Pri rozhodovaní, aké životné poistenie si vybrať, by Vám mohol pomôcť článok, ktorý som písal pred pár mesiacmi - ekofinancie.sk/porovnanie-zivotne-poistenie/