icon

Posielajú vás ženy, čo máte invalidný dôchodok do práce?

Dnes o 15:57

Mám ID 630 eur a aj tak mi môj pripomína že máme málo peniažkov, no lenže ja nemám poriadnu školu keďže mám ĽMR cize mám len strednú s Ledva maturitou a ID na psych.diagnozu a Stredne až vysoko funkčný autizmus

autor
Dnes o 18:36
@anonym_38c504

@anonym_bd398b v tomto prípade ale ide o fakty, ktoré nám autorka predkladá. Pohybujem sa v tejto oblasti už dlhé roky a naozaj je pre mňa záhadou, ako sa človek s IQ 65 dostal cca pred 10 rokmi na strednú školu s maturitou. V tom čase mali veľký problém s integráciou deti bez MP s poruchami učenia. Neverím, že s MP chodila na bežnú ZŠ. A zo špecky by ju na SŠ s maturitou nevzali. Toto sú jednoducho fakty. Ďalej, vysokofunkčný autizmus sa spája s vyšším IQ, často sú to ľudia s nejakým nadaním, či až genialitou. Nie ľudia s MR. Toto sú tiež fakty. Nikto ju tu bezdôvodne neuráža, ale nie všetci sme padnutí na hlavu. Viem ako sa vyjadrujú ľudia s MP. Autorka má dokonca pomerne dobrú gramatiku na človeka s mentálnym postihnutím. Tvorí dlhé vety, uvažuje, reaguje. S tým majú autisti celkom často problém. Ja netvrdím, že nie je PAS. Ale kombinácia maturita, MP a vysokofunkčná PAS je veľmi málo pravdepodobná.
Toto tu nie je o tvojej dcére. Nie je dôvod byť vzťahovačná. Autorke vyhovuje sedieť doma, poberať ID a lamentovať nad svojím osudom. Ja jej muža ľutujem. Nie je povinný sa o ňu starať a už vôbec nie, keď bol oklamaný.

@anonym_38c504 a aby som mala aj nejaké kamošky trpela som že nemám žiadne lebo oni sa už v Tom veku 14-15 rozprávali o sexe vzťahoch diskotékach alkohole moje telo dozrievalo fyzicky ale psychicky vobec skrývala som to a až v 17 som skončila na psychiatrii a zistili mi všetky tieto diagnózy okrem IQ to už na ZŠ bolo nízke na môj vek ...

aperolcek
Dnes o 18:38
@anonym_autor

@anonym_38c504 ja ťa tu nebudem presviedčať o mojich diagnózach čo mám na papieri už na Zš som mala IQ 65 ...a áno mám autizmus aj všetky diagnózy ...mne ide o to že keď tu napíšu ženy čo majú ID a muži ich živia aj ich deti že si to precita manžel a pochopí niečo

@anonym_autor Máš IQ 65 a gramatiku ovládaš lepšie než väčšina ľudí na MK. 😁

autor
Dnes o 18:38
@natalka13

@anonym_autor cize mozem mat 1350e ale mne staci 630 a sediet doma.👍
Ked ostanes sama z coho budes zit? Dochodok ti tamto uz stupne iba minimalne.

@natalka13 neviem, ale jedno viem že pracovať nezvládnem lebo tým prácam nerozumiem skúšala som všetko možné počas strednej a nikde som nevydržala lebo hneď po prvom druhom dni ma vyhodili pretoze moja Motorika je veľmi zlá a nechápem tým robotam..

autor
Dnes o 18:39
@aperolcek

@anonym_autor Máš IQ 65 a gramatiku ovládaš lepšie než väčšina ľudí na MK. 😁

@aperolcek áno lebo to sa nabifliť a v tomto smere mi mozog funguje ale to je všetko

anonym_1f8e3e
Dnes o 18:40
@anonym_autor

@aperolcek áno lebo to sa nabifliť a v tomto smere mi mozog funguje ale to je všetko

@anonym_autor clovek s MP sa nedokaze nabiflit gramatiku a pouzit ju vo vetach

autor
Dnes o 18:41
@anonym_1f8e3e

@anonym_autor clovek s MP sa nedokaze nabiflit gramatiku a pouzit ju vo vetach

@anonym_1f8e3e vidíš som toho príkladom 🙂

veronicka88
Dnes o 18:42

Mám po dvoch výmenách aortalnek chlopne,poozgovej príhode,histerektomii,kyrete a vieš čo?mám holý prd🤣nevyjde mi ID ani keby som sa posr....lebo som pre štát absolútne zdravá. A tak pracujem na 8 hodín,tak aby sme vyšli. Nesedim na zadku a neľutujem sa.vo vzťahu sú dvaja. Ak bude manžel nespokojný odide ver mi

anonym_1f8e3e
Dnes o 18:43
@anonym_autor

@anonym_1f8e3e vidíš som toho príkladom 🙂

@anonym_autor jasne ze nie, proste bud ti dali zle dg, alebo neviem si to vysvetlit. Intelekt ked sa meria, robi sa opakovana diagnostika, pracujem v tom 20r viem ktore dieta co zvladne na zaklade intelektu clovek LMR toto by nikdy nedal nezvladol...

autor
Dnes o 18:45
@anonym_1f8e3e

@anonym_autor jasne ze nie, proste bud ti dali zle dg, alebo neviem si to vysvetlit. Intelekt ked sa meria, robi sa opakovana diagnostika, pracujem v tom 20r viem ktore dieta co zvladne na zaklade intelektu clovek LMR toto by nikdy nedal nezvladol...

@anonym_1f8e3e neviem no dali mi tieto diagnózy naposledy merané IQ v decembri tohto roku a stále som mala 75 ako na ZŠ nikde som sa neposunula

autor
Dnes o 18:45
@veronicka88

Mám po dvoch výmenách aortalnek chlopne,poozgovej príhode,histerektomii,kyrete a vieš čo?mám holý prd🤣nevyjde mi ID ani keby som sa posr....lebo som pre štát absolútne zdravá. A tak pracujem na 8 hodín,tak aby sme vyšli. Nesedim na zadku a neľutujem sa.vo vzťahu sú dvaja. Ak bude manžel nespokojný odide ver mi

@veronicka88 dúfam že nie, myslela som si že toto dam prečítať manželovi ale vidím že to nemá zmysel

natalka13
Dnes o 18:46
@anonym_autor

@anonym_38c504 ja ťa tu nebudem presviedčať o mojich diagnózach čo mám na papieri už na Zš som mala IQ 65 ...a áno mám autizmus aj všetky diagnózy ...mne ide o to že keď tu napíšu ženy čo majú ID a muži ich živia aj ich deti že si to precita manžel a pochopí niečo

@anonym_autor nemas iq65 ani nahodou.
Ked uz chces klamat aspon di vymysli nieco lepsie.

autor
Dnes o 18:49
@anonym_autor

@anonym_1f8e3e neviem no dali mi tieto diagnózy naposledy merané IQ v decembri tohto roku a stále som mala 75 ako na ZŠ nikde som sa neposunula

@anonym_1f8e3e aj ten autizmus mi dali pretože od malička trepem rukami keď sa teším niečo si predstavujem tak si tlieskam a keď som bola malá tak som išla akože do nejakeho druhého sveta tam som napísala pin kód a rozprávala sa s Winx club Hannou montanou, dalej som verila na víly dudel som nosila doma na spanie do 3 triedy a na Ježiška a Mikuláša som prestala veriť keď som mala 13-14 rokov ..bohužiaľ je to tak

natalka13
Dnes o 18:50
@anonym_autor

@anonym_1f8e3e aj ten autizmus mi dali pretože od malička trepem rukami keď sa teším niečo si predstavujem tak si tlieskam a keď som bola malá tak som išla akože do nejakeho druhého sveta tam som napísala pin kód a rozprávala sa s Winx club Hannou montanou, dalej som verila na víly dudel som nosila doma na spanie do 3 triedy a na Ježiška a Mikuláša som prestala veriť keď som mala 13-14 rokov ..bohužiaľ je to tak

@anonym_autor
Cize trollko zas prisiel🙃

anonym_1f8e3e
Dnes o 18:50
@anonym_autor

@anonym_autor to su skor signaly aspergera a ktoru zlozku intelektu si mala najslabsiu?

vulka
Dnes o 18:51
@anonym_autor

@anonym_38c504 nie všetci vysokofunkcní autisti majú vysoké IQ ja mám taký autizmus a nemám vysoké IQ ...kazkdopadne základnú som ledva prešla ale len s konexiami a odpustili mi veľa predmetov následne som išla na strednú tiež po známosti a tam moja mama mala kamošku a tá mi bola triedna takže mi dávali celé vytlačené písomky a ja som sa len naučila tie otázky alebo ich poslala rovno vypísané učiteľke a to z toho dôvodu že aby som bola v kolektíve dievčat pretože ja som vyzerala úplne normálne chudá cvičila som v posilke mala som 175 cm a 53 kg vedela som sa pekne obliect a namaľovať lenže v hlave prázdno a veľmi som sa trápila preto ...

@anonym_autor Na to ako o sebe píšeš, že si retardovaná máš bohovský slovník, cudzie slová, zložené súvetia, ....

nikaeli
Dnes o 18:52

@anonym_1f8e3e všetko jej vybavila mama 🤷‍♀️ ja si myslím to isté čo ty. Som dlhoročný psychopéd a toto, čo nám tu predkladá autorka jednoducho nie je možné. Jej odpovede sú logické, štylisticky celkom dobre formulované, gramaticky tiež. Toto človek s IQ 65 jednoducho nedá. Ten má všetky psychické procesy oslabené, vrátane pamäti a schopnosti nabifliť sa gramatické pravidlá, nie to ich ešte vedieť uplatniť v praxi.

anonym_1f8e3e
Dnes o 18:53
@nikaeli

@anonym_1f8e3e všetko jej vybavila mama 🤷‍♀️ ja si myslím to isté čo ty. Som dlhoročný psychopéd a toto, čo nám tu predkladá autorka jednoducho nie je možné. Jej odpovede sú logické, štylisticky celkom dobre formulované, gramaticky tiež. Toto človek s IQ 65 jednoducho nedá. Ten má všetky psychické procesy oslabené, vrátane pamäti a schopnosti nabifliť sa gramatické pravidlá, nie to ich ešte vedieť uplatniť v praxi.

@nikaeli ved presne tiez to tvrdim, mam roky praxe a diagnostikovala som strasne vela deti

anonym_1f8e3e
Dnes o 18:57

aj keby sa tie gramaticke pravidla nejakym zazrakom nabiflila, nedokaze ich uplatnit, pouzit...Ved aj na koni vidno ak pise niekto prispevok ze je taky jednoduchsi tuto slecna/ pani to ani zdaleka nie je, moze byt aspergerka mat dyspraxiu + psych dg to by aj sedelo ale nie LMR

autor
Dnes o 19:01
@anonym_1f8e3e

@anonym_autor to su skor signaly aspergera a ktoru zlozku intelektu si mala najslabsiu?

@anonym_1f8e3e slovné úlohy mám aj diskalkúliu že ich neviem riešiť proste počty mi robia veľký problém a aspergera asi nie lebo tí majú vysoké IQ nie ? A to ja nemám mne vyšlo v testoch to 75 aj na ZŠ už

anonym_1f8e3e
Dnes o 19:03
@anonym_autor

@anonym_1f8e3e slovné úlohy mám aj diskalkúliu že ich neviem riešiť proste počty mi robia veľký problém a aspergera asi nie lebo tí majú vysoké IQ nie ? A to ja nemám mne vyšlo v testoch to 75 aj na ZŠ už

@anonym_autor no nic a teraz tu o cervenej ciapocke

IQ 75 je hranicne pasmo nie LMR

anonym_1f8e3e
Dnes o 19:06
@anonym_1f8e3e

@anonym_autor no nic a teraz tu o cervenej ciapocke

IQ 75 je hranicne pasmo nie LMR

@anonym_1f8e3e casto je to aj skreslene, ked vyjde hranicne pasmo skrz dysky tam sa robi rediagnostika

anna777115
Dnes o 19:08

Autorka s mentalnou retardaciou by si sa takto nevyjadrovala a nemala by si takyto písomný prejav.

anonym_38c504
Dnes o 19:10
@anonym_autor

@anonym_autor vieš čo? už radšej nepokračuj, už sa riadne zamotávaš. Ak máš IQ65, a teda MP, nemôžeš mať dyskalkúliu. Problém s matematikou by si mala skrz znížený intelekt. Poruchy učenia majú žiaci s normointelektom. A teda pozerám, že už máš 75 😛 hm. Prosím ťa, vyber si.

autor
Dnes o 19:20
@anonym_1f8e3e

@anonym_1f8e3e no aj to že som proste nerozumela tým detom od škôlky proste ako keby som žila v inom svete oni ma ani nikdy nechceli zobrať medzi seba od škôlky ani neviem prečo no pravda je že som sa s nimi fakt nemala o čom baviť ..ja som mala chodiť podľa mňa na špeciálnu ZŠ lenze mamka nechcela si priznat že mi nieco je pracovala na dosť vysokej pozícii aj môj dedo bol riaditeľ jedného podniku a ja som sa narodila takto vždy sme vedel že tam nejaký problém ale pokiaľ mi takto na ZŠ vychádzali v ústrety s tými predmetmi bolo to fajn az potom teda v tých 17 som sa zrútila prestala chodiť do školy opakovala som ročník a nejako do dobojovala...potom som išla do stacionara....

anonym_1f8e3e
Dnes o 19:21
@anonym_autor

@anonym_1f8e3e no aj to že som proste nerozumela tým detom od škôlky proste ako keby som žila v inom svete oni ma ani nikdy nechceli zobrať medzi seba od škôlky ani neviem prečo no pravda je že som sa s nimi fakt nemala o čom baviť ..ja som mala chodiť podľa mňa na špeciálnu ZŠ lenze mamka nechcela si priznat že mi nieco je pracovala na dosť vysokej pozícii aj môj dedo bol riaditeľ jedného podniku a ja som sa narodila takto vždy sme vedel že tam nejaký problém ale pokiaľ mi takto na ZŠ vychádzali v ústrety s tými predmetmi bolo to fajn az potom teda v tých 17 som sa zrútila prestala chodiť do školy opakovala som ročník a nejako do dobojovala...potom som išla do stacionara....

@anonym_autor nemas LMR to je cele. Nemusis tu vysvetlovat celu historiu, max aspergera a psych dg

autor
Dnes o 19:21
@anonym_38c504

@anonym_autor vieš čo? už radšej nepokračuj, už sa riadne zamotávaš. Ak máš IQ65, a teda MP, nemôžeš mať dyskalkúliu. Problém s matematikou by si mala skrz znížený intelekt. Poruchy učenia majú žiaci s normointelektom. A teda pozerám, že už máš 75 😛 hm. Prosím ťa, vyber si.

@anonym_38c504 ja sa nevyznám v tých pojmoch keď som bola ja v prvej druhej triede nevedelo sa o autizme vôbec nič ..takže proste takto mi hádzali všelijaké diagnozy

autor
Dnes o 19:22
@anonym_1f8e3e

@anonym_autor nemas LMR to je cele. Nemusis tu vysvetlovat celu historiu, max aspergera a psych dg

@anonym_1f8e3e a teda aspergera nemusi mať len vysoké iQ ?

1sally12
Dnes o 19:24

Zas peniažky🙏🙄

anonym_1f8e3e
Dnes o 19:25
@anonym_autor

@anonym_1f8e3e a teda aspergera nemusi mať len vysoké iQ ?

@anonym_autor ved si pozri do spravy ci tam mas uroven vedomosti a schopnosti v lahkej dusevnej zaostalosti ....tie terminy zrejme budu zastarale. ako ja mam vediet co tam mas pisane..ohladom intelektu. Clovek s LMR sa takto nedokaze vyjadrovat, naucit sa gramatiku a vediet ju spravne pouzit. Intelekt ma viac zloziek a ak je jedna v pasme podpriemeru pripadne hranicna alebo pod hranicou este stale to nie je LMR je to len jedna zlozka

anonym_dcfa5e
Dnes o 19:25
@1sally12

Zas peniažky🙏🙄

@1sally12 Peniazky a domcek. MK klasika.