icon

Posielajú vás ženy, čo máte invalidný dôchodok do práce?

8. apr 2026

Mám ID 630 eur a aj tak mi môj pripomína že máme málo peniažkov, no lenže ja nemám poriadnu školu keďže mám ĽMR cize mám len strednú s Ledva maturitou a ID na psych.diagnozu a Stredne až vysoko funkčný autizmus

anonym_e1cbc8
9. apr 2026
@anonym_73503c

@anonym_85f964 tak takému fakt zobrať peciatku

@anonym_73503c jaj takych je vela.
@anonym_73503c
Alebo aj tie dlhodobe PNky ...Pozname me to, vyhoretie hlavne v OL po prepusteni, su zrazu vsetci na hlavu, a a chrbtica, Jasne, ved kazdy mame nalez. Uz nepoznam cloveka, ktoreho chrbat neboli. Idu riesit aj tie PNky v Ochrannych lehotach.
Uz len si posvietit na maximalne podpory a materske, a bude po ptakach

mogaa
9. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_1f8e3e ja mám 24 rokov a áno mám maturitu ale tým spôsobom že mi učiteľka dala témy čo sa má budú pýtať a spravila som ju cize nemám oficiálny doklad a nemôžem sa nikde s ním uplatniť

@anonym_autor tak popri ID vieš pracovať pokiaľ ti to zdravotný stav dovolí.....tam je rozhodujúci zdravotný stav, nie to, akú máš školu....môžeš praovať ako poštárka, sanitárka, predavačka, upratovačka....tam žiadne špeciálne vzdelanie nepotrebuješ....a nie, nemáš maturitu ak nemáš maturitné vysvedčenie tak ju jednoducho nemáš

zuzana76
9. apr 2026
@anonym_38c504

@zuzana76 niekoľkokrát zopakovala svoje nízke IQ (65) čo sedí s ľahkou MR. Keď sme jej to tu vyvrátili na margo maturity, vysokofunkčného autizmu a spôsobu vyjadrovania, vrátane schopnej gramatiky, už jej poskočilo IQ na 75 a objavili sa poruchy učenia 🤷‍♀️ a ešte sa tam kdesi v pozadí motká schiza.

@anonym_38c504 jasne, ona si vymysla, nieco asi ma, ale nikto netusi co, ja som pisala na margo toho, ze lred 10 rokmi niktk neriesil autizmus ani poruchy ucenia, tak som pisala, ze sa to veru riesilo a riesi sa dost intenzivne uz urcite aj 20 rokov a viac

anonym_dcfa5e
9. apr 2026
@zuzana76

@anonym_38c504 jasne, ona si vymysla, nieco asi ma, ale nikto netusi co, ja som pisala na margo toho, ze lred 10 rokmi niktk neriesil autizmus ani poruchy ucenia, tak som pisala, ze sa to veru riesilo a riesi sa dost intenzivne uz urcite aj 20 rokov a viac

@zuzana76 Bohvie, co jej je, to sa tu pri tych jej fabulaciach asi nedozvieme, ale leniva je asi urcite. Ale to nie je diagnoza😃

marsmykkok
9. apr 2026
@zuzana76

@zuzana76 zase dievčatá dosť maskujú a sú v podstate bezproblémové v škole hoci vnútri trpia a príde sa na to až ked sa zrútia. Nie ako chlapci čo sa nezrútia lebo nemaskujú, ale správajú sa tak, že je to pre okolie veľmi nepríjemné a preto sa rýchlo dostanú k diagnostike. Naozaj dievčatá Aspergerky alebo vysokofunkčné autistky sú často diagnostikované až neskôr-niekedy až v dospelosti. Bohužiaľ ani ak sa dievča dostane k psychológovi alebo psychiatrovi nezistí autizmus, lebo maskujú a odborníci vôbec toto nevedia riešiť u dievčat. A k odborníkovi na autizmus sa nedostanú lebo ich nikto neodporučí a ich problémy sú uzavreté ako depresia, úzkosť prípadne porucha osobnosti. Ale zase ako píšem vyššie, ak má maturitu, našla si zdravého chlapa, dokonca urobila taký krok že išla s ním žiť pravdepodobne do cudzej domácnosti ten autizmus musí byť ľahší stupeň a neviem akým zázrakom dostala plný ID.

zuzana76
9. apr 2026
@marsmykkok

@zuzana76 zase dievčatá dosť maskujú a sú v podstate bezproblémové v škole hoci vnútri trpia a príde sa na to až ked sa zrútia. Nie ako chlapci čo sa nezrútia lebo nemaskujú, ale správajú sa tak, že je to pre okolie veľmi nepríjemné a preto sa rýchlo dostanú k diagnostike. Naozaj dievčatá Aspergerky alebo vysokofunkčné autistky sú často diagnostikované až neskôr-niekedy až v dospelosti. Bohužiaľ ani ak sa dievča dostane k psychológovi alebo psychiatrovi nezistí autizmus, lebo maskujú a odborníci vôbec toto nevedia riešiť u dievčat. A k odborníkovi na autizmus sa nedostanú lebo ich nikto neodporučí a ich problémy sú uzavreté ako depresia, úzkosť prípadne porucha osobnosti. Ale zase ako píšem vyššie, ak má maturitu, našla si zdravého chlapa, dokonca urobila taký krok že išla s ním žiť pravdepodobne do cudzej domácnosti ten autizmus musí byť ľahší stupeň a neviem akým zázrakom dostala plný ID.

@marsmykkok to ja vsetko viem a suhlasim. Ja som pisala, ci si ona nemyli lahku mozgovu retardaciu s lahkou mozgovou dysfunkciou

zuzana76
9. apr 2026

Ako lahka mozgova dysfunkcia sa dnes pouzivaju nazvy AdHD a ine poruchy.

lienka.7
9. apr 2026
@marsmykkok

@marsmykkok akým zázrakom ? No takým ako aj iní jej podobní...💰💰💰

oskvarka
9. apr 2026
@anonym_autor

@veronicka88 dúfam že nie, myslela som si že toto dam prečítať manželovi ale vidím že to nemá zmysel

@anonym_autor a keby si len niekde pomáhala napríklad v CVČ na krúžkoch tie spoločenské hry? Ako ich vlastne hráš keď nemáš IQ isto máš nejaký druh inteligencie vyšší a nejaké technické pochopenie pracovných postupov...ale to a čudujem že tie hry dokážeš ...ale tak možno hráte decké hry. Ktovie ako ti to kedy meral možno sa to prejavuje v kolektíve so stresu. Ja mám napríklad vysoké IQ ale som dyslektik a gramatiku proste nedávam vôbec. Niečo také kde nepotrebuješ zručnosť a pochopiť pracovné postupy ale skôr len tak vypomôcť. Určite s takouto gramatiku a pekným vyjadrovaním sa sa musí pre teba nájsť práca na pár hodín že si trochu privirobis a aj by to tebe psychicky prospievalo

maria123
9. apr 2026
@anonym_dcfa5e

@anonym_autor Tomuto mame verit? Aspon nepis bludy.

@anonym_dcfa5e už nejaký čas mam dojem, ze toto vymýšľa AI.... Tie tzv témy v diskusiach😀

anonym_795967
9. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_38c504 ja ťa tu nebudem presviedčať o mojich diagnózach čo mám na papieri už na Zš som mala IQ 65 ...a áno mám autizmus aj všetky diagnózy ...mne ide o to že keď tu napíšu ženy čo majú ID a muži ich živia aj ich deti že si to precita manžel a pochopí niečo

@anonym_autor chod do roboty, nevyplakavaj tu. Manzel ta za chvilu posle do riti, nebude zivit neschopnu stazujucu sa hnidu.

oskvarka
9. apr 2026
@anonym_autor

@marsmykkok aj v inej diskusii je slečna čo má schizofréniu a má plný ID má tam aj fotku, a píše že má viac 530 eur ID takže je to možné na psychiatrii ...a najviac dávajú vždy ľuďom keď chodia stále na psychiatriu sa dať hospitalizovať minulý rok som bola cca 6 mesiacov dokopy lebo mi bolo veľmi zle pošla som na akútne zo sanitkou a bola som v klietke koli stavu lebo som sa chcela zabiť ... A keď som tam bola tak koľko mladých žien dievčat mali ID a ešte väčšie ako ja, jedna Kika tu raz písala že si doplatila nejaké peniaze že má 800 eur dôchodok a ešte k tomu robí 800 a má 1600 veľmi dobre si to pamätám ...

@anonym_autor tak potom ale nie je problém tvoje úzke IQ ktoré bude asi len v nejakej logickej oblasti ale tvoja schyzofrenia. Keď trpia takýmito stavmi. Tam ti ale ID nezoberú ak si bola polroka s prestávkami hospitalizovaná určite nie. Kľudne si nájdi nejakú prácu čo by ťa bavila alebo tej máme pomáhaj viac.
Ohľadom peňazí neviem ako kde také vysoké čísla berieš mám svokru ID psychiatrická diagnóza a to už mala odpracované toľko že jej to vyšlo (asi 15 rokov nepamätám presne) a mala menej ako ty. Teraz má starobný ten jej vyšiel vyšší o málinko oproti tomu čo máš...a podľa mňa to nie sú malé peniaze.

kalifka
9. apr 2026

@anonym_autor toto je celé blud 😅
- pri diagnózach, čo píšeš neexistuje, aby si takto reagovala na príspevky
- to, že si zatajila diagnózy pred manželom je kľudne na rozvod
- vybavenú školu učňovský list, nie to sa mi tiež nechce veriť

nela82
9. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_38c504 ja ťa tu nebudem presviedčať o mojich diagnózach čo mám na papieri už na Zš som mala IQ 65 ...a áno mám autizmus aj všetky diagnózy ...mne ide o to že keď tu napíšu ženy čo majú ID a muži ich živia aj ich deti že si to precita manžel a pochopí niečo

@anonym_autor neklam,že máš iQ 65.....pri takomto výsledku sa nevieš vyjadrovať moja zlata.Bud si takto oklamala "system" aby si mala dôchodok ako istý príjem,alebo neviem.

autor
9. apr 2026
@oskvarka

@anonym_autor a keby si len niekde pomáhala napríklad v CVČ na krúžkoch tie spoločenské hry? Ako ich vlastne hráš keď nemáš IQ isto máš nejaký druh inteligencie vyšší a nejaké technické pochopenie pracovných postupov...ale to a čudujem že tie hry dokážeš ...ale tak možno hráte decké hry. Ktovie ako ti to kedy meral možno sa to prejavuje v kolektíve so stresu. Ja mám napríklad vysoké IQ ale som dyslektik a gramatiku proste nedávam vôbec. Niečo také kde nepotrebuješ zručnosť a pochopiť pracovné postupy ale skôr len tak vypomôcť. Určite s takouto gramatiku a pekným vyjadrovaním sa sa musí pre teba nájsť práca na pár hodín že si trochu privirobis a aj by to tebe psychicky prospievalo

@oskvarka my tam hráme detské hry, ako človeče jasné že nie dospelácke čosi 😅

autor
9. apr 2026

@nela82 určite na základnej škole som si vymyslela nízke IQ aby som nemusela robiť ach jaj neviem že z kadiaľ ste také vyliezave

autor
9. apr 2026
@oskvarka

@anonym_autor tak potom ale nie je problém tvoje úzke IQ ktoré bude asi len v nejakej logickej oblasti ale tvoja schyzofrenia. Keď trpia takýmito stavmi. Tam ti ale ID nezoberú ak si bola polroka s prestávkami hospitalizovaná určite nie. Kľudne si nájdi nejakú prácu čo by ťa bavila alebo tej máme pomáhaj viac.
Ohľadom peňazí neviem ako kde také vysoké čísla berieš mám svokru ID psychiatrická diagnóza a to už mala odpracované toľko že jej to vyšlo (asi 15 rokov nepamätám presne) a mala menej ako ty. Teraz má starobný ten jej vyšiel vyšší o málinko oproti tomu čo máš...a podľa mňa to nie sú malé peniaze.

@oskvarka no teraz sa to berie podľa minimálnej mzdy a každý rok je vyššia a vyššia a nemôžeš porovnať roky predtym lebo inflácia a ceny idú stále hore ...

anonym_38c504
9. apr 2026
@anonym_autor

@oskvarka no teraz sa to berie podľa minimálnej mzdy a každý rok je vyššia a vyššia a nemôžeš porovnať roky predtym lebo inflácia a ceny idú stále hore ...

@anonym_autor na človeka s MR ti to celkom dobre páli 🙃 možno by si mohla prispieť do domácnosti aspoň brigádou? alebo nech ti prispieva mama 🤷‍♀️

anonym_85f964
9. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor čo sa prosím ťa berie podla minimálnej ID a minimálna mzda nemajú absolútne nič spoločné. A s touto argumentáciou ty urcite nemáš celkové IQ 65 a ani to o 10 bodov vyššie, čo si dnes či kedy zrazu uviedla. Takých ako ty by mali posudkovi lekári poriadne preverovať. A teraz myslim ľudí s tvojim uvažovanim, nie s diagnózami ktoré nám tu prezentujes. A áno nižšie IQ sa dá nasimulovat. Dobrý psychológ klinicky toto vie prekuknúť. Ale toto som to asi nemal
prezradiť 😂

oskvarka
9. apr 2026
@anonym_autor

@oskvarka my tam hráme detské hry, ako človeče jasné že nie dospelácke čosi 😅

@anonym_autor veď ale človece je decká hra aj osadníci z Catanu je decká hra .. závisí od hernej náročnosti

oskvarka
9. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ale svokra mala ten ID taký istý ešte pred 5 rokmi aj keď ta inflácia išla.

anonym_476dc1
9. apr 2026
@anonym_autor

@klotildabazarik prosím ťa keď nevieš poradiť tak nepíš ďakujem 🙂

@anonym_autor chápem ta
Máme v rodine takeho chalana s tvohimi diagnózami
Ma ID plný
Pracuje na čiastočný úväzok,cez home office
Ale okolie, najmä niektorí členovia mojej rodiny ho nutia, aby pracoval viac / na plný úväzok/nech ma viac peňazí
Hocinon je takto v pohodd a to čo zarobí mu postacuje a ma si aj kedy oddychovať
Potrebuje veľa spánku, niekedy spí aj cez den a potom zase funguje dalej, lieky užíva pravidelne
Ma 24 rokov

romanadam1626
9. apr 2026

@anonym_autor Drz sa ,mas to tazke, ked Ta nuti do toho manžel?
Neviem, čo by som na Tvojom mieste robila
Keby si skusila nejaky menší úväzok nape dokladat tovar v Tescu?
To by si mohla zvládnuť a potom si aj mozes niečo pekne pre seba kupit, budes mat viac sebavedomia.
Aj manžel bude spokojný 🙂

romanadam1626
9. apr 2026
@oskvarka

@oskvarka konečne rozumna, taká chapajuca a ľudská odpoveď 🙂

oskvarka
10. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ale tak ja som všeobecne skromná ja mám VŠ a síce nepracujem na plnú úväzok ale len na 80 percent a nemám o veľa viac a to pracujem v vo svojom obore a mám 4 deti a muža čo tiež nemá sueper prácu ale zdá sa mi z môjho subjektívneho pohľadu že 650 je v pohode pre jedného človeka. Detičky nemáte a asi ani neplánuješ či ? Ako vravím že je to super veľa na vyskakovanie ale je to ok podľa mňa.

natalka13
10. apr 2026
@oskvarka

@anonym_autor ale tak ja som všeobecne skromná ja mám VŠ a síce nepracujem na plnú úväzok ale len na 80 percent a nemám o veľa viac a to pracujem v vo svojom obore a mám 4 deti a muža čo tiež nemá sueper prácu ale zdá sa mi z môjho subjektívneho pohľadu že 650 je v pohode pre jedného človeka. Detičky nemáte a asi ani neplánuješ či ? Ako vravím že je to super veľa na vyskakovanie ale je to ok podľa mňa.

@oskvarka 650e - ma 24 rokov, z toho si ma kupit byvanie a platit poplatky za byvanie a stravu drogeriu?

lienka.7
10. apr 2026
@natalka13

@oskvarka 650e - ma 24 rokov, z toho si ma kupit byvanie a platit poplatky za byvanie a stravu drogeriu?

@natalka13 a koľko by tak podľa teba mala mat? 1000€? 2000€? Na osobu. Este aj dovolenku chuderke s tulenimi ručičkami by zaplatiť bolo treba, nie?
Akože sorry, ale toto je už sila. Stat tu nie je na to, aby sa on o teba staral. Ma muža, ktorý sa o ňu starať. Ma rodinu, ktorá sa má o ňu starať. Alé nie tento stat!!!
Ma 24 rokov, v živote nerobila a ani robot nebude. Len naťahovať ruky. A pritom ľudia s oveľa horšimi diagnozami robia. Tento stat je raj pre povalacov a kadejake socky.

autor
10. apr 2026
@lienka.7

@natalka13 a koľko by tak podľa teba mala mat? 1000€? 2000€? Na osobu. Este aj dovolenku chuderke s tulenimi ručičkami by zaplatiť bolo treba, nie?
Akože sorry, ale toto je už sila. Stat tu nie je na to, aby sa on o teba staral. Ma muža, ktorý sa o ňu starať. Ma rodinu, ktorá sa má o ňu starať. Alé nie tento stat!!!
Ma 24 rokov, v živote nerobila a ani robot nebude. Len naťahovať ruky. A pritom ľudia s oveľa horšimi diagnozami robia. Tento stat je raj pre povalacov a kadejake socky.

@lienka.7 tak niesom z bohatej rodiny, som za to aby tí čo sú z bohatych rodín aby nemali nárok na ID tak by to bolo spravodlivé a štát by ušetril ...a ja mám ID za svoje choroby ja nemôžem robiť naozaj skúšala som kadejake roboty brigády ale jednoducho a mojím postihom to nejde ...kto by zamestnal človeka ktorý má bludy hlasy a nevie dobre počítať a robiť v rýchlosti ? Keby boli také roboty čo akceptujú spomalených a postihnutých ľudí tak kľudne tam pôjdem pracovať,ale ja nemôžem robiť ani za kasou spravila som 300 eurové manko ktore musel platit mama a manžel proste som nemožná a áno aj takí ľudia sú medzi vami aj keď vyzerajú úplne normálne ako ja viem sa aj namaľovať aj obliecť ale v praktickom živote som nepoužitelná nepraktická.... napr rezne viem ich poobalovat ale vyprazit už neviem , segedínsky spravím lebo to len mäso oprazim v hrnci dám kapustu smotanu a je to ale napr . Mäsko kuracie na panvici si neviem spraviť lebo nechápem tomu princípu a vždy musí byť so mnou mama v kuchyni aby som vypla sporák rúru .... Takisto s peniazmi neviem narabat musí mať moje peniaze mama a ona mi vydeluje čo mozem a čo nie kúpiť inak by som celý dôchodok pomíňala ...a jednak už som sa natrapila v živote dosť od základnej prečo vyzerám normálne ale ruky mám ľavé prečo by som sa mala trápiť len preto že má tak boh stvoril ??? Určite nie, už sa chcem usmievať a nie sa trápiť takže ja neojebavám tento štát v žiadnom prípade ako poniektoré socky cigáni .

veronicka88
10. apr 2026
@anonym_autor

@lienka.7 tak niesom z bohatej rodiny, som za to aby tí čo sú z bohatych rodín aby nemali nárok na ID tak by to bolo spravodlivé a štát by ušetril ...a ja mám ID za svoje choroby ja nemôžem robiť naozaj skúšala som kadejake roboty brigády ale jednoducho a mojím postihom to nejde ...kto by zamestnal človeka ktorý má bludy hlasy a nevie dobre počítať a robiť v rýchlosti ? Keby boli také roboty čo akceptujú spomalených a postihnutých ľudí tak kľudne tam pôjdem pracovať,ale ja nemôžem robiť ani za kasou spravila som 300 eurové manko ktore musel platit mama a manžel proste som nemožná a áno aj takí ľudia sú medzi vami aj keď vyzerajú úplne normálne ako ja viem sa aj namaľovať aj obliecť ale v praktickom živote som nepoužitelná nepraktická.... napr rezne viem ich poobalovat ale vyprazit už neviem , segedínsky spravím lebo to len mäso oprazim v hrnci dám kapustu smotanu a je to ale napr . Mäsko kuracie na panvici si neviem spraviť lebo nechápem tomu princípu a vždy musí byť so mnou mama v kuchyni aby som vypla sporák rúru .... Takisto s peniazmi neviem narabat musí mať moje peniaze mama a ona mi vydeluje čo mozem a čo nie kúpiť inak by som celý dôchodok pomíňala ...a jednak už som sa natrapila v živote dosť od základnej prečo vyzerám normálne ale ruky mám ľavé prečo by som sa mala trápiť len preto že má tak boh stvoril ??? Určite nie, už sa chcem usmievať a nie sa trápiť takže ja neojebavám tento štát v žiadnom prípade ako poniektoré socky cigáni .

@anonym_autor ty máš tak pomýlené názory že mi tá je ľúto. O čo sú horší ti čo majú ťažké diagnózy a sú z ako to nazyvas?bohatých rodín????akože naozaj?neexistujú chránené dielne?je tomtolkonmoznosti ale ty celú túto diskusiu hadzes na svoje IQ a diagnózy. Všetko sa dá vyriešiť len treba chcieť. Mne je len ľúto tvojho manžela. Chlap ktorého si oklamala v čase svadby....môj manžel si ma bral so všetkými diagnózami a následkami ktoré tieto diagnózy nesú. A tak mi nikdy v čase mojej PN nepovedala e mám ísť do práce. Ale išla som aj tak.

kalifka
10. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor jáj žena, klameš až je to na smiech. Ľudia s inými chorobami chodia do práce, u teba nevidím dôvod nechodiť tiež. V dnešnej dobe máš toľko možností, ako sa realizovať. Ale ty si si vybrala cestu klamstva ... ale každý sme nejaký
Skôr ľudom ako si ty, by mali okresávať dávky, aby si sa konečne zaradila do bežného života.