Potrebujem pri hypotéke doložiť doklad o vzdelaní?
Zdravim, potrebujem pri riešení hypotéky doložiť aj doklad o najvyššiom ukončenom vzdelaní ?
Brali sme hypo počas roku 2023. Toto nechceli od nás
Žiaden doklad som nemusela dávať, oni to tam len napísali, aké mám ja a aké muž. Nemusela som nič dokazovať. Riešili sme nedávno.
@zuzanka.zuzu 😅
Nepotrebujú to ani nemajú právo to žiadať.
Nic take sme nikdy nedokladovali. Ked sme ziadali hypo, som uz roky mala titul a nebol ani v obcianskom ani nikde, toto ich nezaujima. Chcu vediet najma kolko zarobis, nie co robis 😃
Keď sme brali pred rokom a pol hypo, tak to mali v “zozname” co dolozit, lebo nemame tituly na op… ale nakoniec sme nedali a nevadilo to, stacilo, ze to tam zapisali….
Vraj to inak pouzivaju k “bonite” klienta
@nynia právo majú na čo budú chcieť 😂 vy máte právo nedoniesť a oni majú potom právo neschváliť hypotéku 😂
@zuzanka.zuzu maju pravo pytat doklady ktore suvisia s prijmom najvyssie dosiahnute vzdelanie s tym priamo nijak nesuvisi.
Častokrát to chcú keď dajú lepšiu úrokovú sadzbu....bonita klienta........ja by som dolozila....ale to sa dava vopred......
Vďaka Vám všetkým za odpovede
Ak je titul v OP, nepotrebujú doklad. Ak nie je a uvedieš v žiadosti najvyššie vzdelanie VŠ, môžu doklad o ukončení vzdelania požadovať.
Nie nič tak nepytali
No známy nahlásil ze ma vysokú školu a nemal. Nikto neriešil, povedali ok super nejaké body mu to spravilo pri žiadosti ale doteraz nepýtali nič.

po mne pýtali, doteraz som nedoniesla 😂 hlavne majte veľké výplaty, to im bude stačiť 😉