icon

Požičanie peňazí medzi priateľmi

11. nov 2025

je možné si požičať of fyzickej osoby na dobu napr. 1 roka? Pripadne aj s vratenim nejakých úrokov?
Požičali by ste takto niekomu zo známych, kamarátov, kolegov a ak áno akým spôsobom je to možné urobiť fér pre obe strany?

pribinak
11. nov 2025

Ak by som požičala peniaze tak len rodine či kamosom a od týchto by som žiadne úroky nechcela
Požičala som lebo som chcela pomôcť, nie zarobiť

Požičiavajú len takú sumu, ktorú dokážeš oželieť ak by sa niečo stalo a dotácia osoba by tie peniaze nevedela vrátiť

anonym_1365e7
11. nov 2025

len sumu co nepotrebujes a zaobides sa bez nej
ja mam zasadu ak niekomu poziciam 50-100€ malu sumu a nevrati uz nepozicinnikdy tej osobe.
vacsie sumy su velmi rizikove poziciavat fyzickej osobe

zuzanita1609
11. nov 2025

Mojej najbližšej rodine bez akýchkoľvek otázok a pochybností,bez úrokov. Mojím najbližším priateľom taktiež (vraví sa,že ak chceš poznať skutočného priateľa, požičaj mu peniaze) 😏. Môj chlap dokonca "požičal" dosť veľkú sumu môjmu bratovi na pracovné auto, povedal,že nech vráti ako bude môcť a keď sa mu podarí rozbehnúť v jeho podnikaní. Majú dobrý vzťah,sem tam,keď potrebuje radu,volá mu ako prvému. Ale tak,to musíš sama cítiť a vedieť, komu požičať a komu asi nie.

olimuc
11. nov 2025

V ramci najblizsej rodiny a este par osob ano, bez urokov je tam dovera. U ludi, ktorym nedoverujem na 100% by som ostala tak na maxime 50€.

anonym_6ea117
11. nov 2025

@anonym_autor nie, nepožičala by som nikomu, sú na to inštitúcie, kde je možné si požičať, ak mu tie nepožičajú, lebo majú obavy, či bude splácať, tak je rizikovým aj pre mňa. Nemyslím, teraz malú sumu, okolo 50 eur, tú by som požičala rodine a známym, viac nie.

vorkola
11. nov 2025

Ja som dost dlhe roky poziciavala,mojej byvalej kolegine,este v korunach ,nazbieralo sa to v tom case vela mozno vtedy na ten cas na polku Mb ecky auta,,a stale nevracala ,dobrych 5 rokov, ,nevedela som ,ze nevie hospodarit, ked som sa spamätala,a povedala uz dost, Tak nakoniec ta kolegina asi za ť rokov prisla o dom lebo exekucie,(o com som nemala ani potuchy kedze jej vnuci premarnili na tych hracich ( co to chce teraz Huliak ) automatoch,,?,,neviem presne ake su to hazardne hry .take , ze rodiny pridu o vela, je to ako droga,.Aj ta moja kolegina takto prisla o rodinny dom kvoli vnukom ,Kebyze nema exekuciu,tak by mi peniaze doteraz nevratila..Od vtedy nepoziciavam ,,

ljmmm
12. nov 2025

ja nepoziciam ani rodine. Ale nas rodinny okruh nikdy nepotreboval pozicat, ani znamych takych nemam. Ale sused mi rozpraval, ze si pozical od ineho suseda ale s tym, ze to bolo spisane u notara aj so vsetkymi podmienkami vratenia. To by snad mohlo byt rozumne

dianaaaaa
13. nov 2025

Nie‼️‼️‼️‼️‼️‼️

bomba36
13. nov 2025

Nie nepožičiam, môže mať papierov koľko chce, ak prestane platiť, tie peniaze už neuvidím.

zuzitka1004
13. nov 2025
@dianaaaaa

Nie‼️‼️‼️‼️‼️‼️

@dianaaaaa ešte viac tých červených výkričníkov, až to všetci pochopíme 🙂

anonym_473858
13. nov 2025

Z vlastnej skúsenosti neodporúčam nikomu požičať, aj z rodiny a priateľov sa pri vracani peňazí môžu stať nepriatelia, môžeš mať aj neviem aku zmluvu, ak by to dotyčnému nemali neskôr z čoho sťahovať tak ani tá ti nepomôže a je to na dlhé naťahovačky so súdom

michal711
14. nov 2025

@anonym_autor jasné brat pozicial 25 000 kamarátovi a on mu vrátil 26 000 za rok. Žiadna sláva ale aspoň niečo. Ja som si pred pár mesiacmi tiež pozicial 6000 a pomaly mu vraciam

autor
16. nov 2025
@michal711

@anonym_autor jasné brat pozicial 25 000 kamarátovi a on mu vrátil 26 000 za rok. Žiadna sláva ale aspoň niečo. Ja som si pred pár mesiacmi tiež pozicial 6000 a pomaly mu vraciam

@michal711 tak presne taku sumu by som tiež potreboval :D...

pieksamaki
16. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor po zlej skúsenosti uz nikdy viac, ani rodine na zmluvu...na to su banky.....a ine inštitúcie....ale samozrejme nech sa kazdy zariadi sam

anonym_ff3d88
18. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Ahoj, ja som mala bohužiaľ veľmi zlú skúsenosť aj s rodinou, za ktorú by som dala ruku do ohňa...nikdy viac, vzťahy natrvalo pokazené, niekto spokojný a niekto (kt bol vlastne obeť) nemohol spávať a psychicky sa trápi doteraz ako mu mohli ľudia ktorým dôveroval najviac v zivote tak ublížiť...ani rodina, ani priateľ....vlastná skusenost