Pôžička cez finančného poradcu

muchacc
16. nov 2014

Ahojte dnes mi jedna mamička vravela že brali pôžičku či čo to je ale z banky alebo od nieakeho finančného poradcu že si poplatili pôžičky a ešte im ostalo,ako to vlastne je?čo to vlastne je ja som tomu veľmi nepochopila 😒

liebling98
16. nov 2014

@muchacc skús sa spýtať na viac podrobností od dotyčnej mamičky.
Teraz niektoré banky majú takú akciu na pritiahnutie klientov, ktorí majú pôžičky inde, že im dajú napr lepší úrok. Čiže za teba vyplatia pôžičku v inej banke a ty potom platíš im s lepším úrokom. Možno myslela také niečo.

muchacc
autor
16. nov 2014

@liebling98 Viete my sa nepoznáme tak mi bolo hlúpe sa tak vypytovať 😒

kengurica
16. nov 2014

@muchacc Jednoducho refinancovali uver, pospajali pozicky, uvery, a previedli to na jeden uver, s nizsim, vyhodnejsim urokom. Robia to rozni fin.poradcovia.

muchacc
autor
16. nov 2014

@kengurica a neviete aký nato musíme mať príjem?

kengurica
16. nov 2014

@muchacc to neviem, to sa musis poradit s nejakym poradcom, oni vedia o mnohych bankovych produktoch (nie su motivovani jednou bankou). Ak uz mas jednen uver, tak by ti mali dat aj iny.

muchacc
autor
16. nov 2014

@kengurica nemáme ešte vôbec

kengurica
16. nov 2014

@muchacc Ja som myslela, ze ta pani - "poplatila pozicky a este im ostalo" - to asi spravili to, co som spominala vyssie. Refinancovali uver.
Ak nemas este ziadnu pozicku, to samozrejme zalezi od toho, kolko si chces zobrat a od tvojho prijmu.....

liz_lemon
16. nov 2014

@muchacc zrejme ide o konsolidaciu uverov, teda, novym uverom sa splatia vsetky uvery, co mali, a ked je novy uver vo vyssej sume, ako su uvery, tak im moze aj nieco ostat

dada1212
17. nov 2014

@muchacc a chcete úver? ak áno tak akú čiastku?

muchacc
autor
17. nov 2014

@dada1212 tak neviem aspoň 3.000 eur by nám trebalo

17alexis
17. nov 2014

@muchacc musíte mať v prvom rade čistý úverový register, čiže žiadne exekúcie, dlhy v sociálke... Ďalšia podmienka je, že nesmieš byť v skúšobnej ani výpovednej dobe a prac. zmluvu musíš mať na dobu neurčitú alebo aspoň raz už predlženú. Podľa príjmu ti určia, koľko ti môžu dať. Ideálne je to riešiť fakt s poradcom, lebo v banke ti ti urobia tak, aby to bolo výhodné hlavne banke, čo je logické. Poradca ti vyberie najlepšiu možnosť a všetko vybaví za teba. 🙂 Držím palce.

mata_501
20. nov 2014

Caute kočky. Ak chcete poradiť, tak mi píšte správu. Niečo Vám už nájdem a pomôžem.

aduuus
2. mar 2015

Ahojte, ak potrebujete vybaviť úver, hypotéku, poistku, stavebko, sporenie...čokoľvek, poprípade už niečo z toho máte a bodlo by Vám ušetriť na mesačných splátkach, ozvite sa KOŠICE a OKOLIE, nakoľko sídlime v Košiciach. Vieme vybaviť pre klientov výhodnejšie ponuky, ako keď si idete za okienko vybavovať samy, nakoľko my spolupracujeme priamo s riaditeľmi inštitúcií.

99zuka
8. mar 2015

@muchacc ak chcete poradit, napiste ip

miges
8. mar 2015

Mám tiež skúsenosť s fin.poradcami. 90% z nich ťa bude tlačiť do toho, čo je výhodné pre nich.

99zuka
9. mar 2015

@miges skoda, ze mate len taku skusenost ☹ nehadzme ale vsetkych do jedneho vreca

stary_ujco
9. mar 2015

Škoda, že všetci poradcovia hovoria, že nehadzte nas do jedného vreca

andreah25
10. mar 2015

@miges
@stary_ujco ak si potrebujete niečo poriešiť cez finančného agenta, tak je potrebné, aby ste mali takého, ktorého vám niekto odporučil, alebo si viete na neho zistiť pozitívne referencie. Najlepšie ak vám niekoho odporučí váš známy či rodina a teda niekoho, s kým už má niekto z vášho okolia skúsenosť a môžete mu teda dôverovať. Určite ani na mňa nepôsobí dôveryhodne niekto, kto trebárs aj sem na fórum napíše ,,kontaktuje ma na mail..... a poradím, pomôžem, robím všetky banky, ....." O kvalite finančného agenta hovorí jeho práca a hovoria to jeho klienti.

99zuka
11. mar 2015

@andreah25 ja sem prispievam malokedy, lebo aj tak su tu len negativne odpovede a clovek chce pritom pomoct, ano, najlepsie to funguje na odporucania, ked ma niekto odporuci dalej, to znamena, ze je spokojny 😁, nie?

stary_ujco
11. mar 2015

Ani odporúčanie známeho neručí za to, že ti dohodi dobrého poradcu. Lebo ten známy nemusí ani len tušiť, že má otrasné zmluvy. Raz som takto odskúšal poistovaka. Referencie z hornej dolnej aj z hlavneho mesta. Wow clovek, dva týždne som čakal na termín, keď ma panko raci prijať. A po 30 sekundach rozhovoru na mňa vytiahol papiere, že ideme spísať najlepšiu poistku a dokonca ešte aj niečo nasetrim... Poslal som ho do teplých krajín a poprial veľa šťastia v ojebavani niekoho iného...

To isté minulý týždeň kolega. Celý bez seba, že on je veľký finančný guru, pozná sa s riaditeľmi pobociek, že mi vybaví turbo skvelé poistenie na auto. Tri dni to vybavoval a nakoniec doniesol slávnostnú ponuku uz aj so zmluvou. Ja som mu na oplatku na webe za 2 minúty vyklikal ponuku o 10 percent lacnejšiu a poďakoval som sa za jeho snahu. Nebyť trochu rozhlademy, prerabam rocne stovky eur len vdaka skvelej referencii na cloveka7,čo mal zmluvu robiť.

vitazoslav
11. mar 2015

@stary_ujco nepoznám všetky podrobnosti, ale lacnejšia zmluva nemusí byť lepšia zmluva. Je rozdiel medzi PZP a PZP, niekde je suma vyššia, ale máte poistenie na vyššie sumy, nie tie základné stanovené zákonom, alebo sú pridané ďalšie riziká, napríklad stret so zverou, či zlý stav technický vozovky a to stále hovoríme o PZP a nie havarijnom poistení. Čo sa týka toho poisťováka, tak to žiaľ musím súhlasiť. Ja ponúkam poistenie až keď mám zhodnotenú finančnú situáciu rodiny, riziká, ktoré sa poisteného týkajú a sú mi jasné aj dôvody na poistenie. Ako rozhľadený človek, nechceli by ste si týmto spôsobom privyrábať, alebo sa živiť? Určite by ste dokázali mnohým ľuďom pomôcť... 🙂

99zuka
11. mar 2015

@stary_ujco ja som este na prve stretnutie s klientom so zmluvou nesla, najprv musim zistit potreby a situaciu a tak robit ponuku, ale tak co, niekto chce rychlo zarobit, tak potom to tak vyzera, ja sa tomuto venujem uz par rokov a este dalsich par rokov by som chcela, takze ojeb**** klientov by sa mi asi nevyplatilo, inak nikdy nepochopim to, ze niekto spravi poistku s tym, ze staci ked zaplatite prve tri mesiace, ved ta provizia, ktoru dostane sa potom strhne spat , uz som takych poistovakov stretla,