"Pôžička" od bývalého priateľa
Ahojte, píšem v mene mojej kamarátky, možno mate niekto podobnú skúsenosť. Asi pred 12- tími rokmi chodila z jedným priateľom, on jej sem tam natakonkovál, urobil desiatu do prace a darčeky jej kupoval len jed mala sviatok a to boli dosť skromne napr. 1 sprchovy gél. Asi po roku a pól sa rozišli a on sa s ňom stretol, ze mu ma vrátiť okolo vtedy boli este koruny 30 tisíc, no ona trúba mu pod nátlakom aj niečo podpísala. No stále su priatelia a nerobí na ňu vôbec nátlak, len ona mu tie peniaze nechce dať, tak hra na dve strany, tvári sa ako jeho kamarátka, myslite ze keby ju dal náhodou na súd, ze by to prehrala? Ako ma postupovať je to uz 12 rokov.
@zacik "P.S. kazda 14rocna baba vie ze intimne fotky za posielaju zasadne bez tvare, aby sa nedali zneuzit"
Alebo este lepsie, kazda normalna baba vie, ze sa kompromitujuce fotky nikomu neposielaju, ani manzelovi, nie ze by manzel to niekomu preposlal, ale na priklad, staci ked strati mobil a pod.
@alexinka33 To je čistá somarina, že premlčacia doma 20 rokov. 1. dokument musí byť pospísaný u právnika, notára, nie niekde na ulici. 2. vyčísliť hodnotu, čo do nej ivestoval - to mu žiaden súd neuzná, hlavne, keď to ona podpísala pod nátlakom jeho vyhrážok. Čiže mu kľudne povedať, že to splácať nebude a keď chce, nech ju dá na súd, že aj ona dá potom jeho a tiež si vyčísli "stratené financie a čas", čo do neho investovala.
A keď to bolo u notára, tak nech podá trestné oznámenie, že to podpísala pod nátlakom a potom mu povie, že to splácať nebude.
To je aka blbost! Za prve tie jeho vydavky boli dobrovolne!!!!! On ju dobrovolne pustil do bytu atd... nemala s nim zmluvu na byvanie. Nemoze od nej chciet retrospektivne teda apatne vymahat peniaze. Moje rady pre tvoju kamosku:
1. Nech mu uz ziadne peniaze nedava najma nie v hotovosti. Ak uz tak jedine na ucet!!!
2. Kazda takato zmluva musi byt vyhotovena v dvoch exemplaroch
3. Nech od neho ziska pisomne napr v smske ci v mejli ze sa jej vyhraza zverejnenim fotiek to je trestny cin vydierania!!!.4. Nech si da kamoska dokopy vsetky fakty a napise na online bezplatnu pravnu pomoc napr. Na hospodarskych novinach pripadne bratislavske noviny. Mozno poradna alexis ci ine. Bodka. Resp este nech sa spoji s ostatnymi byvalymi abspolocne podaju hromadne podanie pre podozrenie z trestneho cinu vydierania nepravneho obohacovania. Ak by ju dal na sud tak prerobi viac ako 700 eur co mu ona dlzi. Najma ak ona zije v zahranici bodka.
Toto čo sa pokladá za problém je čistá blbosť. Bohvie či sú to len fotky,ci v tom nebudú videá...už keď tak

@alexinka33 no ked robí toto všetkým bývalým kamarátkam, tak si takto trápne privyrába... chudera jeho žena, takéto hovado mať doma