icon

Pôžička pre nezamestnaného 24 ročného chalana

nomeacaso
17. sep 2014

Ciao, predtym ako zacnem, chcem sa hned ospravedlnit za moju gramatiku. Studoval som, a zil som vecinu mojho zivota v zahranici cize moja slovencina je ta co je.

Pred rokom moji rodicia mali nehodu a dnes uz niesu medzi nami. Bol som nuteny opustit universitu a zacat pracovat. V taliansku je hrozna kriza. Zivot je drahy a roboty je malo. Ja a moj brat sme boli nuteny sa prestahovat na Slovensko a zit u starkej. Pomenil som uz ani neviem kolko prac a hned som zistil ze na Slovensku nechcem a nemozem zit.
Neni mozne ze architekt z bakalarskim titulom si nedokaze najst decentnu pracu. Po 17tich rokoch studia nechcem pracovat 8 hodin denne za 350 euro mesacne.
Mam 24 rokov a momentalne som nezamestany.
Nasiel som par dobrych prac v zahranici. Lenza problem je ze nemam dost penazi na to aby som sa tam dostal. Vsade treba aspon 800-1000 euro len aby som sa do tej roboty dostal ( let, ubytovanie, agentura a podobne ).
A prave toto ma donieslo ma tento forum.
Hladal som na googli informacie o pozickach pre nezamestanych a nasiel som toto forum.
Dufam ze niekdo mi bude vediet odpovedat na moje otazky.
Kde by som mohol poziadat o jednu tak aby ma kompletne neokradli? Aky typ pozicky by som mal poziadat? Co by som mal vediet pred tym ako o jednu pozicku poziadam?
Kazda informacia by bola vyborna.
Nemam nikoho od koho by som si tieto peniaze mohol poziciat. Jedina rodina co mi zostala je moja starka ktora zije iba z dochodku.
Situacia je naozaj zla a musim mysliet na mna a na mojho mladsieho brata.
Nemam ako nasporit tych 800-1000 euro cize jedinu moznost co vidim je tato pozicka.
Som si isty ze tu pozicku mozem vyplatit uz ked budem zamestany v zahranici cize ziadnej exekucie sa nebojim ( aj ked nemam nic co by mi mohli zobrat ).
Ako mozte vidiet, tato situacia mi bere spanok a jedina vec co mozem robit je hladat daku odpoved na moj problem.

Dakujem za kazdu odpoved.

Strana
z2
moncici67
17. sep 2014

neverim tomu ze sa neda najst praca kde zarobis viac ako 350, a myslim ze ti to povie vacsina zien tu na fore. ja na tvojom mieste by som nebankovku urcite neriesila radsej nasporila. a pokial nemas ziadne velke výdavky tak nasporit taku sumu aku potrebujes by nemal byt taky velky problem.ci?

vika35
17. sep 2014

@nomeacaso tak bud su socialne http://www.bratislava.sk/vismo/dokumenty2.asp?i... treba si tam zavolat
alebo potom normalne ubytovne kde prides nahlasis sa a byvas ak maju volno stoja cca 6-7 a viac na noc. podla toho aka.
napr. http://www.horest.sk/Horest_nova/Ubytovanie.html

pripadne skus pozriet aj roommates, stranka kde ludia hladaju spolubyvajucich.

nomeacaso
autor
17. sep 2014

@viera27 Ten link som dal len aby som ukazal o co sa jedna. Ja mam znameho ktory tam uz pracuje rok a robotu mi vybavil on. Prave preto vravim ze robota je ista ^^.
A dakujem.

nomeacaso
autor
17. sep 2014

@moncici67 Ja velke vydavky nemam. Problema je ze kazda robota je v inom meste. To znamena cesta a strava co platim extra. Cize z tich penazi co zarobim skoro polovica ide na to.

nomeacaso
autor
17. sep 2014

@vika35 Dakujem velmi pekne...Hned si to prestudujem..^^

nomeacaso
autor
17. sep 2014

@tanapeta Dakujem velmi pekne. Skusim sa o tom zo starkou porozpravat a uvidime ako to pojde.
Dakujem velmi za radu.

moncici67
17. sep 2014

a v ktorom meste byvas?

nomeacaso
autor
17. sep 2014

@moncici67 Detva.

mihula
17. sep 2014

@nomeacaso pišes,že pred rokom si prišiel o rodičov.A ty si nededil po nich nič?Nechapem,ked mali na to aby financovali tvoju skolu ako je možne,že ti po nich nezostalo nič

nomeacaso
autor
17. sep 2014

@mihula Dokopy co som dedil bolo auto a a dlhy. Auto sa predalo a dlhy sa vyplatili. Dokopy som mozno zdedil okolo 500 euro ktore som minul na cestu na slovensko a prve mesiace na slovensku.

dejka77
17. sep 2014

A keby si skusil privyrobit si prekladanim? Mozno by si zarobil viac ako 350 mes.

jalucija
17. sep 2014

@nomeacaso ovladas jazyky, predpokladam, ze aj ang perfektne, ovladas autocad cosi ved ako konstrukter staci lusknut a musis mat job aj v takej riti ako je detva.

Mne ani tie tvoje pocty nejdu do hlavy. Byvat mozes na ubytovni, cestovat autobusom je lacne, alebo si najdi na fb supiny spolujazda ba-detva a pod a tam sa s dakym zvezies a co ja viem na zaciatok predaj hodinky. Neverim proste neverim, ze vobec nic nevlastnis. Ved si nespadol z vesmiru.

Dobre ze si sa rozhybal, po osmich mesiacoch bolo na case. Ja som trosku zaujata, lebo poznam zopar talianov, ktori pracuju v it oblasti a pracuju stylom manana, pohoda jazz, nikam sa netreba nahlit a ked je po deadline radsej daju vypoved. Dufam, ze to nie je tvoj pripad a pokial ano tak treba zmenu. Slovensko je uplne v srackach, tu musis makat a makat, nic nedostanes zadarmo.

dai
17. sep 2014

@nomeacaso neviem... ja som po vs v ba byvala v niecom ako shared house - platila som za izbu nejakych 250 euro, nikto od mna nechcel nic dopredu... robila som v 2och it firmach - obe poskytovali relocation davku ktoru som aj ja vyuzila. V oboch pripadoch bol pre adminov - entry pozicie nastupny plat cez 1000 euro... cize ja by som ba urcite nevidela tak cierne... nehovoriac o tom ze tu by si robil kvalifikovanu pracu a nie vykladaca... a nasledne by si do uk mohol sa movnut vramci firmy

lady511
17. sep 2014

@nomeacaso Ahoj to sa pomaly neoplatí mat ani vysoku školu,,350e zarobíš aj v Lidli pomaly,,,je mi ajsné že si študoval na to aby si mal dobre ..len teraz je to tak ako som nedávno zahliadla v novinách,,, je to tak!!! študovaných kadejakých inžinierov ,,bakalárov je kopu a zachvílu nebude mat klo robit obyčajnu prácu...ako nevravím že práve prácu pri lopate...no len občas treba zvažovat aké študium si vyberieš,,ako nevravím priamo na teba že si študoval zlé odbory....ale ked sa napríklad niaky chemik s vysokoškolským titulom stažuje na slovensku že je málo práce v takomto obore tak nech sa ani nestažuje,,,niekedy si nájde lepšiu prácu ten kto má napríklad (vyučný list v odbore administratíva a učtovníctvo + maturita) ..alebo odborné školy,,nuž remeslá sa vracaju

lady511
17. sep 2014

@nomeacaso vieš napríklad človek ktorý rtobí na stavbe..nie konkrétne kopat kanále..ale zateplovat,,,staviat domy a betonové ploty.. atd.. je to práca ktorá je lepšia v lete ako v zime ale v lete tak zhruba 1500e a to nemusíš mat ani vysoku školu a nerobíš od nevidím do nevidím..

stano4000
17. sep 2014

@nomeacaso zverejni nejaku svoju pracu ktoru si kreslil, v okoli Dt sa urcite robota pre vystudovaneho architekta...

seemani
17. sep 2014

@nomeacaso banka ti pôžičku dá, aj keď nie si zamestnaný, stačí mať pohyby na účte a banka ti sama ponúkne.. Vezmi svoju výplatu,vlož ju na účet.. Založ si ešte jeden napr. na babkine meno ak nemá a pošli si ej dôchodok na účet, potom ho smaozrejme vyberieš, napr. na 2x a vrátiš jej ho..ide len o tie pohyby...a banka ti na základe toho sama navrhne úve..Vyráta to počítač..čím viac každý mesiac vložíš, tým viac ti ponúknu 🙂 odksúšané

malickaberuska
17. sep 2014

@nomeacaso Ahoj, v prvom rade je to od Teba veľmi pekné že si prijal za svoju úlohu postarať sa o mladšieho brata.
Na Tvojom mieste by som neváhala a išla do UK. Aj keby si tam mal rok robiť manuálnu prácu, kým sa tam trošku usadíš a rozkukáš, a nájdeš niečo lepšie, tak myslím, že stále zarobíš viac ako keby si zostal na Slovensku, hoc aj v Bratislave a našiel si prax či brigádu v nejakej firme ktorá robí architektúru. Viac ako 500-600 Euro by si na začiatku nezarobil, a to by Ti žiaľ, nestačilo na nájom a život v Bratislave a ešte aj posielať niečo starkej na brata.
V UK by si si časom určite vedel nájsť dobrú prácu, možno aj školu dokončiť, aby si mal Master degree.
Určite si neber pôžičku od nebankovky, alebo podobných spoločností, lebo úroky sú nehorázne, a stačí jedno omeškanie splátky a začnú ti účtovať sankčné úroky, a z 1000 Eurovej pôžičky bude zrazu aj 2000 alebo 3000.
Skús poprosiť starkú, či by sa neopýtala niekoho v rodine - nemali tvoji rodičia súrodencov? Myslím, že vaši strýkovia / tety majú veru morálnu povinnosť aspoň trošku Vám pomôcť - ak teda je pravda to čo hovoríš, a si pracovitý a snaživý človek a je potrebné sa postarať o tvojho mladšieho brata.

bpostale007
Odpoveď bola odstránená
fields
Odpoveď bola odstránená
sis789
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2