icon

Pôžička pre nezamestnaných

metjuuu
16. feb 2021

Prosim Vas viete niekto o nebankovke ,ktora poziciava aj nezamestnanym?Mate niekto skusenost?Potrebujem pozicat len 1000€.. Pracoval som v zahranici ale bohuzial kvoli tejto situacii prepustali.. prosim len normalne komentare vdaka

metjuuu
autor
16. feb 2021

este doplnim ze nemam ziadne dlhy ani nic podobne..

klarissa25
16. feb 2021

@metjuuu tak si ani nerob dlhy.. Normane si najdi robotu... Ano ked chces robotu si aj teraz najdes

nafka0483
16. feb 2021

@metjuuu Na aky ucel potrebujes pozicku? A z coho ju budes splacat?

metjuuu
autor
16. feb 2021

@klarissa25 Ahoj momentalne nemozem kedze musim byt v karantenne lebo som bol pozitivny..

viestta
Odpoveď bola odstránená
metjuuu
autor
16. feb 2021

@nafka0483 po karantenne mam dohodnutu pracu.. len teraz potrebujem par € na vyzitie

nafka0483
16. feb 2021

@metjuuu Po svojej karantene? Cize cca po 2 tyzdnoch? Mas uz podpisanu zmluvu, ze je to istota?

viestta
Odpoveď bola odstránená
kitycat
16. feb 2021

Presne ako pisu. Nech ti pozicaju znami.. Nebankovka ti tam hodi prirazku 17 percent ak nie viac. Pracu nemas istu kym nemas v ruke zmluvu podpisanu od zamestnavatela

ivkazba
16. feb 2021

V prvom rade, skús nevymýšľať a keď už pýtaš rady, tak komunikovať úprimne. Najprv píšeš, že si bez práce, potom že nemôžeš pracovať pretože si v karanténe (ktorá je IBA 14 dní), potom že po karanténe vlastne prácu máš a že peniaze potrebuješ na vyžitie pokým nebudeš pracovať. Tisícku? Veď taký mesačný príjem nemajú mnohé rodiny s 2-3 deťmi a dokážu z toho zaplatiť hypotéku a stravu pre 5 ľudí. Takže za mňa príliš veľa protichodných informácií. Za 17 rokov v bankovníctve a ďalšie roky vo finančníctve už na toto mám ozaj nos. A nemám to rada. Je to neúctivé k ľuďom, od ktorých si pýtaš rady.

No a teda v druhom rade, aby si dostal relevantnú odpoveď na tvoju otázku. Klasické nebankovky sa už niekoľko rokov riadia zákonnými usmerneniami, ktoré o.i. hovoria, že musia overovať príjem. Takže klasická nebankovka ti úver nedá. Potom sú tu nebankovky, ktoré prezentujú, že dávajú pôžičky aj nezamestnaným. Zväčša ide ale o pôžičky vo výške 50-300 eur, splatnosť 1 mesiac, t.j. do 30 dní je potrebné vrátiť celú sumu. Ak sa nedá splatiť v termíne, platí sa pokuta a predlžuje sa splatnosť o ďalších 30 dní. Za cca 4 mesiace človek na pokutách zaplatí cca 100% úrok. Takže túto alternatívu naozaj neodporúčam.

0silvia0
16. feb 2021

@ivkazba skoda reagovat, zmazany profil...

ivkazba
16. feb 2021

@0silvia0 toto ma vždy tak naserie (s prepáčením) 😂 ale evidentný klam, toto sú presne kecy ľudí, čo nemajú prachy, majú dlhy a tvária sa akože všetko okej. Ach...

0silvia0
16. feb 2021

@ivkazba aj mi ta bolo luto, ze si sa snazila poradit a hned zmazany....

ivkazba
16. feb 2021

@0silvia0 vieš čo, smutné je, že takýmto sa zväčša ani nedá pomôcť. Koľko ich bolo, čo som ich pomaly prosila, nech neriešia úžernícke pôžičky, lebo som vedela, že potom k nám budú chodiť plakať, že im klopú na dvere a mne tých ľudí bolo často aj ľúto.

elizabet173
16. feb 2021

@ivkazba jasne, pracoval v zahranici a nema ani euro....potrebuje 1000, som zvedava, z coho ju chcel splacat. Ja len obdivujem odvahu ludi, co takto ziju

viestta
Odpoveď bola odstránená
elizabet173
16. feb 2021

@viestta to je dost mozne, preco by inak muz liezol na toto forum?

solange7
17. feb 2021

@ivkazba Stupla vobec za tie roky u nas financna gramotnost? Alebo stale ten isty kolobeh?

ivkazba
17. feb 2021

@solange7 klesla, keď porovnám finančnú gramotnosť ľudí pred 20 rokmi a dnes, určite klesla, podľa mňa. Ale veď pozrime sa tu na MK, koľko hlúpych žien tu je. A to nemyslím zle či útočne ale ako realitu. A tie ženy sú vzor pre svoje deti. Zvýraznila sa vrstva sociálne slabších, takže tých ľudí, ktorí nemajú dobrý základ do života je viac. Žiaľ...

solange7
17. feb 2021

@ivkazba ano suhlasim. Stale sa tu melu suflikanti, socky atd. Najhorsie su tie zeny, ktore si zvykli na system "darujem" a potom by chceli mat vsetko zadarmo a najlepsie im to este privez rovno k dveram. Z vlastnej skusenosti... Uz sa mi stalo, ze som chcela podarovat nejaky mensi nabytok ci oblecenie. Nakoniec som si vypocula sprsku vulgarizmov a nejake ohananie sa tym, ze je to samozivitelka a ze nema peniaze na prepravu. Parada. Pripadne som za symbolicku cenu predavala drobnu elektroniku (starsi smartphone v top stave, nerozbaleny mixer), a dostala som vyrazne odporucanie, aby som to radsej darovala, ked uz mam na to, ze to nepouzivam. 😄 Odvtedy nic nepredavam a ani nedarujem. Radsej posuniem medzi svojou komunitou. Nema to zmysel.