Pôžička po splatení exekúcie

vewerica
12. okt 2017

Prosím vás vedeli by ste mi niekto poradiť? Už som druhý rok rozvedená ale počas manželstva sme mali exekúcie ktoré som sice splatila ale žiadna banka mi už nechce požičať...ani cetelem ani home credit... exmanžel nerobil a všetko som platila sama... potrebujem aspoň 2000 eur. Potrebujem to na vylepšenie môjho zdravotného stavu alebo ako to povedať aby som vedela žiť konečne normálne... už som zúfalá... z nebankoviek už nechcem... mám s tým iba tie najhoršie skúsenosti ale už naozaj neviem čo... prosím poraďte

mufka1
12. okt 2017

Pokial viem tak banky maju 4r cca register .Nebankovka ti velmi tazko da.Banky a nebankovky su prepojene uz davno.Susedka robi prima banke a toto spominala susedke tiez ma nieco podobne .

maschiota
13. okt 2017

Ahoj,ja som bola v podobnej situácii a banka do ktorej mi chodí výplata mi sama ponúkla predschválený úver.Ale keď som žiadala ja,nedali mi ani cent.Takže musíš počkať,ak uvidia pohyby na účte,ponúknu sami.Ja som ešte určite v registri a ponúkli mi po roku v banke najprv 3000€ a po 2,5 roku až 15 000€.

marusia12
13. okt 2017

@vewerica jedno ponaučenie s exekúciou ti evidentne nestačilo.

3009
13. okt 2017

@vewerica a čo tak si každý mesiac niečo odkladať alebo nájsť nejakú brigádu, aby si zarobila viac? Veď ak si zasa požičiaš, tak prerobíš na úrokoch. Ak tie peniaze nepotrebuješ pre život ohrozujúcu potrebu, tak na ostatné máš čas si šetriť.

unctadorg
13. okt 2017

Zial nedaju ti nic

vewerica
autor
13. okt 2017

Práveže tie peniaze potrebujem čím skôr... mala som nehodu pri ktorej som prišla o pár zubov a treba mi mostík. Mám iba pár zubov a vraj mi môžu lahko prasknúť či zlomiť sa a môžem potom do r... Nemôžem sa s niekym ani zhovárať lebo mám strach že si to všimne... ešte nie som taká stará a nevyzerám myslím tiež najhoršie a nenormálne mi to znemožňuje normálnu existenciu... pomaly to ide už aj na psychiku... Viem že si niektorý budú myslieť že je to blbosť a sú aj dôležitejšie veci no pokial to niekto nezažil nevie aké to je.... Už som dostala tolko ponúk na rande ale nemôžem kvôli tomu ani tam... No čo ma najviac mrzí že chodievam aj spievať a musím sa nenormálne ovládať aby si to nikto nevšimol a ani mi to už tak nejde pretože pritom treba riadne artikulovať. Chcela som začať nový život no takto neviem čo bude... Tušila som že to nijako nepôjde no chcela som aspoň skúsiť a ďakujem za rady

mychaella
13. okt 2017

skus stranku ludia ludom...neviem ako to tam presne funguje, postuduj a ked tam napises pribeh a na co tie peniaze potrebujes, mozno sa ti vyzbieraju.

vewerica
autor
13. okt 2017

marusia12
Prišla som iba po radu. Ja sama som zodpovedná a viem sa o seba postarať....
Tak ako som sa postavila opäť sama na vlastné nohy... som na seba neskutočne hrdá... Čo by ste vy robili na mojom mieste? Ak nemáte radu prečo to vôbec komentujete? Tie dlhy mi narobil exmanžel nie ja... Ja som musela všetko zachraňovať... Kým si z mojej výplaty našetrím na nové zuby dovtedy prídem aj o tie zvyšné. Zaprisahala som sa že si nevezmem v živote žiadnu pôžičku no v dnešnej dobe keď potrebuje človek väčší obnos peňazí na koho sa má obrátiť keď nikoho nemá? Veľmi ľahko sa odsudzuje...veľmi ľahko

3009
14. okt 2017

@vewerica ja som tiež v živote nemala veľa peňazí a nikto mi s peniazmi nikdy nepomohol, ale mám zásadu ak na to nemám, tak na to nemám, ak nejde o život. Ja chápem, že zuby sú dôležité, ale od toho nezáleží na živote a smrti. Treba ísť viac pracovať, brigády, všade sa dajú zohnať a 2000 euro kľudne za pol roka našetríš. Ak si kdekoľvek zobereš úver na 2000 eur, tak zaplatíš 4000 eur. Treba trocha rozmýšlať a nie sa ľutovať, ako sa to nedá. Nikto ťa neodsudzuje len ti dobre radí.

loginexistuje
14. okt 2017

Vysvetli situaciu zubarovi da sa vybavot trhanie ak ti da odporucanku aj uplne zadarmo stomatichirurgia ruzinov napr a najma ak si po uraze a potom daj si na zaciatok urobit lacnejsiu variantu statne zuby hladaj zubarov starsich atd a vies sa zmestit do omnoho mensej suny a daj si ziadost na ludia ludom a potom tu kludne daj link

tslobik
14. okt 2017

@vewerica Ja keď ti už neviem poradiť, tak ťa viem plne pochopiť a prajem veľa zdaru a sily. Ono je pravda, že so zubami nadobudneš aj viac sebavedomia a aj sa ti môžu otvoriť nové možnosti, aj v práci aj v súkromí. Je to dôležité, aj keď nejde o život, Ale psychika veľa dokáže.....

luzzia
14. okt 2017

no takto, niesom sice snoric, co tu cmucha kade tade po koniku a stopuje, ale pripomenulo nedavnu temu tu na koniku:

https://www.modrykonik.sk/forum/som-na-deti-sama/chlap-je-hamizny-na-peniaze-2/

mozno je to len nahoda, ale mam taky cudny pocit z toho.. to bodkovanie za vetami v texte, podobny problem, iny pribeh, oba nicky zalozene teraz v oktobri..

pokial som len paranoidny konspirator, ospravedlnujem sa obom damam, ale proste tym ze tu nedavnu temu si este celkom pamatm, hned mi to udrelo do oci.

fazulkaaa
14. okt 2017

@luzzia
Presne, ta ista suma, zuby, profil zalozeny v oktobri dovtedy ziaden prispevok. Mna to tiez hnes napadlo 😂 ja som tiez asi konspirator 😉

vewerica
autor
14. okt 2017

@tslobik Presne tak...kto to nezažil, nepochopí

vewerica
autor
14. okt 2017

Hm až na tú sumu nevidím žiadnu podobnosť. A tie bodky, to je môj štýl písania. Sestra má dieťa a poradila mi túto stránku kde si ľudia radia takmer vo všetkom. Tak som to vyskúšala vidím že som urobila chybu. Je toľko ľudí čo potrebuje pomoc a radu. Každý deň sa niekto nájde... no žiaľ bez registrácie to nejde.
A mám už ďalšiu brigádu popri práci no žiaľ žiadna sláva to nieje.
A za priaznivé reakcie a rady veľmi pekne ďakujem...zo srdca

3009
14. okt 2017

@vewerica no neviem čo je pre teba v tomto prípade priaznivá reakcia, ak to, že ti niekto povie len si choď zobrať úver trebárs aj do nebankovky, daj si to na zuby a splácaj. Ak to potrebuješ počuť, tak super - požičaj si len do toho!!!

alexandra523
14. okt 2017

@vewerica a keby si sa so zubarom skúsila dohodnut na splátkach? Za opýtanie nič nedáš a viem, že niektorí s tým nemajú problém.

lucibka
14. okt 2017

@alexandra523
@vewerica tiez mi to napadlo, lebo muz si dal robit mostik (bolo to ale v CR)a dohodol sa so zubarkou na splatkach. Takze skor ako pozicku by som hladala zubara, aj v inom blizkom meste kludne, ktory by ti urobil mostik na splatky.

alexandra523
14. okt 2017

@lucibka áno, môj zubár tiež bežne robi drahšie zákroky na splátky. A určite je takých zubárov viac. Treba sa len spýtať.

tslobik
14. okt 2017

neviem prečo vždy sa nájde niekto, kto má potrebu sa do niekoho pustiť. Ja tu teda chodievam a nikdy som ani náhodou nenaďabila na nejaké podobnosti v nickoch, resp. témach. Asi teda....som málo bystrá alebo nevšímavá....A keď aj náhodou si tu niekto založí 10 nickov, jeho vec a môže si pýtať radu v x-témach je mi to jedno.

obsadenemeno
14. okt 2017

@tslobik no nie je to jeho vec, kedze je to proti pravidlam mk.....

marusia12
14. okt 2017

Takze na zuby... ok 🙂 Ak na to nemam, tak nebudem mat keramicke zuby ale docasne aj lacnu nahradu. Oprava sa nikdy nerobi naraz a vzdy sa plati lrn vykonana cast. Ja som u lekara kde platim aj za pozdrav, zuby si prerabam uz rok, lebo aj po trhani musim cakat, kym sa rana uplne zahoji a ide sa na dalsie zuby. Cize vzdy sa za dva mesiace da poskladat aspon 200€ na nejaky zakrok. Zubna nahrada lacna stoji od 300€... takze nechapem, kde si zobrala sumu 2000. U statneho zubara to mas este lacnejsie. Vsetko sa da.

poena07
14. okt 2017

@marusia12 ty si asi ešte nemala problémy podobného typu, však?

marusia12
15. okt 2017

@poena07 pozri, tiež si dávam zuby do poriadku a dá sa to aj inak, netreba ti hneď na začiatku celá suma a po každom zásahu zubára aj tak zas musíš čakať, kým sa ti to zahojí. Evidentne nemáš šajnu, ako to v reále funguje. Ono to totiž nie je tak, že ráno prídeš k zubárovi s prázdnou pustou a 2 litrami a o 10 odchádzaš s plnou pusou zubou a prázdnou peňaženkou. Zuby sú beh na dlhú trať a žiaden poriadny zubár ti ich nezbúcha za jeden deň. Aj výroba zubnej náhrady o ktorej som hovorila a stojí od 300 do 500€ trvá okolo mesiaca... čiže opäť.... vytrhať stahé ruby a čakať minimálne pol roka, kým sa rana zahojí a až potom ti urobí z toho odtlačok na náhradu. Podstupujem to rok a viem o čom hovorím... zuby za dva dni mať nebudeš, ani keby si tie 2 litre mala hneď.

maschiota
16. okt 2017

Ak môžem,trošku by som vás vyviedla z omylu.So zubami v ten deň môžete odchádzať,len je to trošku drahšia pesnička.Asi 15 000 €.Takže 2000€ nestačí.Kto môže,tak predsa len navštívi obyčajného zubára,nechá si zuby vytrhať,zahojiť (4-6 mesiacov chodiť s prázdnou pusou,príp.urobiť odtlačky.Prvá protéza je predsa zadarmo,v rámci zdr.poistenia.

emilia25
16. okt 2017

Neviem ale co zubarka hovorila svokre ze ked sa jej rozpadne nahrada tak dalsiu ma za 150eur a tak tiez jej hovorila ze 1krat za neviem kolko rokov co si preplaca aj zdravotka a za 2000eur si robila mamka moja a tu tie keramicke drahe zuby a po 10rokoch to aj tak treba vymenit ci opravit.a naozaj aj ta suma mi pride rovnaka ako z toho pribehu o rakovine a musi si dat spravit zuby za 2000eur a jej priatel jej ich nechce dat alebo co to bolo