Poznáte plat svojho muža?
Dneska som videla túto diskusiu na českom MK a teda uplne ma sokovalo ze kolko zien netuší aky ma ich manzel prijem - nie je im to ochotny povedať,ze ved nemusia vediet vsetko.
Tie peniaze su predsa spolocne - ale teda nenapadlo by ma kolko manzelstiev to takto má.
Vy poznate prijem vasich muzov?
Ja si myslím ale že toto je skôr prípad mužov, čo zarábajú viac ako priemer (nad 1500-2000€).
ja presne ani nie... posiela mi na náš spoločný účet cca 1500 e... myslím že viac ako robotník v automobilke ani nezarobí...
Samozrejme, že poznám. 😂 Takisto pozná aj on. Veď sme predsa manželia. 🙂 Máme spoločný účet, vieme o každom jednom výdavku.
Ano, jeho vyplata chodi na ucet, ktory je na moje meno, ale je samozrejme spolocny🤷♀️
Mne pride uplne divne ze manzelia netusia kolko zarabaju. Ale, ak su s tym ok, tak neriesim. Ja by som s tym ok nebola. Viem kolko muz zarobi, muz vie kolko zarobim ja. Vyplaty chodia na spolocny ucet. Odtial sa platia aj vsetky ucty. Potom si kazdy posleme nejaku sumu na nase vlastne ucty a s tym hospodarime cely mesiac. Ja robim nakupy, takze si posielam ovela viac. Muz si posle na obedy a na nejake drobne ine vydavky.
Samozrejme To co je za otazka
Moze byt, aj ja co pocuvam mnohi odmietaju zazdielat tuto info a najcastejsi spolocny menovatel priciny je diametralne odlisne nazeranie na sposob hospodarenia a hodnotu penazi.
Mne zvykli povedat, ze dovodom bolo hlavne to, ze partner/ka boli marnotratni a rozhadzovali atd ked videli, ze peniaze su.
Posledny pripad som mala, ze muz tajil prijem, lebo zena to dotiahla do extremu a odmietala uplne robit a zaroven chcela zit ako celebrita a takmer zbankrotovali.
S manzelom si vravime bez problemov vsetko, no ja niekedy zabudam, cize ked mi asi pred 2t vravel kolko ma, tak som sa hanbila ze si to nepamatam - vzal to so smiechom, na stastie. Asi mam tehotensku demenciu 🥴🤷♀️.
Jasné že poznám aj on môj, teraz výšku materskej. My sme od začiatku išli tak že sú to naše spoločné peniaze.
Jasné, že poznáme navzájom. Každý nech si robí, ako mu vyhovuje, ale ja som asi totálna konzerva. Máme spolu dieťa, zdieľame spolu to najintímnejšie, sme manželia, chceme spolu zostarnúť a aby som takú banálnu vec nevedela, je pre mňa úplné scifi. Našťastie, muž si myslí to isté.
mame s manzelom kazdy svoj ucet, ale financie spolocne. platby mame podelene. bezne ich robim cez internet banking, on vidi kolko mam ja a opacne. pozname vysky svojich prijmov, v pripade ze mal 13-14.plat vzdy sa mi s tym priznal 🙂 nikdy nezatajil. este ked si aj nieco pre seba kupuje, mi hovori, kolko to stoji a preco to potrebuje.. 🙂
Spolocne dieta spolocne priezvisko spolocne byvanie a spolocne ucty sme predsa manzelia
Ked sa nad tym zamyslam, tak aktualne presnu sumu netusim.am zhruba predstavu a to mi staci. Realne neviem ci on ma predstavu o mojom prijme. V podstate skoro vsetko ide z jeho uctu, stravu, skolku a skolu platim ja. Ked mu dochadzaju prachy, tak mi povie, aby som mu poslala, ked mne dochadzaju, tak ich posle on mne. Viem, kedy chodi 13. A 14.plat alebo s preplatenymi nadcasmi sa mi pochvali. A samozrejme, vacsinu obratov na jeho ucte robim ja🤭 mame delbu prace - on zaraba a ja minam.
Mne pride tiez divne, aby manzelia nevedeli aky je prijem toho druheho...
Nie len že viem ale si ho aj užívam😁😁😁
@sickynickyobsadene a obcas, ked je moc vysoky prijem, tak treba zvysit aj vydaje, aby na milenku neostalo🤭
Viem koľko zarába,ale ja som živnostník,u mňa je to každý mesiac iné,a môj muž sa nikdy nepýta koľko zarobím 😀
pozname navzajom svoj prijem, ucty dodnes nemame spolocne a ani mat nebudeme, mame jeden, kde posielame na vydavky na domacnost + mame podelene kto co plati a teraz, ked som na rodicovskej a odidu mi mesacne platby, tak ma manzel dotuje a posiela mi na moj ucet sumu, na ktorej sme sa dohodli
ja si napr. neviem predstavit mat iba spolocny ucet 🤷♀️ nepacilo by sa mi, aby vedel, kolko stoji ten krem vdaka ktoremu udajne nebudem starnut, rovnako akoby som nechcela vediet, kolko minul na moj darcek 😂
kazdopadne v poriadku je to, co vyhovuje obom a ostatnych do toho nic
Áno obaja sme vždy navzájom vedeli koľko zarábame.
Ak mám pravdu napísať tak nie...každý mesiac má inú a ja sa nikdy nepytam že koľko občas sám povie...ale nezaujíma ma to proste....
Ano vieme o svojich platoch, manžel ma však každý mesiac inú výšku, on sa väčšinou aj pochváli bonusmi ale ze by som si to ja dáko pamätala nemôžem povedať, skôr sa teším ze sa teší...
Keď ideme riešiť niečo veľké (terminovany vklad, svadba, bývanie..) tak proste si to prechádzame koľko mame nasetrene, koľko chceme/vieme minúť...
Manžel ma celkové v našich financiách väčší prehľad- ja platím kartou ktorú prvú chytím (mame svoje aj spoločný účet), dávam si pozor len na darčeky pre neho lebo to by si hneď všimol, ja napr vôbec..
Samozrejme ano..
Ano do eura.

Ano poznam. A to nemame ani spolocne ucty. Aj ked, ja pristup na jeho ucet(cize vlastne nase rodinne konto) mam, on na moj nie😂