Právne nároky pri meškaní s odovzdaním bytu
Dobry den prajem prosim Vas potrebujem poradit. Kupili sme byt peniaze ma vsetko byvala majitelka davno vyplatene aj uz presla ta lehota na odovzdanie bytu tych 30dni. Stale cakame co sa odstahuje(nema kam ist nema nikoho……) chapem tomu spravne ze ked bude meskat s odovzdanim nam musi platit 30e na den? A dokedy to takto moze platit tych 30e? Najradsej uz by sme byvali dakujem pekne za vysvetlenie

Toto by chcelo asi radu od pravnika, ako pani dostat z bytu prec. Preco nema kam ist? Aky bol jej povodny plan? Ale proste namala peniaze, tak predala byt, ale akosi pozabudla riesit, ze co potom?
Dakujem Vam vsetkym za odpovede zajtra budeme volat nasmu RM a podam vam info. Nam bolo povedane ze sa ona ma odstahovat do kocna januara aj sama to tak povedala (neverime tomu lebo kataster) No ked sa tak nestane budeme musiet nejako inak zakrocit pretoze mi uz tiez nemozeme cakat kedze sme aj mi v prenajme. A vobec na nas nehladia ked nemame kam ist k tomu mame jedno skolopovinne dieta.. Dufam ze Vam uz napisem ze sa stahujeme tento mesiac…
Ja bu som povodnej majitelke povedala,ze o cca tyzden sa nastahujeme a budeme bývať vo svojom...ze mate vypoved z podnájmu a bodka...byt je VAŠ ! A vzala by som si pri osobnej navsteve hrozivo vyzerajuceho typka..nie,ziadne vyhrazanie,......len aby ho videla,to staci nemusel by povedat ani slovo🤭 prajem skore doriesenie,taketo veci ma riadne stvu
Teraz nemôžete určite ani spávať , my sme tiež predali byt teraz mali sme super realitku pri podpise zmluvy kupujúci hneď poslali peniaze do depozitu riešil to okamžite realitak a my sme im hneď do 5 dni odovzdali kľúče byť sa prepisoval a peniaze nam prišli len prednedávnom keď bol byť zapísaný do LV ale každopádne bol kupujúci veľmi chránený a oni hneď mali kľúče myslím že takto sa to nerobí keď sa predávajúca takto chová bez chrbtovej kosti
Už teraz neviem či ju odtiaľ dostanete, poradím vám jedno kamarát predal byť a nájomníci z neho nechceli ísť ani mu už posledné mesiace neplatili bol makkys s dobrý srdcom a títo ľudia to vycítia
Takže urobil tu srandu že zaklopal na byt s chlapíkom vyzeral riadny nabruseny boxer alebo mafián s tým že tam ide on bývať 😉☺️ dal im ten dotyčný ultimátum a hneď sa pratali bol to jeho bratranec vyskúšajte lebo žiaľ v tomto svete ľudia zneužívajú dobrotu druhých na úkor ich zdravia vtedy už treba zakrocit
ja by som sa asi nastahovala aj keby tam bola...jasne, ze jej oznamila, ze ma odist... ak by tak neurobila tak sa stretneme v byte a dam vymenit zamky ... pri prvom odchode z bytu uz sa nevrati 😂
Dakujem Vam vsetkym volali sme a na dalsi tyzden sa uz stahujemeee vdaka panu bohu❤️❤️❤️❤️

Preco niektore pisete, ze autorka nema datum odstahovania v zmluve stanoveny. Datum je stanoveny a to do 30 dni. Problem je, ze sa tak neudialo a tak povodna majitelka plati pokutu 30€ za kazdy den. Takuto klauzulu sme mali aj my v zmluve. Nie je to nic nezvycajne. Nastastie u nas boli vzdy byty odovzdane vcas a aj my sme pri predaji odovzdali byt vcas.