icon

Prechod od SPP: Skúsenosti a úspory pri zmenách dodávateľa plynu

17. apr 2026

Ahojte, prisiel mi domov daky clovek a nukal mi lacnejsi plyn ak odidem od SPP. Mate s tym niekto skusenost ze ste dako fakt usetrili? Ja sa bojim ze su to daki šmejdi a nakoniec zaplatim este viac na dákych skrytých poplatkoch. Fakt sa oplati menit tie statne podniky za dake sukromne firmy co po roku dako zaniknu?

anonym_8eb242
17. apr 2026

@anonym_autor Či ušetríš - to my nevieme. Treba si zobrať spotrebu, pozrieť cenník SPP, tej firmy, čo ťa láka a zistíš, že ako na tom si.

Podľa mňa, ak ušetríš, tak to bude pár €, max. nejakých 20-30 za rok. Aj to len vtedy, ak máš naozaj vysokú spotrebu.

stankadu
17. apr 2026

Svagrina presla (uz neviem ku komu) a veru vela € neusetrila. Taky papier doneste, hentaky poplatok zaplate, akurat viac starosti mala s tym a nadavala. Lebo aj my sme chceli ist inam a ked toto muz pocul, tak sme radsej ostali v SPP. Ale bolo to uz davnejsie, este ked to zacalo, tak neviem ako je to teraz.

katkaseiner
20. apr 2026

su to šmejdi. Kto ti vie dat lacnejsie plyn ako plynarne? Cenu majú aj s elektrarnami na rovnakej urovni - netvrdim, pár centov hore dole...prejdes a staci ze bude studensi rok a minies viac a budes si trieskat hlavu ze kde je uspora. Takychto otačam uz pred brankou. Nic ti neušetria. Usetris 2€ za plyn a zaplatis o 5€ viac na distribucii...oni ti povedia len to pekne a dobre..