icon

Prechod od SPP: Skúsenosti a úspory pri zmenách dodávateľa plynu

17. apr 2026

Ahojte, prisiel mi domov daky clovek a nukal mi lacnejsi plyn ak odidem od SPP. Mate s tym niekto skusenost ze ste dako fakt usetrili? Ja sa bojim ze su to daki šmejdi a nakoniec zaplatim este viac na dákych skrytých poplatkoch. Fakt sa oplati menit tie statne podniky za dake sukromne firmy co po roku dako zaniknu?

anonym_8eb242
17. apr 2026

@anonym_autor Či ušetríš - to my nevieme. Treba si zobrať spotrebu, pozrieť cenník SPP, tej firmy, čo ťa láka a zistíš, že ako na tom si.

Podľa mňa, ak ušetríš, tak to bude pár €, max. nejakých 20-30 za rok. Aj to len vtedy, ak máš naozaj vysokú spotrebu.

stankadu
17. apr 2026

Svagrina presla (uz neviem ku komu) a veru vela € neusetrila. Taky papier doneste, hentaky poplatok zaplate, akurat viac starosti mala s tym a nadavala. Lebo aj my sme chceli ist inam a ked toto muz pocul, tak sme radsej ostali v SPP. Ale bolo to uz davnejsie, este ked to zacalo, tak neviem ako je to teraz.

katkaseiner
Včera o 09:41

su to šmejdi. Kto ti vie dat lacnejsie plyn ako plynarne? Cenu majú aj s elektrarnami na rovnakej urovni - netvrdim, pár centov hore dole...prejdes a staci ze bude studensi rok a minies viac a budes si trieskat hlavu ze kde je uspora. Takychto otačam uz pred brankou. Nic ti neušetria. Usetris 2€ za plyn a zaplatis o 5€ viac na distribucii...oni ti povedia len to pekne a dobre..