icon

Prečo Allianz každoročne zvyšuje cenu poistky?

21. jan 2025

Zdravím, pred 2 rokmi som poistil nehnuteľnost v Allianzi, chcem sa opýtať, prečo mi každý rok dvíhajú sumu, keď mi vraveli, že cena poistky bude stále rovnaká? Je to starý dom a ani v ňom nebývam. Vdaka

zalka
21. jan 2025

Lebo máš indexáciu na poistke, tj. aby bola vždy aktuálna a nevzniklo ti podpoistenie. Co samozrejme vzniknúť môže ak sa dvihnú trhové ceny nehnuteľností v tvojom okolí.
Ja som minule rušila poistku po dvoch rokoch, lebo mala už nedostatočné krytie.
Skús osloviť aj iné poisťovne.

autor
21. jan 2025

@zalka keď som uzatváral poistku, pani vravela, že indexacia tam nebude. Je to starý dom poistený na 200 000, ani takú hodnotu nemá a poistku mi za 2 roky dvihli o 40%.
Musím ísť osobne zrušiť poistku? Alebo sa to dá aj emailom? Pripadne aby to upravili bez navysovania.

zalka
21. jan 2025

No musíš dať výpoved poistnej zmluvy tak aby im prišla najneskôr 6t pred výročím.
A potom môžeš kludne aj inde poistku spraviť.
Hej viem ja som odišla z allianzu, nizke krytie drahá poistka... teraz som spokojná.

maranco
21. jan 2025

@zalka kam si odišla?

zalka
21. jan 2025

@maranco som v uniqe, akurát teraz budem mať výročie ...a som spokojná z krytím, aj cenou ... oproti allianz nebe a dudy

autor
21. jan 2025

@zalka výpoveď musím dať osobne, alebo sa to dá aj iným spôsobom? Som dlhšie mimo SR.
V akej si teraz poisťovní?

Prípadne nedá sa iba upraviť aktuálna poistka, aby tam nebola indexacia?

zalka
21. jan 2025

Neviem či sa dá upraviť aktuálna poistka ale zvýšenie o 40% už by som tam nebola ... pozri link, je tam aj tlačivo čo vypíšeš vytlačíš podpíšeš a odošleš ...

Dôvody pre výpoveď poistnej zmluvy na poistenie majetku:

- výpoveď v zmysle poistných podmienok najneskôr šesť týždňov pred koncom poistného obdobia
- možnosť vypovedania do 2 mesiacov od uzatvorenia zmluvy

Výpoveď sa zasiela formou písomnej žiadosti s doložením kópie identifikačného dokladu. Ak máte zriadenú elektronickú komunikáciu, žiadosť môžete zaslať aj e-mailom. Poistenie môžete vypovedať aj cez portál Môj Allianz.

https://www.allianz.sk/sk/sukromne-osoby/otazky...

maranco
21. jan 2025

Za písomnú formu sa považuje všetko čo podpíšeš elektronickým podpisom na občianskom preukaze, tak vieš vybavovať na diaľku elektronicky aj úrady aj súkromné/obchodné veci
https://www.slov-lex.sk/ezbierky-fe/pravne-pred...

zalka
21. jan 2025

@maranco ináč mimo tému, od dnes šli zase dole úroky na fio... šporiaci má 2,1% a konto má 2,4% ani som nepostrehla.

veronika2405
21. jan 2025

@zalka nemusí dať výpoveď, stači sa spojiť s poisťovacím agentom-agentkou a vedia uponížiť ceny… keď sa neohlásite, samozrejme platíte viac.. už x rokov máme allianz, pracovala som chvíľku tam .. ale áno, každý rok iná suma…

zalka
21. jan 2025

@veronika2405 hm... a nemáš podpoistenú nehnuteľnosť? Ked len x rokov riešiš bez výpovede poistku. Lebo ja som z allianz odišla presne preto, že mi nedokázali poistiť byt na cenu akú som potrebovala, polovičné krytie mi bolo na dva veci. Teraz mám byt poistený dostatočne, ale ak sa dvihnú ceny nehnuteľností, tak si dám prerobiť opätovne poistku. Túto čo mám som robila min. rok.

liz_lemon
22. jan 2025

ved to je bezne, ze poslu vyzvu na vyssiu sumu, ale ty mozes kludne zaplatit tu povodnu, my sme to tak mali v inej poistovni, a vzdy som platila tu povodnu, nikdy nie tu vyssiu, oni to len skusaju, ale nie je tvoja povinnost platit tu vyssiu sumu

katty123456
22. jan 2025

vsetky poistovne z roka na rok dvihaju..uz pred 3-4 r sa dvihali o 8 perc plosne..teraz to zvalia na zmenu DPH,transakcnu dan atd..v prvom rade to vsak chrani teba ved cena nehnutelnosti sa rocne dviha a podpoistenie nem dobre

katty123456
22. jan 2025

@liz_lemon ale vtom prip mas nehnutelnost podpoistenu...v prip skody nedostanes tolko co cakas...

autor
22. jan 2025

@zalka ešte sa opýtam. Dá sa poistka uzatvoriť v Allianzi, aby mi prišla každý rok rovnaká suma na platenie, bez indexacie.
Lebo tej pani som to pri podpuse prízvukoval, keďže je to starý dom a nebývam v ňom.
Takže musí byť v každej poistke indexacia, alebo ma odrbala, keď mi stále chodí vyššia suma?

hankab
22. jan 2025

@katty123456 v csob mi za 5r postupne dvojnasobili poplatok. Z 82€ na takmer 160. Hodnota nehnutelnosti urcite o 100% neporastla, ani o 50. Su to nenazranci, dostali vypoved a pojdem do inej poistky za povodnu sumu s este vyssim krytim. Tymto kazdorocnym zvdihanim poplatkov robia akurat vsetko preto, aby od nich stali klienti odisli.

zalka
22. jan 2025

Autor netuším, či allianz tak vie urobiť.

katty123456
22. jan 2025

@zalka aj terminaky...v slsp ma na to bankarka uozornovala uz pred 3t ze NBS..super..hajzlici...

telefon00
22. jan 2025

Ja som v Allianz...minuly rok som mal poistku za auto 170€. Teraz prisla na sumu 200€. Volam poistovakovi ze je to vela. Do 2 tyzdnov mi prisiel prepis na 150€ co som potvrdil. A stale som v Allianz. Treba sa ozvat tomu kto uzatvoril poistku a uvidis ze ti ju ponizia 😊💪

maury
22. jan 2025

Ja mám Alianz platí mi do septembra. Uvidím, či mi navýšia, alebo nechajú tú istú. Mám nový dom a poistná udalosť zatiaľ nebola

strawberry0797
22. jan 2025

Viacere isli hore. Tiez som vypovedala. Najlepší pomer cena/vykon mi vychádza v Unione. Vieš uzavrieť aj sama online a vybrat si, co chces a nechces poistit a nastavit si tak vyslednu sumu poistneho.

domci33
Odpoveď bola odstránená