icon

Prečo banky odmietajú poskytovať úvery stolárom?

6. feb 2024

Pracujete niekto v banke alebo sa vyzna?
Zacinaju mi tiect nervy. Muz ma firmu 3.rok, predtym mal na to iste zivnost. Stavia ju doslova z nuly, co navyse zarobi, investuje so strojov, priestorov, a tak to tahame a lepime. Ale uz by konecne potreboval uver, aby mohol dokoncit vacsie priestory, zamestnat ludi, za minuly rok mal zisk, nema dlhy, ma skvele recenzie... ala v banke sa hned vyjadrili, este sa nanho ani nepozreli, ze stolarom nechcu davat uvery a snazila sa tam popisat nieco ine. PRECO??? To ma zacat robit DPHcky ako vsetci nasi znami podnikatelia alebo kupovat materialy nizsej kvality a zacat podvadzat? Nedavat kazdemu faktury? Poctiva praca tu nema miesto alebo...? Som velmi nastvana, lebo naozaj vsetko co ma navyse hned investuje a on sam nevyrobi viac, den ma 24 hodin, mame 2 male deti, ja som na RD, nemam aky dom zalozit ani nie sme z bohatych rodin...

Strana
z2
simca06022011
6. feb 2024

dobre. ked si myslis, ze vsetci mame zivot v bavlnke :DDD a nie moja zlata, ja viem co je to balit zasielky, stovky .. v snehu, v dazdi, v garazi, v halte kde je bezne tak 7-8stupnov... ;) hadam si nemyslis, ze takyto eshop sa zmesti do kancelarie aj so zasobami... :D trvalo nam 8rokov kym sme halu kupil, este do dnes nie je uplne dokoncena... :D ale ano, kedze vieme co je priorita, dvere okna a strechu ma :DD aj kancelariu urobenu...
samozrejme poctivou pracou sa da zarobit.. len ty to prehanas v tom, ze vsetko chces mat hned. s uverom este len pride zodpovednost.
Ked ma halu, preco nepyta investicny uver, zabezpeceny halou?

autor
6. feb 2024

@mk1111111111 Pises v mnoznom cisle, nebudem sa pytat na obraty a zisky, ale asi to nie je jednoosobova s.r.o. s rucnou vyrobou. V tom pripade mi je jasne, ze vam uver nukaju, to mam presne vravela znama z banky.

melanta
6. feb 2024

@mk1111111111 podobne, tiež súkromný aj podnikateľský účet celé roky v Tatre, pravidelne mi ponúkajú podnikateľský úver, kontokorent na podnikateľskom účte. A to som jednoosobová s.r.o. Niekde bude chyba ak autorkynho muža. Alebo len mal smolu a natrafil na fakt zlého poradcu.

autor
6. feb 2024

Damy 🙂 koncim tuto diskusiu, uz nie je v nicom prinosna, ideme do roznych tem, podrobnosti tu riesit nechcem ani nebudem. "MUSI V TOM BYT NIECO INE", rozumiem vam, ale keby sme vedeli CO, nepytam sa tu. Mozno sme natrafili ma zlu zenu. Nechcem vsetko hned, viem, aka je realita ale verte ze viem aj to, aka ta realita moze byt 🙂 Kazdy nech si zije vo svojej bublinke s tym, s cim je stastny a nech robi to, co ho bavi 🙂 vdaka za vas cas. Ci uver dostane ESTE NEVIE, CAKA NA SCHVALENIE, pytala som sa na to, preco sa takto vyjadrila a aky to ma dovod. To jedina ma zaujimalo. Majte sa pekne

gab1sol
6. feb 2024

Ak chceš, pokojne mi do SS napíš IČO a sumu, ktorú manžel požaduje. Z verejne dostupných info (bez zásahu do systémov) ti môžem zistiť, či máte šancu alebo kde môže byť problém. Pracujem v TB (ale nie na pobočke).

hiro
6. feb 2024

Ale ved to je uplne jednoduche. Investor. Dohodne sa s niekym kto ma dost penazi a prepise mu povedzme 30% firmy za prislusnu sumu.

simca06022011
6. feb 2024

@hiro toto by som napr. ja nikdy neurobila

valer88
6. feb 2024

A v TB ste žiadali o podnikateľský úver alebo o americkú hypotéku ?

mk1111111111
6. feb 2024

A preco nepoziadate v banke, kde mate dlhodobo ucet?, tam poznaju vasu historiu, tam by to malo prejst, ak ste riadny klient a mate obraty, ako pises

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
monita7
12. feb 2024

My sme pred mesiacom refinancovali úver a aj navyšovali. Banka nám na základe daňového priznania všetko bez problémov schválila a vôbec neriešila, že manžel je stolár. Tiež máme s.r.o a sme platcami. Zaujímal ich len obrat.

milanemila
12. feb 2024

Je to pre banku riziko napriklad preto, ze ked mu tento mesiac pozicaju a buduci si zlomi ruku, tak co? 🤷🏼‍♀️ ja neviem co tu prskas aky je nefer cely svet, no ano je ale tieto veci si trebalo zistit predtym ako sa do togo pustil, ci ma dostatocny kapital a ci mu pripadne banka pozicia. Jednoosobova s.r.o. je sama o sebe pre banku vykricnik ak sa nejedna ITckarov, kde je to bezne.

Strana
z2