Prečo Bitcoin masívne stúpa? Máte ho zakúpený?
Dievčatá čo hovoríte na bitcoin ? Extrémne stúpa, máte niektorá zakúpené ?
Už z čias hospodárskej krízy spred 100 rokov je známe pravidlo, že ak sa s tebou o obchodovaní s akciami začne baviť už aj čistič topánok (toto povolanie medzičasom z viacerých dôvodov zaniklo), je najvyšší čas sa akcií zbaviť...
@hefo prvy krat som sa chystal investovat v rokoch 2017-2018. No ale dako vela ludi hovorilo v mojom okoli o investovani, tak som cakal na pad.
Ved ostatne akciove trhy boli aj hrozne vysoko.
To iste nehnutelnosti.
Roky hlavna tema mnozstva ludi. Uz v 2019 boli vysokanske ceny, uz-uz sa hovorilo ze prichadza pad, ...to je predsa bublina, ved ked uz hocijaky "cistic topanok" kupil investicny panelak ...je to jasne.
Aj prisiel 2020 a corona ...uz konecne prisla ta kriza a pad cien ...
No, nie. Aj ten "cistic topanok" , ako sa ukazuje, si moze len gratulovat.
Je taka anglicka fraza, daco v zmysle: aj pokazene rucickove hodiny 2x za den ukazu spravny cas.
Raz sa ti predpovedaci krizy a padov isto trafia ...
Bitcoin aj bude stúpať poznam to od roku 2008
Bitcoin sa stane menou postupne všade
Na svete to akceptujú v rôznych štátoch a nie je pravda že to má hodnotu 0 má to takú hodnotu koľko počítačov ho ťaží,odporúčam každému na svete si naštudovať čo je Bitcoin a čo sa bude s ním diať...najbližšie 10 ročie
2030 a 2035 bude dosahovať hodnotu 1 miliona
USD.Na Slovensku ho akceptuje 350 obchodov vratane alza amazon a rozne restauracie ci predajne a aj tankovanie sa da ... kupite si za to už aj Yamaha motocykel či auto Kia nove v Prešove priamo v predajni....
V Niektorych statoch nie su z toho ani dane ak na tom zarobite. Ale moja rada 60 % crypta inych mien je bezcenne
Trading obchod hore dole kupis predas do par rokov zanikne a nebude vyznam burz ako Binance....pripravte sa a dostudujte si to a mozno vam to v buducnosti zlepsi zivot a plati jedno pravidlo nie kazdi kto ma alebo bude vlastnit Bitcoin zbohatne
1 satoshi bude stat 1 rohlik.....
To je moj skromny odhad Bitcoin mozno este pocas 4 rokov mozno padne to dno bude zas 30 000 alebo 50 000 vtedy mate sancu kupit potom znova vyleti a bude dosahovat obrovske maxima a tak sa to bude diat az kym vsetky peniaze sveta sa postupne nepreleju do toho
Nastudujte si ktore staty to nakupuju pekne potichu ....a pritom hraju ze to zakážu
Bitcoin sa nedá zakázať musíte vypnut internet
A bitcoin neviete manipulovat a jeho obmedzeny pocet drzim vsetkym palce zatial o tom pocul uz kadekto hocico ale len 8% ludi to ma tak .... smelo do studovania co to je
@romino Čo budeš robiť ty je tvoja vec, ja sa pozerám na to ako západné firmy zatvárajú fabriky, prepúšťajú ľudí, sťahujú svoje podnikanie do iných štátov. Spolok BRICS sa rozrastá a už sa formuje spôsob vzájomného obchodovania. Ak nebudú podniky a fabriky nebudú ani burzy. Už len tieto signály mi hovoria stiahnuť všetky možné zisky a podľa množstva ich rozdeliť medzi nehnuteľnosti, pozemky, zlato, striebro. Nikto nevie kedy presne príde tá katastrofa ale riadim sa heslom lepší vrabec v hrsti ako holub na streche.
@82peter82 a kde si kupil teda tie nehnutelnosti a pozemky ? V Rusku ,.. Indii .. Brazilii ? Isto uznas ze ked veris tomu ze zapad skolabuje az tak, ze nebudu ani burzy, tak tu bude chaos, hlad, rabovanie, obcianske vojny .. a to asi nebude mat velky zmysel mat daky investicny byt alebo pozemok tu na "zapade" (t.j. v EU a pod).
Ja by som s takou vierou dokonca dopredu radsej emigroval s rodinou , rychlo prec aby nas take nieco nezastihlo.
@shsh ved ano staci par atomovych bomb a bude po internete a aj civilizacii 🙂 a zacneme zas opat od opic, ako sa to deje miliony rokov, ze po civilizacii pride potopa a mozme zacat od znova. Historia ludstva je sfalsovana, sme xta civilizacia v rade potom co sa vyspele civilizacie zlikvidovali sami
@katulienkax čo k tomu dodať, never všetkemu.čo čítaš.
@maranco no ved o tom hovorim. Bol tu aj nejaky covid, nieco co asi nikto necakal, nevedel odhadnut ... znamenalo to ze ludia cele tie roky predtym nemali investovat, a len cakat a cakat na taku daku udalost ?
Covid je uz aj davno prec ... doplatili na to nejako ti ludia co cely cas investovali, aj pocas neho (alebo zvlast pocas covidu) ?
Ja to vidim ze naopak, iba tym krasne ziskali.
O tom hovorim... ze niekto je schopny cakat aj pol svojho zivota, aj cely ... na nejaku obrovsku globalnu nezvratnu katastrofu , rozmerov ze nas to vrati az do stredoveku. Aky to ma zmysel.
Dotycny odporuca investovat do nehnutelnosti.
Ak tomu naozaj veri, by ma hrozne zaujimalo kde to ma tu nehnutelnost, v akej krajine ... aby mu to uchovalo hodnotu ?
Alebo si zoberme, aktualne priklad vojna na Ukrajine - co maju ludia v tych oblastiach z toho, ze "investovali" tam do nehnutelnosti, a nie do nejakych globalnych ETF ?
Moze sa stat hocico, ale zit s vedomim a vierou, ze za rohom je uplny globalny kolaps .. .pride mi to divne. Toho isteho bol plny internet aj pocas fin. krizy, ale tomu je uz 15 rokov.
@hiro načo by nám za to mal niekto dávať reálne peniaze? Keď si vybavíš kartu (napr. VISA) prostrednictvom ktorej môžeš platiť, na e-shope, v obchode, hoteli, rovno teda nakupuješ, nepotrebuješ to meniť. Rovno tým platíš.
@82peter82 ako konkrétne konzumný spôsob života konci? Ľudia sú zvyknutí konzumovať, dovolenky a letenky sú vypredané, restiky plné, oblečenie sa nakupuje vo veľkom. Možno sa pôjde s kvalitou dole, ale ľudia neskončia dobrovoľne, iba pár uvedomelých zredukuje svoj konzum.
@namornicka no presne tieto frazy roky evidujem v diskusiach.
Ako "konzum konci", ci to ja nevidim. Ako sa idu teraz ceny nehnutelnosti zrutit. Ako vraj manazeri velkych firiem falsuju cisla, zatial vedia tajit, inak by tu uz bol kolaps.
Vsemozne varianty naznacujuce ze nieco hrozne je na spadnutie.
Roky.
Najviac ma mrzi, ze som na take reci pred 5-10 rokmi daval, a teda bol v investovani len velmi velmi opatrni.
Na youtube si mnohi ludia z toho spravili "biznis", dookola chrlit videa, kde ludi ubezpecovali ako sa blizi krach, kolaps ..v nahlade zdesene tvare, cervene cisla, padajuce grafy.
Roky.
A ono to islo o dalsich 100 ci 200% odvtedy hore.
A ako vravis, presne to ma udivuje.
Cestovky mali minuly rok novy rekord, a tento rok prekonali ten predosly ! A to ako neskutocne isli hore ceny takych dovoleniek !
Aj u nas v krajskom meste, kolko a akych restauracii a pubov/barov. Moderne veci, .. a aj patricne drahe sluzby .. nie len bezne lacne krcmy ako len rokov dozadu.
Kolko taxikarov, kurierov, a rozvazacov jedla po meste pendluje - to predtym nebolo.
Ale kriza, kolaps, krach .. "ludia nemaju peniaze, vacsina zije od vyplaty do vyplaty".. teraz to prichadza atd.
@namornicka Čože? Ako?
Sa mi zdá ze vôbec nechápeš ako to funguje..
@hiro možno som sa zle vyjadrila, myslela som kryptokarty, vydáva ich zatiaľ VISA a MasterCard. Sú nabité kryptomenami, ale platíš nimi normálne za tovary a služby, stiahne ti to tvoje krypto, ale predajca dostane zaplatené v lokálnej mene. Ale pointa môjho predošlého príspevku bola inde, písal si, že kto by ti vymenil kryptomenu za peniaze. Nepotrebuješ to meniť, rovno môžeš platiť krypto kartou.
@maranco bitcoin Slovak pochopí najlepsie ako nehnuteľnosť, je to uchovávatelhodnoty, tiež si zanho nekupiš vsade všetko, teraz musíš hľadať ľudí co ti ho zmenia no narozdiel od nehnuteľnosti nedegraduje a nemusíš sa onho starať je ako zlato no je delitelný a dokážeš ho teleaportovať do peňaženky komukolvek na svete.
Skús to s tymi tvojimi "reálnimi" peniazmi 😁 je to len papier krytý vierov ľudí a štátmi čo ho vynucuju ako povinné platidlo.
Veci a služby všade okolo lacnejú to len meny strácajú na hodnote jak ich centralne banky imitujú viac a viac doobehu a okrádajú ľudí o hodnotu.
Pre to ľudia hľadajú v čom ju uchovať či v akciach, nehnutelnostiach, drahých kovoch alebo Bitcoine aby si mohli pred inflaciou schovať svoju ťažko vydretú robotu a môcť si za nu kúpiť niečo neskôr
@romino no presne to že ľudia míňajú na dovolenky, reštaurácie, kávičky a tieto krátkodobé potešenia je znakom hyper inflácie 😁 keď bežný ludia nevedia našetriť v bežných peniazoch ktoré len strácajú hodnotu tak ich rýchlo minú kym sa neskazia, tý čo vedia že na uchovanie hodnoty to treba dobre investovať na neskorsie použitie šetria tak
@slovakboy dlh štátu je inflacia, je ako voda v nádrži, keď si štáty požičiavajú narastá a tak to lepia a stávajú vyžsiu hrádzu uistivaním ľudí že všetko je ok pracujte dalej, no ak ludia vidia že pracujú stale viac a kupia si stále menej začnú otvárať oči a odpájať sa zo systému (praskliny v nádrži ako hippies) čím viacej ľudí pozná pravdu vyskakujú zo systému až priehrada praskne a splachne skoro všetko, po takejto kríze firmy pokrachujú veľa ľudí príde o pracu no po páde systému sa môže začať budovať nanovo
Krízy boli aj budú no pokiaľ sa budú štáty starať do trhu a tlačiť peniaze a kriviť celý trh tak dopady krízybudú o to horšie ludia sa nepoučia ak nepoznajú hystoriu všetko sa dookola opakuje v cykloch len vždy v inej intenzite podla toho kto sa aktualne snaží riadiť trh či celý svet
@romino Pozri, ak chceš emigrovať, nikto ťa tu nedrží. Ja hovorím že vlastniť pozemok, nehnuteľnosť, zlato, striebro je určite lepšie ako nejaké digitálne číslo. Je dosť znakov že doterajší ekonomický model končí. Ak veríš tomu že je to len jedno z ďalších bububu, nerob nič a naďalej investuj. Neviem prečo porovnávaš rok 2008 s dnešnou situáciou. Ak sa ti zdá že je to o tom istom, nebudem ťa prehovárať o opaku, to nie je mojou snahou. Chcem len upozorniť že či nejaká kríza príde alebo nie, je lepšie vlastniť kus poľa ako virtuálnu menu. Žiť sa bude musieť aj naďalej akurát tebe nezostane nič, mne áno. Ty máš svoj názor, ja mám zase svoj názor. Obaja sme ho vyjadrili. Myslím že to môžeme uzavrieť.
@namornicka Konzumný spôsob života končí, tak ako končí aj doterajší ekonomický model. Nedá sa do nekonečna rásť. Ak sa zatvárajú fabriky, podniky, firmy a nevyrába sa určite sa to odrazí na segmente ktorý vytváral zisky z ničoho, a garantujem ti že tento segment z toho vyjde nakoniec ako víťaz. Preto je lepšie nejaké tie číselká premeniť na niečo čo je hmotné. Píšeš že ľudia neskončia dobrovoľne, ja odpoviem že skončia akonáhle si to nebudú môcť finančne dovoliť.
@slovakboy To že má niekto väčší dlh neznamená že USA nebudú musieť splácať ten svoj. A o akej dôvere sa tu bavíme ak sa nový spolok chce úplne odrezať od dolára ? USA urobí všetko pre to aby svoj dlh hodila na chrbát niekomu inému. Najvhodnejší kandidát je EU, v motaní motúzov popod fúzy sú majstri.
@82peter82 ja som cisto len preto hovoril o emigracii .. ze ak niekto veri na kompletny krach zapadu, tak logicky by asi nechcel riskovat ten "stredovek" pre seba a svoju rodinu co tu nasledne nastane ? A este tu kupovat nehnutelnosti ako nejaku zabezpeku.
Ved ty veris teorii - nie ja, ze zaroven krajiny ako Rusko ci Brazilia z toho vyjdu vitazne.
Troska logicky by som cakal ze zastancovia takych teorii rozmyslaju, minimalne kupovat tie nehnutelnosti tam, v tych krajinach .. Nie tu, za x-nasobky cien oproti tym krajinam.
To fakt aky zmysel akoze dava ??
A ty to otocis proti mne, ... ze mna tu nikto nedrzi ..
Mne z toho vychadza jedine, ze zastancovia tych katastrofickych teorii .... zase az tak vlastne tomu neveria, to by skutky boli uplne ale uplne ine.
@romino Nerozumiem prečo by som mal ja odchádzať zo Slovenska, zo zeme ktorú môj starý otec bránil pred fašistami. To by som si nikdy neodpustil. Ty sa pozeráš na nehnuteľnosť ako aktívum ktoré neskôr predáš so ziskom, ja sa na nehnuteľnosť pozerám ako na aktívum ktoré budem využívať vo svoj prospech. Nech už bude ako bude, žiť treba tam kde sme, tam kde patríme.

@82peter82 toto je ako cez kopirak ako boli komenty pocas fin. krizy v 2009. Dokonca vtedy az take ze si treba chystat bunkre a zasoby konzerv.
Medzitym sme o 15 rokov starsi.
Kto to necital, neocakaval take katastrofy ..asi prezil krajsich 15 rokov ako doom sayeri.
Celkom velka etapa zivota.
Klobuk dole ak vies predpovedat kedy tentoraz pride ta katastrofa, ale uz tentoraz naozaj .. a chvilu predtym vyberies zisky, a zaroven ich obratom uchovas do niecoho, co bude mat hodnotu aj pocas katastrofy