Prečo je dôležité stále si šetriť peniaze?
Ahojte idem si o radu od vas aké mate skúsenosti s výdavkami,prečo si treba dávať pozor na to čo nakupujem koľko miniem za mesiac a ešte prečo si stále mam odkladať bločky,a zapisovať si na papier koľko so minul za cely mesiac raz do mesiaca si dobijem Revolut a zaplatím za mobil 40 eur veľa však?....Inkaso,stočné,strava a zostane mi na účte len necelé 200 eur zvyšok a to si nechávam ako rezervu otázka znie prečo si musím stále odkladať peniaze ked som sam nemám rodinu ma to vyznám si stále šporiť?..
@stelly652 môžeš ochorieť, stratiť prácu tak aby si vedela pár mesiacov vyžiť kým sa situácia vyrieši, môže sa ti pokaziť nejaký spotrebič, alebo budeš potrebovať zubára tak treba mať odloženú rezervu na nepredvídané výdavky
bločky si nemusíš odkladať zapisuj si ich do aplikácie eBločky https://play.google.com/store/apps/details?id=s... tam budeš mať aj mesačný prehľad koľko si minula a využiješ aj pri reklamácii tovaru
@stelly652 môžeš ochorieť, stratiť prácu tak aby si vedela pár mesiacov vyžiť kým sa situácia vyrieši, môže sa ti pokaziť nejaký spotrebič, alebo budeš potrebovať zubára tak treba mať odloženú rezervu na nepredvídané výdavky
bločky si nemusíš odkladať zapisuj si ich do aplikácie eBločky https://play.google.com/store/apps/details?id=s... tam budeš mať aj mesačný prehľad koľko si minula a využiješ aj pri reklamácii tovaru
@maranco Tak zajtra si nainštalujem Aplikáciu a uvidím možno sa aj sam naučím takto cez mobilnú aplikáciu zapisovať a mať prehľad.ďakujem
ďakujem
@stelly652 buď rád , že si sám ...aspoň máš z čoho šetriť 🙂 ...horšie by bolo ,keby máš rodinu a chýbajú ti tie peniaze 🙂
e? tak si nespor a uvidis, ci to ma alebo nema pre teba vyznam
Existuje jedno základné pravidlo. Najprv si odložiť na šetrenie a zbytok míňať. Nie naopak. Že odkladám, čo ostane.
vzdy minimalne aspon na 2 najmy nasetrene ... keby som prisla o pracu,ochorela som alebo sa nieco stalo ..proste uspory musia byt ...
rob ako chces, my si ziadne blocky neodkladame
Normálne keď ti príde výplata si napíš na papier príjem mínus výdavky z toho čo ti zostane aspoň polovicu odloz na sporiaci účet a nechaj si nejakú rezervu alebo si kúp niečo pre radosť
@stelly652 ako poněkud divná otázka, ale skúsim ti to nepriamo vysvetliť na príklade jedného lúzra. Je v strednom veku, všetky peniaze zakaždým prežral, nič nemá, nič nevlastní, každý deň fungoval štýlom "nejako bolo, nejako bude", do zamestnania sa dokáže dostať len cez agentúry a z toho je výsledok, že má 44 rokov a chodí vyberať kontajnery, aby mal za čo žrať (vyťahuje bordel, čo by sa dal speňažiť, nie že žere priamo z kontajnerov). A z čoho on bude žiť na dôchodku.....? No predsa však nejako bolo, nejako bude. Láka ťa podobná predstava v živote?
@stelly652 aby ked sa ti niečo stane ťa aspoň pochovať za čo bolo napríklad... Ale môže sa stať že prídeš o prácu a pokazí sa ti chladnička, na splátky ti ju nedajú ako nezamestnanému tak aby si mal rezervu a mal si ju začo kúpiť alebo ak máš auto a pokazí sa aby si mal z čoho zaplatiť opravu.
@stelly652 každé odložené euro má význam. Rezerva je fajn, ak sa mi pokazí auto, práčka, musím kdesi dať 500€ neplánovane. Ale dôležité je aj rozumne investovať lebo zloženým uročenim peniaze zarabaju peniaze, ale treba ich nechať pracovať. Vygooglite si sam pojmy ako "pasivne indexové ETF" a podobne. nie je to ziadne tajomstvo či magia, len disciplina a kusok vzdelania k tomu
@stelly652 ako poněkud divná otázka, ale skúsim ti to nepriamo vysvetliť na príklade jedného lúzra. Je v strednom veku, všetky peniaze zakaždým prežral, nič nemá, nič nevlastní, každý deň fungoval štýlom "nejako bolo, nejako bude", do zamestnania sa dokáže dostať len cez agentúry a z toho je výsledok, že má 44 rokov a chodí vyberať kontajnery, aby mal za čo žrať (vyťahuje bordel, čo by sa dal speňažiť, nie že žere priamo z kontajnerov). A z čoho on bude žiť na dôchodku.....? No predsa však nejako bolo, nejako bude. Láka ťa podobná predstava v živote?
@sevrin 🎉
@stelly652 Napr pre to,ze ak ostanes na PN,nemusis zivorit. Alebo ak si chces nieco drahsie kupit a potesit sa,siahnes na uspory. Raz mozno budes mat rodinu,nechces,aby sa tvoji blizky mali dobre a boli spokojni? Nechces ist na vylet,dovolenku,nekazi sa ti nic v domacnosti,nederu sa ti topanky,oblecenie? Nepojdes kamosom na svadbu,vacsiu oslavu? Tam by sa patrilo slusne sa obliect a nieco hodit do obalky. Co im das,ked nic nebudes mat?

@stelly652 má to význam. Nikdy nevieš čo sa môže stať a preto je lepšie mať nejakú tú rezervu.