icon

Prečo je vlastné bývanie také drahé?

Dnes o 16:29

Patrím ku generácii Z. Mám prácu na plný úväzok, vysokoškolské vzdelanie a úprimne, už neviem, kde a na čom mám ešte viac šetriť, aby som vôbec našetrila desaťtisíce na základ hypotéky - to všetko len preto, aby človek mal vlastne "vstupenku" k tomu, aby vôbec mohol uvažovať o vlastnom bývaní a nie mať neistotu v prenájme.

Všetko je neskutočne drahé. Závidím tým, ktorí už vlastné bývanie majú vyriešené. Známa sa ma neustále pýta, kedy bude vlastné bývanie, ale jedným dychom dodá, že dostali od rodiny 80 000€ a hypotéku si brali v hodnote 45 000€.

Nie sú aspoň náznaky toho, že by sa znovu zaviedli 100% hypotéky?

Strana
z3
a0
Dnes o 18:54
@beronsche

@anonym_730d10 ach jaj tá naša europaranoja, že?

@beronsche presne tak, fuj hnusná Európa. Treba zatepľovať kobercami zchátrálé chatrče jak v Rusku 😂. Hlavne, že vo svojom

thirstymonk
Dnes o 19:00

@anonym_autor Toto je presne tvoj problém. Plný úväzok a šetríš. Ruku na srdce - takto sa nikde nedostaneš...
Šetrenie je strata času, najmä keď šetríš na blbostiach v štýle - nekupim si old spice dezodorant, lebo stojí 4€, ale kúpim si tesco value dezodorant za 2€ a ušetrím 2€. Vedie to niekde? Koľko dezodorantov musíš ušetriť, aby človek niečo získal?

Nie. Cesta nevedie cez šetrenie. Cesta je iná - viac zarobiť. ;) Good luck

anonym_c19ab2
Dnes o 19:14

no ale tu na modrom koni casto pisu zeny, ze deti treba mat skor ako vlastne byvanie. A potom tie deti dopadnu ako autorka, bez dedicstva a s nicim. Ja som stale nazoru, ze deti by mali mat az manzelia, ktori maju poriesene byvanie, ale hlavne ze tu pisu studentky, ako im srdce bije po dietatku, ale dieta nie je pes, ze za 12 rokov zdochne a moze si kupit noveho

arek00
Dnes o 19:21
@gab1sol

@arek00 vyvediem ťa z omylu - nehnuteľnosť nie je banky, banka tam má len záložné právo. Ak aj klient nespláca, pristúpiť k dražbe je to posledné, o čo sa banka pokúša. A ak už k dražbe dôjde, tak z vydraženej sumy sa splatí zostatok úveru (+uroky, trovy konania,…) a zvyšok ide klientovi. A do dražby vie nehnuteľnosť poslať aj iný veriteľ, nie len banka. Hodnota nehnuteľnosti v dražbe je stanovená aj zákonom (napr. banka nemôže vydražiť byt v hodnote 150000 za 30000). A potom klient má stále možnosť nehnuteľnosť predať za trhovú cenu, ktorá je obvykle vyššia oproti znaleckému posudku.
Ale teda, bez ohľadu na to, či to je voči banke alebo nie, svoje záväzky si treba plniť. Potom sa nemusí obávať, že mu niekto “zoberie” byt. Ako sa hovorí, prikrývaj sa takou perinou, na akú máš.

@gab1sol ano, popisala si to tak, ako sa hovori a vsade uvadza.

gab1sol
Dnes o 19:42
@arek00

@gab1sol ano, popisala si to tak, ako sa hovori a vsade uvadza.

@arek00 a preto sa to tak hovorí a všade uvádza, lebo to tak je.

strelkyna1
Dnes o 19:48

Nájdi si brigádu na víkend, zvýšiš si príjem, možno Ti aj 90 % hypotéku schvália.

Strana
z3