icon

Prečo mi stiahlo peniaze z môjho účtu?

damiana1992
22. nov 2021

Akože vôbec nerozumiem tomuto stiahnutiu peňazí z môjho účtu!

Prečo mi stiahlo peniaze z môjho účtu?
Strana
z2
lilope
23. nov 2021

@sasa1310 pri platbe kartou online potrebuje dotyčný, čo čísla z karty zadal, aj overovací kód z telefónneho čísla, ktoré si zadala pri zakladaní účtu, takže bez toho čísla ti nikto z karty nič nestiahne a ten kód príde na tvoj mobilný telefón, bez neho sa úhrada nedá vykonať. Je to zabezpečenie presne pre tento prípad - mám cudziu kartu, ale nemám telefón a teda nič bez kódu z sms z neho nezaplatím.

nelca84
23. nov 2021

@lilope ibaze pri zahranicnych platbach ti nepride nic, prebehne to bez autorizacie. Stalo sa to mne aj kolegyni, nic som nepotvrdila a 300e odislo ako nic.

hiro
23. nov 2021

@nelca84 Pride. V pripade platby bez potvrdenia ta karta uz bola predtym autorizovana.

nelca84
23. nov 2021

@hiro nemas pravdu, hovorím, ze sa mi to stalo, nikdy som nenakupovala v apple store a zrazu nakup za 300, ale banka prijala reklamaciu a peniaze mi vratili

simca06022011
23. nov 2021

@hiro ale na tie "znovu" platby je iny rezim, to je "predplatne" a platby su vopred odsuhlssene,a ko "trvaly prikaz" vlastne.

simca06022011
23. nov 2021

@nelca84 aj pri zahranicnych platbach pyta autorizaciu. V google je ale nastavenie mozne viacerymi sposobmi, ak je tam ulozena karta, moze si napr. vypytat iba heslo do googlu alebo potvrdenie platby cez google. Uz dalsie cez banku sa nerobi/apku/nejaky iny sposob sa nerobi.

hiro
23. nov 2021

@nelca84 Platba v Apple store? Tak niekde v Apple uz karta musela byt registrovana. Spolocnost ju mala nejako autorizovanu aj ked si nic nenakupovala. Apple nema odkial vediet nic o tvojej karte pokial si jej nedala jej udaje uz predtym.

simca06022011
23. nov 2021

@hiro @nelca84 apple uz nemam ale nie je apple store to iste ako google play ? 🙂 cize tam je uplne ronvaky postup ako s googlom.

stanislavicenka
23. nov 2021

@damiana1992 pokial nevies,pk zablokuj. Momentalne je tak vela podvodnych transakcii pk.
Platobnu kartu trrba pouzivat uvazene, v priestore chranenom, platbu najlepsie potvrdit cez aplikaciu. Este si skontrolujte, ci tato suma nebola stiahnuta aj predtym. A poziadat banku o reklamaciu. Mohlo dojst k zneuzitiu

nelca84
23. nov 2021

@hiro bolo to vyhodnotene ako zneuzitie karty, nikdy som na apple nenakupovala ani si nikde neukladam udaje z karty ked nakupujem. Bohuzial je to momentalne velmi rozsirene pri zahranicnych platbach, sama mi to na infolinke povedala, kartu som hned zablokovala.

hellwant
25. nov 2021

Tiez sa mi nieco podobne stalo, vstanem klasicky 3 :40 do prace a upozornenia 2 zhodne platby myslím 39.99 google payment. Kontrolujem predplatne, nic nemam, za hry ak platim viem ktore. Zeby syn? Lepsie pozriem kedy prebehla platba- o 2:50 rano a 2:51 a císlo karty manzelkine, vedel som, ze sa jej niekto na kartu dostal, kedze ona nema v google payment ani registrovanu kartu. O 7 rano som blokol kartu a vyziadal novu. Peniaze banka po reklamacii vratila.

Strana
z2