icon

Prečo pri 2% z dane nevyšlo nič?

29. apr 2026

Ahojte, mali ste niektorá tak, že pri podávaní 2% dane vám nevyšlo nič ? Pani z personálneho mi povedala, že to kvôli vyššiemu daňovému bonusu.

maris5
29. apr 2026

Akmas hrubu mzdu okolo 1300€ poberaa DB na 2 deti, tak ti nevyjde dan na darovanie.

anonym_09385a
29. apr 2026

@anonym_autor pani ma pravdu.

chrobak7
29. apr 2026

@anonym_autor Tak keď pani z personálneho povedala, že nemáš, tak nemáš. Ona vidí podklady, my nie.

ajka10000
29. apr 2026

SESTRA MI ZVYZKLA DAVAT 2 PERCENTA NO TENTO ROK JEJ TIEZ NEVYSLO.....MA DANOVY BONUS NA 2DETI.

anonym_5c43c1
29. apr 2026

áno nevyšlo , mužovi už druhý rok máme jedno dieťa
proste takto to hranol zariadil

anonym_8c5bd7
29. apr 2026

bože, ja som zabudla na 2% - baby, dá sa to poslať poštou ešte aj zajtra? Či do 30. to musí byť na daňovom...?

chrobak7
29. apr 2026
@anonym_5c43c1

@ajka10000 To, že má daňový bonus, nie je dôvod, že nemá 2%. Musela mať nízky príjem, zhruba vo výške nezdaniteľnej položky a potom vychádza daň veľmi nízka. Keď má mzdu v zhruba rovnakej výške, ako predtým, tak zníženie daňového bonusu by jej len zvýšilo daňovú povinnosť a tým by aj 2% vyšli vyššie. Buď ti nehovorila pravdu, alebo sa jej znížila mzda.

@anonym_5c43c1 Nie som Ficolover, ale to nie je kvôli nemu. Paradoxne to, že niekto nedostane daňový bonu, tak to zvyšuje sumu zaplatenej dane a tým sa zvyšuje aj suma darovaná cez 2%. A naopak - keď v minulosti bol daňový bonus 160 €, tak suma 2% bola nižšia. Mne tento rok pri rovnakom príjme vyšla vyššia suma na 2% a to som nemal nárok na žiadny daňový bonus. Ešte aj to, čo som v priebehu roka dostal, tak mi v ročnom zúčtovaní zobrali.

chrobak7
29. apr 2026
@anonym_8c5bd7

bože, ja som zabudla na 2% - baby, dá sa to poslať poštou ešte aj zajtra? Či do 30. to musí byť na daňovom...?

@anonym_8c5bd7 Na potvrdení musí byť pečiatka pošty s podacím dátumom 30.4.

anonym_8c5bd7
29. apr 2026
@chrobak7

@anonym_8c5bd7 Na potvrdení musí byť pečiatka pošty s podacím dátumom 30.4.

@chrobak7 Ďakujem a opravujem na "baby a chalani" 🙂

rachel36a
29. apr 2026

Áno ké to kvôli DV...ani mne nevyslo

anonym_899b58
29. apr 2026

@anonym_autor samozrejme, že ti nemusí vyjsť nič.
2% sa vypočítajú zo zaplatenej dane po odčítaní vyplateného daňového bonusu. Takže ak si mala zaplatenú daň 0€, z čoho by ti akože mali tie 2% vyjsť? Hádam vysvetlenie pani z personálneho by malo stačiť. Či si myslíš, že je nekompetentná alebo si vymýšľa?

zuzubb007
29. apr 2026

Samozrejme, že plno ľuďom nevyjde, aj ja som párkrát tak mala, čo sa čuduješ, pani čo robí účtovníctvo vie 200 x viac ako bežný človek

anonym_762be8
29. apr 2026

@anonym_autor mne vyslo 12 eur 🙄

anonym_2d2b3c
29. apr 2026

No dievčatá kamoška robí dlho v jednej firme,daňové si dávala robiť tam.Nikdy jej nevrátili.Raz jej ktosi poradil aby si to dala spraviť niekomu inému,a čuduj sa svete daň jej vrátili tak normálka si dáva robiť sama.Na personálnom sa jej velice omlúvali že účtovníčka sa pomýlila.Ako to je nonsen toto,ktovie na koľkých ľudoch.Taktiež im stále niečo domrvila,ľudia sa tam po výplate striedali ako na páse.Aj ju potom vyhodili.Asi je dobré si to raz dať preveriť aj u iných🤷‍♀️

anonym_d4a4cc
29. apr 2026
@chrobak7

@ajka10000 To, že má daňový bonus, nie je dôvod, že nemá 2%. Musela mať nízky príjem, zhruba vo výške nezdaniteľnej položky a potom vychádza daň veľmi nízka. Keď má mzdu v zhruba rovnakej výške, ako predtým, tak zníženie daňového bonusu by jej len zvýšilo daňovú povinnosť a tým by aj 2% vyšli vyššie. Buď ti nehovorila pravdu, alebo sa jej znížila mzda.

@anonym_5c43c1 Nie som Ficolover, ale to nie je kvôli nemu. Paradoxne to, že niekto nedostane daňový bonu, tak to zvyšuje sumu zaplatenej dane a tým sa zvyšuje aj suma darovaná cez 2%. A naopak - keď v minulosti bol daňový bonus 160 €, tak suma 2% bola nižšia. Mne tento rok pri rovnakom príjme vyšla vyššia suma na 2% a to som nemal nárok na žiadny daňový bonus. Ešte aj to, čo som v priebehu roka dostal, tak mi v ročnom zúčtovaní zobrali.

@chrobak7 pri prijme okolo 1800€ v hrubom a 2 detoch do 15 rokov (DB 2400) už nie je dostatočný zaklad na darovanie 2% (min.3€)
A nemyslím si, že to je veľmi nízky príjem...

anonym_218c8e
29. apr 2026
@anonym_5c43c1

@anonym_5c43c1 a ako zariadil? Že tvoj muž platil také malé dane, že mu nevyšlo ani 2%?

anonym_029e93
29. apr 2026
@chrobak7

@chrobak7 moj hruby prijem je cca 1800 a nevyslo mi to.je to nizky prijem?

anonym_5c43c1
29. apr 2026
@anonym_218c8e

@anonym_5c43c1 a ako zariadil? Že tvoj muž platil také malé dane, že mu nevyšlo ani 2%?

@anonym_218c8e prijem sa mu nezmenil len kým sme nemali dieta tak 2% mu vychádzali
prišla zmena tak už to zrazu nejde ktovie kto za to môže

anonym_218c8e
29. apr 2026
@anonym_5c43c1

@anonym_218c8e prijem sa mu nezmenil len kým sme nemali dieta tak 2% mu vychádzali
prišla zmena tak už to zrazu nejde ktovie kto za to môže

@anonym_5c43c1 však buď rada. O to menej muž platil dane, lebo mu vrátili na daňovom bonuse.

zelenykvet
29. apr 2026

@anonym_autor neplatis dane z prijimu, nemas z coho darovat🤷