icon

Prenájom s možnosťou následného odkúpenia

anika2001
9. mar 2025

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či ešte existuje niečo ako napr. že pôjdem do podnájmu a časom o 2-3 roky by som ho chcela odkúpiť od majiteľa ? Hľadala som aj niečo na internete no nič také som nenašla, že to ešte funguje. Nemáte niekto s tým skúsenosti alebo poradiť. Ďakujem.

modrykolibrik
•
9. mar 2025

@anika2001 to skôr nájomné byty od mesta

0silvia0
•
9. mar 2025

@anika2001 to sa musis dohodnut s majitelom predsa, to nie je nic automaticke.

jaskolka
•
9. mar 2025

@anika2001a to niečo také kedy fungovalo ? Veď ak ho on bude chcieť predať,môžeš ho kúpiť. No inak sa to nedá,to predsa nie je že máš nejaký nárok kúpiť ho a on ho automaticky musí predať,alebo že ho preda Tebe (ak by náhodou chcel predávať)

midka
•
9. mar 2025

od sukromneho prenajimatela urcite nie,, to len zhoda nahod,,, nieco take boli - najomne byty od mesta,, tam sa davala nejaka zaloha- potom podmienka asi 10 rokov najmu a potom si mozes ho odkupit,, ale to boli asi len skor nejake vynimky,,, teraz som uz o tom davno nepocula

lion777
•
9. mar 2025

Čitala som o takých projektoch asi dva roky dozadu v Bratislave a potom najomne byty od mesta, od obce.

lion777
•
9. mar 2025

Toto som našla teraz na rýchlo. Potrebuješ zadať do googlu, správne klúčové slová. ( o projekte nič neviem, uvádzam ako príklad, videla som aj iné).
https://bytynasplatky.eu/

kittykat22
•
Autor odpoveď zmazal
•
sono2
•
9. mar 2025

Jedine sa skúsiť opýtať takého, čo predáva, ale aj tak. Neni istota, či potom kúpiš. Myslím, že bude šťastie, ak niečo také nájdeš.

zuzanaete
•
9. mar 2025

Od fyzickej osoby tazko. Nikto sa nebude zavazovat k niecomu, co nastane o 3 roky, ked netusi, co bude o 3 roky. Aktualne sa o takejto variante spominalo pri niektorych developerskych projektoch. Alebo potom je moznost pri mestskych najomnych bytoch, ale tam byva doba najmu dlhsia.

domkakvet
•
9. mar 2025

@anika2001 ak si hladala na nete, tak by si myslim nasla. Su take byty, ale zrejme nie v lokalite kde by si mala o taky byt zaujem.

rachel36a
•
9. mar 2025

Môj syn tak kúpil, dva roky ho mal v prenájme a po dvoch rokoch odkúpil...ale to bolo od mojej kamarátky, a preto, zd mu nedali hneď hypo