icon

Priemerný plat na žitie

katarina0123
19. nov 2022

Ahojte všetci,

chcela by som sa poradiť resp. opýtať ako to majú v domácnosti, v rodinách ostatní ľudia, čo sa týka financií... Vopred ďakujem za úprimné odpovede a rady.
Dosť mi to pomôže v utriedení myšlienok....

Sme pár - dvaja mladí pracujúci ľudia zo Žiliny, ktorí by si chceli založiť rodinu avšak máme obavy, či by sme sa ako rodina uživili.....Žijeme skromne no myslím, že nám nič nechýba. Rozumej : teplú stravu i strechu nad hlavou máme no na dovolenky k moru nechodíme a nenosíme značkové oblečenie. Dokopy máme príjem 1400 - 1600 € v čistom mesačne dvaja. Platíme nájom, splátku za auto, strava trochu viac lebo máme potravinové alergie, varíme si, telefóny...Obidvaja máme popri práci ešte nepravidelnú brigádu kde si vieme privyrobiť do 100 eur mesačne.

Z celkového balíka financií na konci mesiaca nám vždy ostane pár eur čo si šetríme na horšie časy no nie je to veľa, prípadne z týchto financií si kúpime potrebné nové oblečenie alebo si doprajeme koláč a kávu na výročie.

Chceli by sme dieťa, no obávame sa, že tento príjem čo máme by nám nestačil. S tým, že keď ja ostanem doma s bábätkom tak priateľa by som už ani nevidela lebo by sa musel viac obracať. Už teraz máme veľmi málo času pre seba a je mi to ľúto...

Myslím, si, že financie nám nikde neutekajú len tak, no akosi nám nestačia... Vo vzťahu by sme sa chceli posunúť ďalej ale ako mladí sme frustrovaní z tohto života. Teda hlavne ja, priateľ to tak tragicky nevidí, povie mi, že takto žije veľa mladých rodín....Snažíme sa ako vieme a bez tak je to stále málo.

Zarábame málo? Míňame veľa? Je tu niekto, čo vníma situáciu rovnako ako ja? :/

Strana
z5
miriam11
21. nov 2022

@zmrzlinka2021 tento príspevok mne nepatrí. Úplne od vecí info, ktoré vôbec nehovorí o tom,co ja píšem a na co ja reagujem. Predstav si, že ja nepatrím do kategórie obracania každého eura. Predstav sú, že aj ja cestujem a dokonca v Srbsku vlastním nehnuteľnost. Aj tú máš scestné info. Ďalšia,co nepochopila moju reakciu, nevadí

zmrzlinka2021
21. nov 2022

@miriam11 pisala som na tvoje reakcie v tejto teme o chudobe, pretoze chudoba vyzera uplne inak

miriam11
21. nov 2022

@zmrzlinka2021 moje reakcie poukazujú na to, že sme už niekde na ako takej úrovni v našej krajine boli. Bohužiaľ sa vraciame späť do stredoveku.

Strana
z5