icon

Pripoistenie práceneschopnosti v Axe

mcdog
27. jan 2016

Ahojte.
Mam zivotku v AXE.A mam k nej pripoistenie PN.Pripoistenie ma plnenie od 15. dna.Podla fin.poradkyne to znamena,ze ked budem n PN 15 a viac dni tak mi budu vlastne platiti od 1. dna PN.A pokial nebudem 15 a viac dni PN,tak mi nic platit nebudu.No bojim sa toho,ze to bude tak,ze ked budem na PN 17 dni,tak mi poistovna preplati iba 15-17 den a viac nie.Nemate s tym niekto skusenost?
A este ked napr pridem k 1.2. o pracu a 5.2 pojdem na PN,tak sa to vztahuje aj na to?

Strana
z2
mar005
15. feb 2016

@sabinkasofinka -takto aby bolo jasne.

Ak PN bude v suvislosti s rizikovym tehotenstvo, tak potom je cakacia doba minimalne 9 mesiacov,v zavislosti od poistovna. Max. je 2 roky, ale to je uz extrem.

gaya2017
18. aug 2024

Prosim Vas co ak teraz som spravila zmluvu s poistovnou axa (po30dni plati poistovna, teda ak som viac na pn akp 30dni). A zistila som ze som v 2.tyzdni tehotenstve. Ked som zmluvu pospisala vtedy este som nevedela ze som tehotna.
Ked budem na pn ale napr. Chripkou, to znamena ze mi nebudu platit?
Dakujem za odpovede.

frapper
23. aug 2024

@gaya2017 V Allianz je v prípade tehotenstva čakacia doba 12 mesiacov,ale aj v prípade chrbtice a križou ,z iného ochorenia 2 mesiace, myslím PN

gaya2017
23. aug 2024

@frapper dakujem pekne. Tazke ak mam tuto poistovnu. A par mesiacov na to som sa otehotnila, ale som na pn nie kvoli tehotenstva ale neurolog ma vypisal na pn to znamena ze nedostanem peniaze? Ak ked to vobec nesuvisi s tehotenstvom?
Dakujem!

frapper
24. aug 2024

@gaya2017 dostaneš ak od uzatvorenia prešlo 2mesiace,čiže ta čakacia doba,ale zároveň toto ochorenie nebolo pred poistením,že si nebola už pred poistením na toto ochorenie sledovaná, lebo to by poisťovňa brala ako predchorobie.Lekarske správy sa prikladajú spolu s PN poisťovni. Keď to nebolo z dôvodu tehotenstva, lebo tu je 12 mesiacov ta čakacia doba.

frapper
24. aug 2024

@gaya2017 tieto podmienky sú v Allianz, iná poisťovňa môže mať iné podmienky.

Strana
z2