icon

Prišla som o peniaze

fazulka21
16. feb 2023

Ahojte, stalo sa vám, že ste poslali vyššiu sumu ale potom sa po človeku zľahla zem? Podarilo sa vám nakoniec peniaze získať keď ste podali trestné oznamenie? Prosím podeľte sa so mnou o skúsenosť, možno to pomôže, chcem ísť podať TO.
Ďakujem

Strana
z2
ropucha6
16. feb 2023

Hej, skus ho este vystrasit, na slabsich jedincov to zaberie. Inak nemam skusenost, mne zatial vsetko prislo.

kiwi3
16. feb 2023

@fazulka21 a ako dlho to je, co si to pisala?
ja mam pomerne cerstvu skusenost so zenou, co takto "predavala" knihy. ako priestupok to podavalo pred nami asi 20 ludi, ale uplne zbytocne. my sme sa spojili s dalsimi tak, aby to bolo nad 266 eur a vyzera to, ze sa konecne bude nieco diat. boli aj vysluchy, vysetrovatel vyzeral schopne a nakloneny.
inak sme to s muzom mali vypatrane za pol dna kto to je, co to je, aj kde byva, uplne podrobnosti. vsetko sme uviedi do TO, kam vedie stopa. ako sme si myslela, peniaze isli na drogy. takze takych nezaujima ani ci na nich ides nieco podavat... kludne okrada doteraz, lebo lepsi rychly zarobok asi nenasla a uz jej to asi je jedno. a ani by som sa nedivila, keby aj toto bola ona.

fazulka21
autor
16. feb 2023

@kiwi3 ty kokso. No super že si to riešila. Ja chcem tiež, pretože určite toto neurobil prvýkrát, našla som ľudí čo písali a všetko sedí aj na túto moju situáciu. Títo podvodníci majú viacero účtov, tristo mien. Chcem to riešiť, pretože mi je na grcanie z takých,, ľudí "

babulkomale
16. feb 2023

@fazulka21 sa necuduj, ked vsetko napises az v komentaroch. Preco si nenapisala hned v prispevku ze hladas spolocne obete podvodu, ten a ten clovek a o co ide.

simca06022011
16. feb 2023

@kiwi3 no mne tiez takto jedna hviezda z BA predala "knihu". A este aj draha bola oproti dalsiemu nakupu, lebo som bola stastna ako blcha ze ju niekto ponuka...
@fazulka21 urcite najdes viacerych a smer policia. Je tychto podvodnikov velmi vela naozaj. Ja bazos riesim jedine osobne. mam obavy, ze takehto experta vyhrazky nevystrasia. uz v tychto podvodoch vedia chodit.

veroonr
16. feb 2023

@fazulka21 Ja takto nakupujem uz roky a az pred cca 2 tyzdnami sa mi stalo presne to co popisujes. U mna islo len o smiesnych 8€ ale ma to vytocilo (nedvihal ani ine t.c. a zmazal vsetky inzeraty) tak som dotycnemu napisala ze mam jeho meno aj adresu, ak do konca tyzdna neposle platbu spat, zacnem to riesit. Zlakol sa a poslal spat 😎 Ja by som to ale neriesila pri takej sume. A mala som len jeho meno bez adresy 😆 Tak verim ze aj tebe sa postasti. Inak je fajn si sama pre seba stanovit limit, o kolko som ochotna prist (lebo tych podvodnikov je fakt vela) a v pripade drahsej veci sa skusit dohodnut napr. na dobierke. Lebo cez banku alebo aj cez policajtov je to na dlze lakte aj keby bola suma nad 266€

domka222
16. feb 2023

@fazulka21 podobný prípad som riešila. Keďže sumu na trestný čin nepresiahol, išlo o priestupok. Boli myslím že dve "pojednávania". Ani na jednom sa nezúčastnil. Bolo mu nariadené zaplatiť vzniknutú škodu. Nakoľko sa tak nestalo, mohla som to akurát posunúť exekútorovi, ktorý si za vymáhanie čiastky berie určité %. Plus, ak mu nebude mať načo siahnuť, tak si ho musíš zaplatiť, čiže budeš ešte zase v ďalšej strate

macatt
16. feb 2023

Ahoj, ja som tak poslala 230€ za telefón🙄 bola som v banke kde som zaplatila 5€ aby mi banka vymohla čiastku za neoprávnene zadržovanú platbu od jej banky.. dotyčnú som našla na FB, kde mala aj fotky celej rodiny a keďže slušnú konverzáciu ignorovala, napísala som jej, že mám jej fotky a že idem dať vytlačiť plagáty a budem ich chodiť lepiť na stĺpy, obchody, školy a že sa od hanby prepadne a to zabralo😅 dokonca sa ospravedlnila, že mala pokazený telefón a peniaze vrátila🙏🏼

kacenocka2
16. feb 2023

Zavesiť ho na fb

janinah
16. feb 2023

Vec nad 10 eur z bazosu a pod.kupim len na dobierku.A nenáletela som ešte nikomu,hoc pokusy boli.

tehulka2011
16. feb 2023

@janinah dobierka je akoze istota? Ved ti tam mozu poslat kamene.

kiwi3
16. feb 2023

@janinah dobierka ale nie je ziadna zaruka, prave naopak, nemas ani len cislo uctu, ked ti pridu stare handy v baliku

larisa
Autor odpoveď zmazal
darijja
16. feb 2023

@fazulka21 mne sa to stalo... treba ist do tvojej banky. Ona poziada banku prijemcu o vratenie platby.. ak do 30dni dotycny nrvrati na zaklade vyzvy peniaze,jeho banka ti spristupni jeho osobne udaje.. s tymi pojdes na policiu podat trestne oznamenie. ( aj v banke aj na policii treba mat komunikaciu s tym clovekom)

fazulka21
autor
16. feb 2023

@darijja lenže to je spoplatnená služba. Ja pôjdem pekne rovno na políciu s vytlačenými podkladmi.

darijja
16. feb 2023

@fazulka21 asi 15e to stalo....ale na zaklade coho ho oni najdu ak bol mail vymysleny???

halagoska
16. feb 2023

@fazulka21 my sme tak kupovali časť motora na auto.... Dodnes a myslím ze ani nikdy viac tie peniaze neuvidíme.... Nebola to neviem aká za zavratna suma (150eur)ale keď pánko okradol XY ľudí tak si môže pekne žiť.... My sme to dali aj na políciu ale vymožiteľnosť je priam nemožná..... Pánko nič nevlastní, nič nema....

ahhola
16. feb 2023

Bože, mladé šikovné baby a dajú sa takto napáliť, však si to kúpim v záložní a ebkam všetky bazose, pokiaľ sa nedá osobný odber...
Už ste jak tie staré baby, co vyhadzujú z balkóna 60 000 "policajtom" na ochranu pred lupicmi👿....

ahhola
16. feb 2023

A inak keď človek dlhšie nepredáva na bazosi, musí znova zadať t. č... a následne kód na bazos, keď nemá ukradnútu sim.ku mohol by ho telecom udať polícii... Keby sa veľmi chcelo pomáhať a chranit...👿Objektívna zodpovednosť, ako pri aute, je tvoje, zodpovedás, tak aj s podvodmi cez telefónne císlo.

radkaradix
17. feb 2023

ahoj, nas tu na MK oklamala jedna pani, boli sme viacere, plus aj na FB uradovala, suma o ktoru nas okradla bola okolo 40 eur, kazda sme sli na policiu to nahlasit a ochotny pan policajt v ZA to zozbieral z celeho slovenska a postupilo to na trestny cin ;) uz maju podozrivu a cakame, kedy nas budu volat na vypoved.. peniaze asi neuvidime, ale aspon ma ta zlodejka problemy 🙂 a snad sa pouci.. takze chod, nahlas to a mozno vas bude viac a dostanu ho..

fazulka21
autor
17. feb 2023

Takže takýto je ten človek.

Strana
z2