icon

Príspevky na deti v hmotnej núdzi

13. máj 2021

Čo vravíte na ten príspevok pre deti v hmotnej núdzi? Vôbec sa mi to nepáči. Prišli sme už o príspevok na stravu, z 20 sme skočili na 40 eur/mesačne. Ja som RD takže na daňový bonus nemám nárok. Príde mi to diskriminačné.

terina25
13. máj 2021

@lucka_ke sa zobud ty krasavica.

terina25
13. máj 2021

@lucka_ke ja som nemala ani prispevok pre prvacika,ani pandemicky,ani tehotensku davku. Mna to vsetko obislo. To vsetko vacsinou vyuzili romski spoluobcania.takze asi tak

janickacrazy
13. máj 2021

@lucka_ke to teda nebola, to až ku koncu dali tak, na začiatku bola tuším 55% z platu

lucka_ke
13. máj 2021

@terina25 OČR ženy brali aj za víkendy, sviatky dokonca za prázdniny a ešte plačú kks
ani ja a čo?

lucka_ke
13. máj 2021

@janickacrazy si prepočítaj keď ju poberáš aj za víkendy a neplatíš z toho odvody koľko ti to výjde, cca 80 percent z platu

terina25
13. máj 2021

@lucka_ke ty si ani ocr byt nemohla moja pekna,ked mas doma osmacika. Asi aj my s mensimi detmi sme mali ist do roboty a deti nechat same doma. Si uvedom,ze my sme si zavretie skoly ,skolok nevymysleli . Neostali sme doma,lebo sme chcelu,ale museli sme.

lucka_ke
13. máj 2021

@terina25 však OK, ostali ste doma a dostali ste zaplatené, celkom slušne, tak nerozumiem tým nadávkam na príspevky

terina25
13. máj 2021

@janickacrazy ano,presne tak. Ocr bol 55%.az teraz v aprili ju zvysili na 1 mesiac,co uz ani ludia na ocr nebolu,lebo sa skoly otvorili.ale ide tu trepat o nieco, o com ani sajnu nema mudrlantka

lucka_ke
13. máj 2021

@terina25 došli ti argumenty tak nadávaš osobne? využila si tiež čo sa dalo, nenadávaj

terina25
13. máj 2021

@lucka_ke ked pracujes, tak za sviatok nemas zaplatene????? Ci to mas zadarmo. Ocr je 55%z platu. Takze aj ked sme mali akoze zaplatene vikendy ,tak sme mali 55%, nie 100. Kludne ti poslem aj vypis z toho ocr bohovskeho.

terina25
13. máj 2021

@lucka_ke a kde mali dat dieta ak bola skolka zavreta? Asi tebe ich mali doniest

dzina007
13. máj 2021

@lucka_ke aj keby to bolo na urovni 80%. Kazdy mesiac prisli o 20%. Pri prijme 600e je strata 120 podla tvojho odhadoveho prepoctu. Za pol roka je to 720e. Tak preco by nemali tito ludia dostat aspon tu kompenzaciu 333 za dieta. Zvysili sa naklady na stravu, na elektriku atd.

Romales ludom prijem neklesol. Mali ho rovnaky. Tak to kole oci ze im sa ide nieco kompenzovat.

terina25
13. máj 2021

@lucka_ke ked je skolka zavreta cez prazdniny a ty si vezmes dovolenku. To nemas zaplatene ?

1medvedik1
13. máj 2021

Som mladá baba, ktorá úspešne ukončila vysokú školu, brigádovala som už popri strednej a vysokej škole. Brigády som mala aj dve naraz. Teraz mám rok otvorenú prevádzku, živnosť. Je to moja práca, môj príjem. Teraz čakám bábätko. Prvý rok prevádzkovania živnosti je podnikateľ oslobodený od platenia odvodov do sociálnej poisťovne po roku samozrejme musí.. Tým pádom nemám nárok na materskú. Ok, neplatila som nemám nárok. Ale ja nemám nárok ani na tehotenské. Na nič. Čiže človek, ktorý mnohokrát nemá dokončenú ani základnú školu, nepracuje, nič neplatí ma nárok na xy dávok, peňazí a ešte aj 300€.. A ja (my) ľudia, ktorí študujú, pracujú, chcú rásť, chcú si založiť rodinu, chcú niečo zanechať deťom... Majú nárok na čo? 🤔

terina25
13. máj 2021

@lucka_ke vyuzila som co sa dalo?? Ze som prisla o prijem nie mojim pricinenim. Prisla o odmeny v robote,nie mojim pricinenim. Tak co som vyuzila? 55% vies co to znamena prist mesacne o 200eur pre samozivitelku? A naklady mat niekolkonasobne vyssie s nizsim prijmom? Takisto budeme mat vsetci nizsi dochodok kvoli tomu. Ale o tom tiez nikto nehovori.

terina25
13. máj 2021

@lucka_ke ja som nikde nenadavala. Ukaz mi jednu nadavku v prispevku

kkovacovak
13. máj 2021

Ja to považujem za veľmi smutné lebo takto sa len podporujú ľudia, ktorí majú zdravé ruky a do roboty sa im nechce. Samozrejme sú aj výnimky. Pracujem od vysokej školy, platím vysoké dane, všetko mám priznané, som poctivý občan tak v čom som horšia ako tí ktorým sa nechce robiť? To zas bude babyboom na miestach kde by byť nemusel. Ja tie peniaze nepotrebujem, zarábam pomerne slušne ale tu ide o princíp a o to čo to spôsobí. Nie som ani za zvyšovanie rôznych príspevkov v núdzi a podobne lebo 80% ľudí sú v núdzi len kvôli svojej hlúposti a lenivosti.

terina25
13. máj 2021

Ked uz chceli davat prispevok,tak mali dat radsej menej,ale vsetkym . Ci moje deti su menej ako ciganske?? Romovia ani ziadnu pandemiu nepocitili,lebo boli, su a budu nezamestnani. Nemali vyssie vydaje a nizsie prijmy. Ako vravim. Tu plati zial to, ze lepsie nerobit a vyvalovat sa v chajde v osade a rozmnozovat sa. To je v dnesnej dobe dobry biznis. Ako aj pisal matovic- rozmnozujte sa a plodte. Az na to,ze budu plodit len cigani

ofzuza
13. máj 2021

@dzina007 ale tych 55 je z hrubej mzdy 🤦‍♀️

terina25
13. máj 2021

@lucka_ke ukaz mi prispevok,kde sa tu zeny chvalia tym,ze doma sedeli rok na ritke a brali ocr. Take,ktore pracovali. Nie nezamestnane.

terezka1947
13. máj 2021

@lucka_ke prepac.....akoze kde ma byt skolkar,ci skolak pocas korony,ci minuly rok,ci tento,ked nie s rodicom doma?my sme sa museli vystriedat s manzelom na pandemickej,na vyber nebolo.
Robim 21r,resp.odrataj.si 5r.rodicivskej.
Mam kopu starej dovolenky,kt.som nemala kedy vybrat. A pribudla mi nova. A,to som.este z tych stastnejsich,ze deti nemavam casto chore.
Ja neriesim prispevky inych...na seba a rodinu si zarobim.
No je nefer sa tu ohanat a dehonestovat tych,co ci chceli,ci nie,museli ostat doma.

terezka1947
13. máj 2021

Nikdy nebola taka specificka situacia,ze rodicia museli ostat mesiace doma s malymi detmi.
A rozhodne nie z vlastnej vole.
Ale rypnut si do toho je od ludi,co deti mali strasne nefer
Toto nebolo o sopliku,ci 10dnovej angine.

malva123
13. máj 2021

@lucka_ke a ja ani nepisem a vychovala a uzivila som tiez...dnes moj kolega v praci sa rozculoval,ze deti musel zivit doma pocas online vyucka..no..div som neomdlela...zivil ich..a kto ich mal zivit ak nie pracujuci rodic?

malva123
13. máj 2021

@terezka1947 a vies,ze aj ja by som bola rada zostala aj 12 mesiacov doma? Nie uz nemam deti...musela som pracovat v case pandemie.J e to fer?

dzina007
13. máj 2021

@ofzuza ano ja viem ze 55% je z hrubej, ale myslim ze ona to ratala tak ze pracovny mesiac ma 20 dni +-2 ale kalendarny mesiac ma 30-31. Cize dostane zaplatenych 55% z hrubej mzdy ale za 31 dni nie za 20. Takze je to viac ako 55% z platu.

Ja som len davala priklad podla jej prepoctu ze pisala ze clovek dostaval 80% z platu pri OCR. tak som napisala ze aj keby to tak bolo stale tam strata je,

A to vsetci vieme te tam ta strata je aj ked sa plati aj za dni kedy sa nepracuje... ☹

terezka1947
13. máj 2021

@malva123 takto stavias otazku?
Da sa na toto odpovedat?
Cize ty keby si mala male deti....normalne by si choda do prace.

tncka
13. máj 2021

Cely tento cirkus k nicomu nevedie.

ivv8
13. máj 2021

Ja som to pochopila tak ze v prvej vlne toho zázračného príspevku ho dostanu ludia v hmotnej nudzi a v dalsich vlnách ludia s 1,5 az 2 násobkom minimálnej mzdy Cize vlastne do tejto kategórie spadajú aj vsetky zeny ktore su na RD a dostávajú mesacne 400€ A aj 300€ nie ? Nic to nemení na tom ze je to diskriminačne ale..

17alexis
13. máj 2021

Ja iba tolko k tomu - netreba zavidiet.

malva123
13. máj 2021

@terezka1947 to je co za otazka z tvojej strany? Skoda pismenok...pekny den