Príspevok na starostlivosť o staršie dieťa
Ahojte, možno máte v tejto záležitosti jasnejšie, tak vopred ďakujem za radu. Mám 2 deti: 2-ročnú dcéru a 5 mesačné bábo. Po materskej pôjdem s bábom na rodičovskú dovolenku. Staršia dcéra ide do súkromnej škôlky od septembra. Vychádza to tak, že ešte 6 mesiacov v škôlke bude mať menej ako 3 roky. Môže si manžel (zamestnaný) požiadať o príspevok na starostlivosť pre dcéru?
Mätie ma veta o tom, komu nevzniká nárok: [nárok nevzniká] "na dieťa, na ktoré sa za celý kalendárny mesiac poskytuje jednej z oprávnených osôb alebo manželovi (manželke) oprávnenej osoby príspevok na služby pre rodinu s deťmi.
Čo je v princípe naše bábo, nie staršia dcéra... ale predpokladám, že sa to nedá poberať, lebo by to bolo na internete a fórach asi spomenuté 🙂
Ďakujem vám
@sami19 ahoj,čo ja viem teraz sa ten prispevok neoplatí nakoľko je momentálne vyšší rodičovský ako ten príspevok (ten je stále len 280) ja som riešila ten príspevok 8 rokov dozadu ale to bol rodičovský prispevok okolo 220 tak bol vyssi prispevok
Subeh nie je mozny (rodicovska a prispevok v jednej rodine) a tym padom sa prispevok neoplati, lebo rodicovsky je vyssi.
Je tento prispevok ale v sume okolo 30 eur a vyplaca sa len par mesiacov, a podmienky su ano dalsie dieta do 3 rokov, na upsvar vam urcite poradia
Je tento prispevok ale v sume okolo 30 eur a vyplaca sa len par mesiacov, a podmienky su ano dalsie dieta do 3 rokov, na upsvar vam urcite poradia
@moni106 ano akurat, ze ten sa vyplaca do 6-tyzdnov od narodenia dietata cislo dva, ako nahrada za stratu "rodicovskeho" kedze materska a rodicak alebo dva rodicovske nie su mozne, ludovo sa tomu hovori "plienkovne" a kedze autorkine druhorodene uz ma zopar mesiacov, tak na tento prispevok uz nema narok
@moni106 ano akurat, ze ten sa vyplaca do 6-tyzdnov od narodenia dietata cislo dva, ako nahrada za stratu "rodicovskeho" kedze materska a rodicak alebo dva rodicovske nie su mozne, ludovo sa tomu hovori "plienkovne" a kedze autorkine druhorodene uz ma zopar mesiacov, tak na tento prispevok uz nema narok
@petamich dá sa požiadať aj spätne do 6 mesiacov
Super, ďakujem vám. Aj som si myslela, že to tak asi bude 🙂

Mne takyto prispevok na dvojrocneho poskytli od obdobia, kedy mi na neho zanikol rodicovsky prispevok z dovodu nastupu na retazovu matersku az do konca sestonedelia. Musela som uviest nazov zamestnavatela. To ale neodpoveda na tvoju otazku, ci moze manzel poziadat a starostlivost bude zabezpecovat sukromna skolka. Akoze... prinajhorsom sa da poziadat a ked tak to zamietnu. Ale zaujima ma, co napisu baby.