icon

Prispievanie 22 ročného syna do rodinného rozpočtu

kucka573
16. máj 2017

Mam problem syn 22 rokov ma priatelku skoro rok pracuje a prispieva mi 100eur mesacne ona ma 18rokov este chodi do skoly.vsetko by bolo v pohode len priatelka je u nas cca 28 dni v mesiaci a 3 dni je doma financne sa to neda uz utiahnut stravuje sa tu sprchuje periem jej no s nicim mi nedokaze pomoct...najest a cely den v izbe...syn sa zmenil popri nej malo pomaha...vkuse su zavrety v izbe...nastali hadky ked som povedala ze priatelka moze aspon sem tam vziat vysavac do ruky...ze vykrikujem ze ona tu nebyva...no to ze zo 100 eur chovam dvoch ludi cely mesiac,obom varim periem zehlim a kde je najom a vsetko...neviem pripadam si ako hlupana co by ste robili na mojom mieste vy ako by ste to riesili...

Strana
z4
marcelatje
16. máj 2017

@kucka573 s jej rodicmi sa poznas? Mali by ste sa porozpravat, snad chapu ze nic nie je zadarmo.
Spis vsetky vydavky, daj mladym 100,- eur a povedz ze sa budete striedat. Jeden mesiac daju oni 100,- eur tebe o vsetko sa postaras ty, druhy mesiac das 100 eur ty im a vsetko poplatia oni. Vratane beznych platieb, jedla, cistiacich prostriedkov, kozmetiky...... plus samozrejme pranie, upratovanie, varenie....verim, ze postaci vyskusat raz

pishtok
17. máj 2017

a este ked ste napisali ze mama chodi opatrovat do rakuska takbuz vobec nechápem ze je u vas cely cas. moja mama chodi od mojich 13 rokov opatrovat niekedy bola prec aj 3 mesiace. a domacnost musela slapat. musela som sa taka soplana naucit varit prat zehlit a nebola sanca ze by som sa cely mesiac doma neukazala. ved by ma doma zabili ze nepomaham. teraz mam pred 30tkou a este furt ma nasi zdrbu ked sa u nich neukazem aspon kazdy druhy den. si neviem predstaviť co by robili keby som byvala v inom meste. moj muz u nas tiez byval ale on sa hanbil aj jest tam pokial to on nekúpil. cez vikendy sa chodil domov najest aj veci nechaval svojej mame oprat este sme sa s mamou na neho zlostili ze si o nas budu svatkouvci myslieť ze nemame pracku a jedlo. ale okolo domu frkal. otec ho berie ako dalsieho syna. ked ho o 6 rano zobudil ze potrebuje daco tak sa moj mily zdvihol a makal. nasi nesli prezit ked sme si vlastne postavili a odisli a stale fungujeme tak ze potobime okolo nasho domu a potom k nasim. vsak ako s drevom je furt daco a okolo domu sa vždy najde. takze fakt ze dievca nie je zle ale lenive znamena ze niekto by ju mal zacat ucit a venovat sa jej aby sa vam vedela o syna postarat. syn ma 22 uz by s nim nemala tak byt puberta. ak pracuje tak by si mal vazit aj robotu aj financie. ako vravim dat niekomu na podnose je to najhorsie co mozte urobit. ja vyznavam heslo UROB SI SAM a ucim to tak aj moju 3rocnu dceru nech je co najviac samostatna. drzim vam palce a nech to dobre dopadne.😉

mischy00
17. máj 2017

V prvom rade by som vôbec netolerovala, že u Vás býva...aj keby prispievali viac, jednoducho by som to netrpela. Nech príde na návštevu, sem tam na víkend prespať ale nie nonstop. Veď ty predsa potrebuješ mať svoje súkromie, je to tvoj dom a nie sa prispôsobovať niekomu cudziemu. No mňa by šlahlo, aby som niekoho cudzieho vo vlastnom dome obskakovala a mne nemá to pomôcť.
Takže pekne mladú poslať domov, má kde bývať a tým pádom nemusíš riešiť financie, varenie, pranie a hlavne stratu súkromia.
Škoda, že si to nestopla hneď na začiatku, pravdepodobne si si ani nepomyslela, že to zájde až tak ďaleko. Za zlú budeš tak či tak,aj keby si to neviem ako vysvetlila ale verím tomu, že časom syn aj mladá pochopia.......
Alebo sa skús syna spýtať, že ako by sa jemu páčilo, ak by si si ty doviedla niekoho domov (aj keď máš na to plné právo), dotyčný by nič nerobil, nič neprispieval a on by ho musel živiť aj zo svojej výplaty.....asi by ho smiech hneď prešiel.....

majkeel
17. máj 2017

Sama si za to mozes, privykla si ich na full servis. 100 eur je iba najom, nepokryva jedlo a bezne naklady (drogeria,...).
Pre zaciatok prestat varit, chladnicku nechat prazdnu, kupuj jedlo na 1-2 dni dopredu, nechavaj si ho vo svojej izbe a per iba svoje veci ... Na vysvetlenie uved, ze mas vela prace a nestihas kupit, ani navarit. Preto nebudes zla mama, ked nestihas, zatial co mladi sedia v izbe.
Svet funguje na zakladnych jednoduchych principoch. Ked budu mat hlad a nebude co obliect, prasok nebude pripraveny vedla pracky, tak si kupia, navaria, aj operu. Naco sa hadat a vysvetlovat, raz vidiet je lepsie ako 100-krat pocut. 🙂

meryika
20. máj 2017

Je potrebné určiť pravidlá. Býva u rodičov tak musí prijať vaše pravidlá.Ak je tam stále jeho priateľka tiež musí začať prispievať.Nič nieje zadarmo ak sa jej nebude páčiť alebo synovi môžu kľudné odísť k jej rodičom. Zaručujem vám že rýchlo sa všetko zmení. Ak zarába musí poznať hodnotu peňazí a čo koľko stojí. Čím skôr nato príde tým lepšie. Ak sa odsťahuje do svojho dostane od života facku lebo nebude vedieť hospodáriť s peniazmi a dostane sa do veľkých problémoch.

tncka
20. máj 2017

@kucka573 bud budu prispievat sumu ktoru treba na pokrytie vydavkov a pomahat s domacnostou,alebo nech sa paci hladat si podnajom. A potom zistia ake to naozaj je. 100e je naozaj smiesna suma. Ale viac by ma stvalo ze im beham okolo zadku a oni sa este budu zduvat. Ja by som to riesila urcite tak,aby si isli mladi svojou cestou. Ja som byvala od 18 sama,pracovala a studovala,vsetko sa da len treba chciet

hors
20. máj 2017

Ja osobne by som im obom povedala aka je situácia a na rovinu povedala ak sa mi nepáči môžu ísť do podnájmu či si zobrať hypotéku alebo nech ide byvat mladej ci im to budu tolerovat jej rodicia.Ak syn bude protestovať nepolavila by so lebo 1x spustíte a zasa bude to isté.Mladej ak sa nepáči môže byť doma a mladého nech bere zosebou. Viem,že je to syn a každá mama povolí,úľavy ale hranice únosnosti mou pretiect aj uvas.Je dospelý mal by mať rozum a mladá tiež ,že sa nehambia obaja vás využívať a zneužívať.

veronika4321
20. máj 2017

My s muzom sme byvali u mojich rodicov od mojej 18, ale vzdy sme isli na polovicu- energie, jedlo ..... Uz na zaciatku som mame povedala, ze jej budeme prispievat a muz tiez nemal problem. Syn by si mal tiez uvedomit ze 100€ je jednoducho malo na energie a jedlo atd. Takze skus sa s nim porozpravat.

trisha_r
18. jan 2025

@kucka573 ako to dopadlo? Vyhodila si ju? 😂 Dúfam že áno

diaamax
18. jan 2025

No slecna by letela raketovou rychlostou. A syn; keby do mna skocil a pohadal sa so mnou, lebo som sa zmienila, ze by mohla doma pomoct, by rychlo nasledoval… to co je za “modernu” dobu kks ze sa mladez necha takto obskakovat… jedna sa rozculuje ze 31r nikdy nerobila a zenie otca na stavbu, aby ona nemusela robit, druha sa boji o 26r dceru lebo po skole sa zavrela do izby a nevychadza no zasnem rozum sa mi zastavuje…

Strana
z4