icon

Syn si chce priniesť priateľku prespať. Čo robiť?

11. sep 2026

Zdravím, nemozem zaspat, pretože stále rozmýšľam či som sa zachovala voči synovi správne alebo nie, tak píšem sem o radu. Syn ma 22 rokov a ma vzťah niečo cez 3 roky. Jeho priateľku poznáme, je milá, ma 19 rokov, akurát ide na vysokú školu, je to šikovne dievča, trocha tiché ale nemáme s nou absolútne žiaden problém a sme radi, že sú spolu. Syn pracuje ako vojak, zatiaľ ale býva s nami, no od nového roka si plánuje kúpiť svoj byt. Na domácnosť nám mesačne prispieva, občas nám aj bez opýtania sám nakúpi a nepýta si za to vôbec peniaze. V domácnosti a okolo záhrady pomáha. Včera večer prišiel s tým, že bol by rád, ak by k nám prišla prespať jeho priateľka na ďalší víkend, či by mohla. Ja som hneď povedala že v žiadnom prípade, pretože to beriem ako narúšania aj nášho súkromia. Spala u nás len keď to bolo nevyhnutne, že sme sli zo svadby alebo z oslavy. Alebo keď sme boli s manželom na dovolenke a syn mal dom pre seba. Samozrejme že sa syn začal brániť že doma pomáha a prispieva, tak prečo si nemôže doniesť priateľku na noc na víkend. Plánuje ju do roka aj požiadať o ruku, mysli to s nou vážne aj ona s ním, ale neviem či toto chcem povoliť len tak. Aj keď ano, prispieva, pomáha, ale neviem. Ako by ste sa zachovali vy?

Strana
z3
anonym_59eeb6
Včera o 00:11

Je dosť možné, že podvedome riešiš strach z neplánovaného tehotenstva. To je úplne normálne, bojíš sa o nich. Skús ale veriť synovi – píšeš, že je to zodpovedný mladý muž, vojak, čo pomáha a prispieva. Tým, že im prejavíš dôveru a dovolíš jej občas prespať, mu ukážeš, že ho berieš ako dospelého chlapa. Ak by si dieťa chceli spraviť, urobia si ho aj bez tvojho povolenia niekde inde, tvoj zákaz ich neustriehne. A ak tvoje obavy nepramenia z tohto typu strachu, tak čoho sa teda bojíš? Zrejme chcú byť mladí častejšie spolu a asi sa syn cíti dobre so svojou priateľkou, práve doma. Nepokaz si váš dobrý vzťah so synom a aj s budúcou nevestou.

anonym_470033
Včera o 00:13

Úplne v pohode. Moja 18rocna dcéra ma o rok staršieho priateľa, sú spolu od začiatku strednej skoly a pravidelne u nás spáva už asi rok. Aj dcéra u nich.

anonym_d407d1
Včera o 00:19

@anonym_autor fakt blbo az sprosto si zareagovala. Syn sa javi ako ukazkovy mlady muz, uz je niekolko rokov dospely, vztah nie je novy dokonca speje k zasnubam, priatelka bezproblemova, a navyse pises ze od noveho roku- teda za niekolko mesiacov bude kupovat byt, co znamena aj to ze sukromia vo vasom byte budes mat coskoro habadej kedze sa odstahuje. Nechapem preco si mu jeho primeranu, podla tvojho prispevku nie castu poziadavku zamietla???

anonym_c0fc47
Včera o 00:19

@anonym_autor Ja si trochu rypnem sorry. Syn "pracuje" ako vojak 😀 Z čoho presne si plánuje kúpiť svoj byt ako 22 ročný? Dúfam, že z mojich daní. Ale to je jedno.

A teraz vážne, nechaj ich žiť. Nerob z komára somára. Pohoda.

wolf_
Včera o 01:35

Na jednej strane chápem, že narušenie vášho súkromia. Až moc dobre chápem - pre mňa je moje súkromie, môj pokoj, môj čas veľmi dôležitý. Ale na druhej strane - áno, považujem to za neprimerané vzhľadom na všetky opísané okolnosti. Za mňa by bolo pekné gesto ísť za synom, ospravedlniť sa za tak ráznu reakciu, vysvetliť prečo si to povedala a nakoniec predsa len dovoliť 🙂

anonym_9a5a8b
Včera o 02:13

Ako keby mal syn 15nast,skoda.Tak sa od Vas este rychlejsie odstahuje a budete si robit vsetko sami,syn pride akurat tak na 5min.navstevu.
Moj syn ma 18,aj jeho kamoska a dievca berieme ako sucast nasej rodiny,ziadne narusanie priestoru,ten mame v nasej spalni.Zo synom sa bavime stale o tom,ze treba si davat pozor.

d_ivana
Včera o 03:08

@anonym_autor Ja ešte nemám deti, tak neviem, ako by som sa zachovala, ale napíšem, ako sa zachovali moji rodičia: s dnes už manželom som bola od 19-tich, dokopy sme sa dali v auguste a už na Vianoce toho roku moja mama sama navrhla, aby prespal (keby zostal doma, bol by na Štedrý večer a 1. sviatok vianočný sám). Odvtedy prespával pravidelne, naši si ho veľmi obľúbili aj manžel ich. Čo sa narušenia súkromia týka - myslím, že tak ako my kedysi, aj tvoj syn a jeho partnerka sa zavrú v izbe a vôbec o nich väčšinu dňa nebudete vedieť.

merkelica
Včera o 03:41

A ked prespala predtym to nenarusalo vase sukromie?

anonym_84542a
Včera o 04:27
@anonym_c0fc47

@anonym_autor Ja si trochu rypnem sorry. Syn "pracuje" ako vojak 😀 Z čoho presne si plánuje kúpiť svoj byt ako 22 ročný? Dúfam, že z mojich daní. Ale to je jedno.

A teraz vážne, nechaj ich žiť. Nerob z komára somára. Pohoda.

@anonym_c0fc47 neryp, ked vobec nevies co ti vojaci robia. Oni nesedia len na riti. Aj poslanci su plateni z tvojich dani a to ti nevadi? Z tvojich dani sa robia cesty a ine veci...
Si dost primitivna. By ma zaujimalo ako pracujes ty.

anonym_c38ffc
Včera o 04:56

@anonym_autor s manželom som od 16 rokov, prespávala som u nich od 17 rokov, niekedy aj celé víkendy som strávila u svokry. Nemyslím, že som jej narúšala súkromie - zdržiavala som sa v mužovej izbe alebo v kuchyni, čo bol spoločný priestor. Podľa mňa si zareagovala trošku prehnane. Syna si tým mohla minimálne uraziť. Aby si oni potom nestrážili svoje súkromie pred vami trošku dosť viacej, keď sa osamostatnia.

anonym_567820
Včera o 04:56

Su spolu 3 roky. Myslis, ze este spolu nespali?

anonym_80ac29
Včera o 04:59

Syn 20r s priatelkou tiez 20rocnou, su spolu od 18, bez seba ani nebudu, bud su u nas alebo u jej rodicov, pre mna to nie je narusenie sukromia, prave naopak, som rada, ze sa u nas citi dobre a prijata. Osobne nechapem, ako moze niekto dospelemu stnovi/dcere takto zakazat priviest si navstevu na noc. Ved aj on tam byva, je to jeho domov.
Tak ale kazdy sme iny no…

anonym_49ae19
Včera o 05:04

Ja by som prespanie dovolila.

sissy27
Včera o 05:11

@anonym_autor keby ste zili v jednoizbaku, tak chapem, ze sa trasies o narusenie sukromia, ale v dome? V noci? Ved hadam ma mlady muz samostatnu izbu s dverami, nespi s vami v posteli. Ze sa slecna vecer / rano umyje snad prezijete.
Kks, dufam, ze az si syn kupi svoj byt a odstahuje sa, tak vas nezavola na navstevu, aby ste mu nenarusili sukromie.
Fakt nechapem - dospeli su obaja, syn sa podiela na chode domacnosti aj financne, pracuje, popisala ho ako slusneho cloveka, jedna sa o jeden vikend, co mas za problem? Ziarlis na jeho priatelku? Sice tvrdis, ze s nou problem nemas no ale evidentne to nie je tak celkom pravda.

minenkaa
Včera o 05:11

A syn tam nebýva,nie je to aj jeho domov ,aby si mu to zakazovala?
Ja sa sami nečudujem niektorým deckám,že nechcú chodiť k rodičom ,keď odídu

anonym_c626c2
Včera o 05:19
@anonym_d407d1

@anonym_autor fakt blbo az sprosto si zareagovala. Syn sa javi ako ukazkovy mlady muz, uz je niekolko rokov dospely, vztah nie je novy dokonca speje k zasnubam, priatelka bezproblemova, a navyse pises ze od noveho roku- teda za niekolko mesiacov bude kupovat byt, co znamena aj to ze sukromia vo vasom byte budes mat coskoro habadej kedze sa odstahuje. Nechapem preco si mu jeho primeranu, podla tvojho prispevku nie castu poziadavku zamietla???

@anonym_d407d1 presne. a co sa tyka sukromia, ked bude jeho zena, tiez ju stale budem ma za cudziu a budes ju vnimat ako narusenie sukromia?

anonym_23e663
Včera o 05:34

a tak nech prespi on u jej rodicov

tilly
Včera o 05:51

Kde je problém? Máš dobrého syna, ktorý má dobrú priateľku, sú spolu dlho, majú plány do budúcnosti. Nie sú to 13 ročné deti.

stankadu
Včera o 05:54

On nema vlastnu izbu alebo slecna musi spat v obyvacke, prip s vami v spalni? V tom pripade ano, je to narusenie sukromia. Keby ma syn 15-17 r., alebo je to cerstva zamost z diskoteky, nepoviem. Ak ma vlastnu izbu a maju kde spat, je to somarina, ze si im to nedovolila. Nie je to cerstvy vztah, uz su spolu 3 roky, dokonca sa chysta na zasnuby. Ked sa rychlo odstahuje a nebude chciet za vami chodit, potom sa necuduj.

anonym_6e06fd
Včera o 06:04

Ja len dúfam že ak sa ti dvaja kúpia byť, bežnú budú mať dieťa tak ani raz nebudeš chcieť prespať u nich, a budeš chodiť iba na krátke návštevy aby si im nenarušila súkromie

helenbozka
Včera o 06:06

@anonym_autor v prvej časti príspevku si opísala oboch ako bezproblémové dospelé osoby. Nevidím v tom problém.
Syn robí všetko čo môže, aby ste boli spokojní rodičia. Dievča poznáte.
Čo potom vadí? Víkend - to sú 2 noci. Ako veľmi vás môže obťažovať? Veď ti nebude chodiť za zadkom.
Či sa obávaš, "čo budú robiť" v izbe? Po 3 rokoch vzťahu na to už aj tak určite došlo.

Máte pekný vzťah, nekaz ho zbytočne

anonym_db3031
Včera o 06:10

Zeny co vam sibe? Rozmyslate ako v minulom storoci. Zato, ze sa k vam spravali rodicia ako k soplavym deckam v tomto veku, nemusite to robit svojim dospelym detom!!!

anonym_1d940b
Včera o 06:11

Šibe ti?

anonym_849486
Včera o 06:13

@anonym_autor takto vieš do budúcna pokaziť vzťahy. Ja som bola vítaná, muž bol vítaný. Dokonca mu mama nakúpila oblúbené pečivo a párky. A vieš, čo sa stalo teraz, keď sme už samostatní a manželia? Obe rodiny radi navštevujeme a cítime sa tam ako doma. Moje dieťa a jeho partner/ka budú u mňa vždy vítaní. Prekusnem tú miernu stratu súkromia za cenu dobrých vzťahov do budúcna. Ver, že nie je nad to, keď s tebou bude chcieť dospelé dieťa s jeho rodinou tráviť čas. A niet aspoň pre mňa väčšieho trápenia, keby ma dieťa od svojej rodiny odstrihne.

amazonka13
Včera o 06:20

🌞 Máš rozumného, slušného, empatického syna, ktorý robí všetko preto, aby bol dobrým synom. Úctivo požiadal o dovolenie. Máte dom, miesta je dosť. Dievča nebude spať s tebou, tú krátku chvíľu to vydržíš. Vráť synovi jeho slušnosť toleranciou a dovoľ mu to.

anonym_7e590c
Včera o 06:31

Čo ju plánuje požiadať o ruku? 19 ročnú? Mám pocit, že Váš syn je úplne zaslepený láskou a nepremýšľa racionálne. Do takého záväzku sa v dnešnej dobe nejde po roku vzťahu, môže prísť o veľmi veľa v budúcnosti. Ja mám 23 rokov a vidím, že chalan je docela neskúsený ohľadom financií. Ja mám 23 a ísť tak skoro do manželstva je ekonomická samovražda. Najprv si treba vybudovať majetok, nie budovať si majetok v mladosti v manželstve a potom o 10 rokov plačkať, že ja som makal a ona zobrala polku peňazí.

crazy_cat_lady
Včera o 06:48

Jasne, jeden vikend toho narusenia sukromia snad prezijes...

anonym_215e71
Včera o 06:58

Nepoviem keby mali 15. Ale ma 22, pomáha, prispieva. Jeden víkend by si myslím že pretrpela.
S mojim snúbencom sme u rodičov bývali od mojich 18tich. Nikdy si moji rodičia nesťažovali na narušenie súkromia možno na začiatku potom viac menení ho začali brať ako syna.
A keď o rok si chce kúpiť vlastný byt. Jednu noc dve noce prežiješ. Nepoviem keby sa k vám nasťahovala.

anonym_215e71
Včera o 07:00
@anonym_7e590c

Čo ju plánuje požiadať o ruku? 19 ročnú? Mám pocit, že Váš syn je úplne zaslepený láskou a nepremýšľa racionálne. Do takého záväzku sa v dnešnej dobe nejde po roku vzťahu, môže prísť o veľmi veľa v budúcnosti. Ja mám 23 rokov a vidím, že chalan je docela neskúsený ohľadom financií. Ja mám 23 a ísť tak skoro do manželstva je ekonomická samovražda. Najprv si treba vybudovať majetok, nie budovať si majetok v mladosti v manželstve a potom o 10 rokov plačkať, že ja som makal a ona zobrala polku peňazí.

@anonym_7e590c mám 21 on 23 sme zasnúbený spolu sme 5 rokov zachvíľku a ideme sa brať. To je už tvoj pohľad. Keď nemáš peniaze tak do toho nechoď ak máš financie nie je žiaden problém🤷🏼‍♀️

anonym_e4fa2d
Včera o 07:07

ty si sa uz zachovala a toto budes tazko napravat

Strana
z3