Problém na sociálnej poisťovni
ahojte maminy.chodim sem veľmi zriedka,no viem,že sa tu najdu maminy,ktore budu môjmu problemu rozumieť a poradia mi.takže:včera som bola na soc.poisťovni ohľadom inv.dôchodku a tam mi povedali,že tam nie som nahlasena ako osoba starajuca sa o dieťa od roku 2009.vraj som sa tam mala nahlasiť.vtedy sa nam narodila druha dcerka.od roku 2007 som na materskej,teraz na predľženej,mam staleho zamestnavatela a poberam rod.prispevok,tak nechapem ako sa to mohlo stať.rod.list sme odovzdali aj Urad prace,soc.veci a rodiny a takiež zamestnavatelovi.vraj nie su povinny mi to oznamovať,že to bolo medializovane,no ja som to zrejme prepasla a pravdu povediadz to ani nesledujem.mne teraz chybaju 4roky.poprosila by som vas o radu:čo sa s tym da urobiť ak sa vôbec niečo da? ☹ Ďakujem za rady 😉
@janulap chod podla tohoto....
http://www.dietaaja.sk/co-treba-vybavit-pri-por...
@ivetasv
@maznacik007
@moon1979 takze pytala som sa tej znamej, zle som ju pochopila, ona to myslela tak, ze my uz nebudeme moct ist skor do dochodku podla poctu deti, tak ako nase babky mohli (ale to uz vlastne ani nase mamy nemozu), ale samozrejme roky starostlivosti o dieta sa do poctu "odpracovanych" rokov zarataju... 🙂
@martina131 ešte,nie bola som si po papiere.rod.list som bola hned na druhy deň odovzdať a vypisať ten sprosty papier.len sa na to otvorene opytaj,lebo oni ti tam nič nepovedia.

@janulap ako nie? ved papier na materske odovzdava, ci nie??? len ho bude mat zamietnute....ale odovzdat sa musi, ci??? 😕 ja v tomto nie som "doma", viem len to, co bolo treba mne....