Problém s nepovoleným prečerpaním účtu
Ahojte, teraz som zistila, že brat rieši nepovolené prečerpanie na účte, z ničoho nič mu strhli peniaze. Na účte je v mínuse cca 1250€ a na kasicke má tiež mínus cca 1250€ (jednotlive mínusy sa líšia len o pár centov) dokopy je teda v mínuse 2500€. Kontaktoval banku, ta mu mala dat stanovisko do troch dni… od banky mu prišlo že nevedia čo sa stalo s peniazmi a mínus má vyrovnať inak to posunu exekútorovi… stalo sa vám niečo podobne? Ako to riešiť? Žiadne podozrivé platby nevykonávali, dokonca má aj čítačku, že teda pri podozrivých platbách by ho nemalo pustiť, ale mal by ich potvrdiť v čítačke aby sa mohla platba realizovať, ďakujem za rady
Nemohli mu zrusit povolene precerpanie?
@la_dolce_vita to nie, navyse to by v banke povedali, ony vraj nevedia čo je s tými peniazmi
Ako môžu nevedieť? Nech dá reklamáciu, musia sa vyjadriť.
Ako môžu nevedieť? Nech dá reklamáciu, musia sa vyjadriť.
@januska12323 momentálne je v práci, tak sa mu nedá osobne, ale kontaktoval ich telefonický, a vraj ho budú kontaktovať do 3 dni s vyjadrením, kontaktovali ho, že nevedia kam mu odišli peniaze a ani za čo ale že prečerpanie bude musieť dorovnať…
nahodou brat niekomu nenaletel, na nejaky podvod? nech ide do banky, da reklamaciu, aby mu jasne povedali o ake platby sa jedna, ci platby kartou, alebo prevody
Co znamena "z nicoho nic strhli peniaze"? To nema internetbanking aby sa pozrel kam isli posledne vacsie platby?
Každa banka vie že kam sa pohla transakcia na účte.A navyše mne chodi aj smska ked mi prídu alebo odidu peniaze z účtu.Banka ma prístup k informácia čiže banka nemôže povedať my ako inštitucia bakna nevieme kde sa vám s účtu stratili peniaze ved to nie je hra. Toto sú vážne veci.Z ničoho nič sa to nestalo.Podľa mna vie kde su tie peniaze hlúposť že banka mu povedala ked volal a že oni nevedia.Tvoj brat ťa riadne klame.Banka ked pri predložení OP v banke vie všetko čo ti odišlo a kam na ake ine číslo účtu. A prišlo na účet a kam na ake číslo odišla takže somarina.A dalej na na IB sa môže pozrieť mínus červene platby uvidi kto a kam išli peniaze.A nikam nemusi chodiť vidi na počitačí.A nie do 3 dni banka take veci rieši hned. Nie za 3 dni a dlašoa vec oni neposkytuju informácie cez telefon naljepšie je ísť na pobočku banky.
a kontaktoval vôbec banku? banka vie presne na aký účet a kedy odišli peniaze.
@autorka ak je to tak, nech napise banke email s identickou poziadavkou, ako im telefonoval a pockajte si na pisomnu odpoved.
Ak by zavolali naspat, trvala by som na ich pisomnom vyjadreni k tejto situacii. Tam sa uvidi, ci hovori pravdu a ak ano, dala by som to pravnikovi na posudenie.
Prosim ta, banka nevie, co sa stalo a klient 2500€ v minuse (cca. v sucte) a teraz tu o fialovej kravicke 😂 povedz bratovi, nech si prestane vymyslat bajky a povie ti pravdu.
Pri podozrivych platbach by ho mala citatacka upozornit a ako prosim ta? Ta citacka ma odkial vediet, ci ta platba je podozriva? Uz len z tohto vyjadrenia nadobudam pocit, ze asi nebudete uplne zbehli v tychto veciach (a to sa vas naozaj nechcem dotknut). Ukazal ti brat svoj napr. IB, zeby si sa pozeela na transakcie a pod.
Nech napise oficialnu ziadost o presetrenie z akeho dovodu je stav na ucte aky je (a ak nevidi transakcie, tak by mal vidiet blokacie a ak ani to stale je xy pricin moznych). A nech ti potom ukaze to vyjadrenie.
@autorka ak je to tak, nech napise banke email s identickou poziadavkou, ako im telefonoval a pockajte si na pisomnu odpoved.
Ak by zavolali naspat, trvala by som na ich pisomnom vyjadreni k tejto situacii. Tam sa uvidi, ci hovori pravdu a ak ano, dala by som to pravnikovi na posudenie.
@alickapusinka
@alex49
@akje
Baby, vyjadrím sa vám hromadne… neklamal, videla som stav jeho úctu, má napísane na bežnom úcte -1274,88€ a na kasicke má -1274,91€, v odchádzajúcich platbách nema nič, poslednú olatbu má z lidla za jedlo, inak tieto veľké sumy tam nemá vypísané nikde… ako hovorim, keďže je v práci mimo, nedá sa mi navštíviť banku tak to riešil aspoň telefonicky, kde mu nevedeli hned podávať vyjadrenie, tak to preveria a do 3dni mu dajú vedieť… vraj čo sa stalo s peniazmi nevedia nakoľko v pohyboch nič nemá, ale sumu musí uhradiť, inak mu hrozí exekúcia, má tam vraj posielať aspoň po malých čistkách, jed príde domov, pojde do banky hned to riešiť… ja som len chcela mu pomôcť aspoň takto, či niekto nemá skúsenosť, alebo nevie ako to riešiť… ja mám už obavy celkom tiež, nakoľko mám banku rovnaku ako on… o podvodoch kadejakých viem, preto mám peniaze rozdelené na bežnom úcte a na kasicke (z ktorej nemôžem platiť, iba si peniaze preposlat) a verila som v to, že klasická je bezpečná, keďže keď nemám na úcte dostatok financií má nepustí platiť z kasicky, musím si peniaze preposlat… ale teda on je v mínuse na bežnom úcte a aj na kasicke zároveň, a dokopy ta suma presahuje -2500€ a nejaké drobne
nahodou brat niekomu nenaletel, na nejaky podvod? nech ide do banky, da reklamaciu, aby mu jasne povedali o ake platby sa jedna, ci platby kartou, alebo prevody
@liz_lemon pridala som ešte komentár k tomu, ale nie nenaletel, menil kartu a nemá ju dlho, iba bežne platby v obchode ako lidl, Tesco…
@sabbub prosím ťa a to ti povedal on, tieto blbosti? Také proste neexistuje, že banka nevie
Pominal peniaze a teraz nevie kam z konopy
@martul nie to nespomínal, možno na bežnom úcte by sa do mínusu dostal, ale na kasicke? Z ktorej sa platiť nedá, iba penize preposielat? V odchádzajúcich platbách nemá nič, žiadne tieto vysoké sumy, poslednú sumu má z obchodu lidl
Pred mesiacom nebol v mínuse? Aká exekúcia hneď, to musí mať dlhodobo mínus.
Tak ale banka musi mat zaznam kto strhol z uctu penize.Oni len tak nemozu zmiznut.
Pred mesiacom nebol v mínuse? Aká exekúcia hneď, to musí mať dlhodobo mínus.
@januska12323 nie, do mínusu sa dostal minuly týždeň, kedy to zacal riešiť, účet bežne využíva, neprišlo mu ani upozornenie o pohybe, nič, ani teda v platbách nemá nič, kam tie peniaze išli…
Prosim ta, banka nevie, co sa stalo a klient 2500€ v minuse (cca. v sucte) a teraz tu o fialovej kravicke 😂 povedz bratovi, nech si prestane vymyslat bajky a povie ti pravdu.
Pri podozrivych platbach by ho mala citatacka upozornit a ako prosim ta? Ta citacka ma odkial vediet, ci ta platba je podozriva? Uz len z tohto vyjadrenia nadobudam pocit, ze asi nebudete uplne zbehli v tychto veciach (a to sa vas naozaj nechcem dotknut). Ukazal ti brat svoj napr. IB, zeby si sa pozeela na transakcie a pod.
Nech napise oficialnu ziadost o presetrenie z akeho dovodu je stav na ucte aky je (a ak nevidi transakcie, tak by mal vidiet blokacie a ak ani to stale je xy pricin moznych). A nech ti potom ukaze to vyjadrenie.
@petamich ukazoval mi svoj účet, teda internetbanking, ako som písala, bol v mínuse na úcte aj kasicke skoro v rovnakej sume, v platbách nič nemal, poslednú sumu mal z nakupu v klasickom obchode. Neobjednava zo stránok ani nič, kartu má novú, približne mesiac a platil s ňou len v bežných reťazcoch.
Banku mám totožnú ako on, máš pravdu, neni som v tom extra zbehla, ale keď som bola v banke, urgovali má že k úctu by som mala mat aj apku čítačka, vraj keď zaznamenajú zvláštnu platbu, upozornia má, teda už som tak známemu posielala 700€ a banka má nepustila, musela som sa prihlásiť do čítačky a tam platbu potvrdiť aby bola odoslaná, ale hovorim, tak mi to vysvetlili v banke.
Momentálne je v práci, tak sa mu nedá ísť na pobočku, preto to riešil telefonicky, tam mu povedali že momentálne nevedia, že musia to preveriť, do 3 dni dajú vedieť… a teda nevedia kam išli peniaze, bude to rušiť aj osobne hned keď príde domov, len som sa chcela spýtať či nevie niekto čo sa mohlo stať alebo ako dalej
Nie je mozne, aby nebol pohyb na ucte. To by nic nezmizlo. Nech da reklamaciu. Ziadny exekutor hned nepride, tomu predchadza x dalsich vyziev a pod.. ja by som nic neposielala, kym sa to nevyjasni, precerpanie sa moze splatit do 45 dni, ak tvrdi, ze sa to stalo tento tyzden, tak ma minimalne mesiac na to, aby sa to vyreklamovalo
@sabbub Podľa mňa je to tento dôvod.
https://tvnoviny.sk/ekonomika/clanok/934979-mno...
„Dostala som sa do nepovoleného prečerpania 1800 eur. Boli zaúčtované platby spätne ešte z roku 2023
Aj keď peniaze boli, takpovediac, na „čakačke“, z účtu sa podľa banky nikdy neodpísali.
„Nešlo o duplicitné alebo o nesprávne zaúčtované platby, ale o oneskorené zaúčtovanie v minulosti už zrealizovaných platieb, v období niekoľko mesiacov spätne"
Nie je mozne, aby nebol pohyb na ucte. To by nic nezmizlo. Nech da reklamaciu. Ziadny exekutor hned nepride, tomu predchadza x dalsich vyziev a pod.. ja by som nic neposielala, kym sa to nevyjasni, precerpanie sa moze splatit do 45 dni, ak tvrdi, ze sa to stalo tento tyzden, tak ma minimalne mesiac na to, aby sa to vyreklamovalo
@mk1111111111 nemusi byt pohyb na ucte, ak napr. zablokovali financne prostriedky z dovodu exekucie alebo ineho dovodu, tak pohyb nie je, len disponibilny zostatok je -x€ alebo ak mal povolene precerpanie vycerpane a to mu zrusili a zrazu je v nepovolenom, tiez nebude pohyb (to by ale nebol v minuse na kasicke)
Skor si myslim, ze to bude bud nejaka technicka haluz na strane banky alebo proste nejaka blokacia.
Akože “pochopila” by som, keby je v mínuse v nejakej drobnej sume na bežnom úcte, ale aby bol mínus 1300€ na úcte a hlavne v mínuse skoro v rovnakej sume aj na kasicke? Ja som ani nevedela že sa to dá… a už duplom nie v takej sume
@januska12323 nie, do mínusu sa dostal minuly týždeň, kedy to zacal riešiť, účet bežne využíva, neprišlo mu ani upozornenie o pohybe, nič, ani teda v platbách nemá nič, kam tie peniaze išli…
@sabbub on nevie, kde sú peniaze a ani banka nemá info o pohybe? A čo takto podať trestné oznámenie na najbližšej pobočke policajného zboru pre trestný čin krádeže?! Vytlačiť si výpis z banky, stav, že je mínuse, a pohyby z výpisu, kde nie sú uvedené žiadne odchádzajúce platby? Banka rieši do 3 dní? Výsledok ešte banka nevie, ale brat má určite zaplatiť, inak exekúcia? Uf, jednoznačne riešiť na polícii postup banky., podozrenie pre trestný čin.
Akože “pochopila” by som, keby je v mínuse v nejakej drobnej sume na bežnom úcte, ale aby bol mínus 1300€ na úcte a hlavne v mínuse skoro v rovnakej sume aj na kasicke? Ja som ani nevedela že sa to dá… a už duplom nie v takej sume
@sabbub preto mi to skor evokuje blokaciu prostriedkov z dovodu exekucie alebo nieco podobe, o tom by ale v banke urcite mali vediet, vtedy sa blokuju financne prostriedky na vsetkych uctoch v banke (bez ohladu na to, ci ide o hlavny ucet alebo pod-ucet, ktorym je kasicka)
@sabbub on nevie, kde sú peniaze a ani banka nemá info o pohybe? A čo takto podať trestné oznámenie na najbližšej pobočke policajného zboru pre trestný čin krádeže?! Vytlačiť si výpis z banky, stav, že je mínuse, a pohyby z výpisu, kde nie sú uvedené žiadne odchádzajúce platby? Banka rieši do 3 dní? Výsledok ešte banka nevie, ale brat má určite zaplatiť, inak exekúcia? Uf, jednoznačne riešiť na polícii postup banky., podozrenie pre trestný čin.
@rejka7 a na zaklade coho? policia s tym nespravi nic, kym nema nejake pisomne stanovisko banky - ako by asi ten rozhovor prebiehal, zmizli mi peniaze z uctu, banka mi do telefonu povedala, ze nevie kam, nevie preco ale mam zaplatit inak da na mna exekuciu 🤷♀️
Procesy v banke takto naozaj nefunguju, cela ta informacia, ktoru dal autorke brat je podla mna zvlastny, ziadny seriozny agent infolinky nehovori taketo vyjadrenia - nevieme, uhradte aj tak akoze (a to hovorim ako clovek co na call centre banky pracoval a nasledne som pracovala v niekolkych slovenskych bankach)
@sabbub preto mi to skor evokuje blokaciu prostriedkov z dovodu exekucie alebo nieco podobe, o tom by ale v banke urcite mali vediet, vtedy sa blokuju financne prostriedky na vsetkych uctoch v banke (bez ohladu na to, ci ide o hlavny ucet alebo pod-ucet, ktorym je kasicka)
@petamich exekútora na krku nemá, ale teda o tom aspoň nikto nevieme, ani on, ale teda aj keď neni doma, pošta sa mu preberá, a teda niečo pby o tom prišlo, či? Akože nikto si to nevieme vysvetlit ako to je možné, čo sa udialo… a keby išlo o nejakú blokáciu, tak tiež myslím že banka by podala vyjadrenie o tom že účet je blokovaný
@petamich exekútora na krku nemá, ale teda o tom aspoň nikto nevieme, ani on, ale teda aj keď neni doma, pošta sa mu preberá, a teda niečo pby o tom prišlo, či? Akože nikto si to nevieme vysvetlit ako to je možné, čo sa udialo… a keby išlo o nejakú blokáciu, tak tiež myslím že banka by podala vyjadrenie o tom že účet je blokovaný
@sabbub nie banka neposiela vyjadrenie o blokacii, exekutor posle do vsetkych bank prikaz na zacatie exekucie, v pripade, ze v danej banke ucet existuje, banka je povinna danu sumu na ucte zablokovat, informovat ma exekutor, pripadne banka moze informovat klienta, ak sa dopytuje, ze zrazu nemoze ucet pouzivat atd., ze je tam prikaz na exekucne konanie, vedia aj informaciu, kto je povereny exekutor a smeruju klienta, aby ho kontaktoval
@rejka7 a na zaklade coho? policia s tym nespravi nic, kym nema nejake pisomne stanovisko banky - ako by asi ten rozhovor prebiehal, zmizli mi peniaze z uctu, banka mi do telefonu povedala, ze nevie kam, nevie preco ale mam zaplatit inak da na mna exekuciu 🤷♀️
Procesy v banke takto naozaj nefunguju, cela ta informacia, ktoru dal autorke brat je podla mna zvlastny, ziadny seriozny agent infolinky nehovori taketo vyjadrenia - nevieme, uhradte aj tak akoze (a to hovorim ako clovek co na call centre banky pracoval a nasledne som pracovala v niekolkych slovenskych bankach)
@petamich tak mu bolo povedané a on mne pretlmočil, že sa teda dostal do mínusu a bude ho musieť vyrovnať, teda posielať nejaké čiarky aby tam videli pohyb, ak by neposielal nič, hrozil by mu exekútor… ja uprimne netuším ako to funguje, v takejto situácii sa ešte nikto z mojich známych neocitol, preto mi napadlo spýtať sa tu, keď príde z prace, poprosím ho, aby mi spravil screeny a pošlem sem, ale teda screen hlavnej stránky by som mala mat v mobile
@petamich tak mu bolo povedané a on mne pretlmočil, že sa teda dostal do mínusu a bude ho musieť vyrovnať, teda posielať nejaké čiarky aby tam videli pohyb, ak by neposielal nič, hrozil by mu exekútor… ja uprimne netuším ako to funguje, v takejto situácii sa ešte nikto z mojich známych neocitol, preto mi napadlo spýtať sa tu, keď príde z prace, poprosím ho, aby mi spravil screeny a pošlem sem, ale teda screen hlavnej stránky by som mala mat v mobile
@sabbub vsetko su to iba dohady, moze to byt nejaky uplne iny dovod - kazdopadne banka nemoze dat vyjadrenie, nevieme co sa stalo, ved to je absurdne 😬 nech ziada odpoved pisomne, ze chce presetrit co sa stalo

Nemohli mu zrusit povolene precerpanie?