Problémy s poisťovňou po totálnej škode na aute
Dobrý deň.
V nedeľu ráno o siedmej nám vodič z protismeru narazil do zaparkovaného auta takým spôsobom, že nám spôsobil totálnu škodu, vraj mikrospánok.
Prišla sanitka, policajti, hasiči - naše auto nárazom porazilo strom, hasiči ho odpílili ale kým prišla odťahovka tak nám auto stálo na 3 kolesách, vytekali z neho kvapaliny , zbytok visel na strome. Technik z poisťovni prišiel dnes (pritom sme stále urgovali aby prišli čím skôr), po 4 dňoch a napísal do protokolu , že je to totálna škoda.
Problém je, že poisťovňa vôbec nekomunikuje, píšeme maily, voláme, stále len povedia, že nevedia odpovedať a situáciu prezistia ale neozvú sa späť.
Na aute sme závislí, podnikáme a bez auta podnikať nevieme. Boli by sme radi aby nám peniaze z poistenia vyplatili čím skôr ale tým, že sa nikto k ničomu nevie vyjadriť a čas beží tak nám každý deň vznikajú škody na zisku z podnikania. Žiadali sme o vyplatenie v čo možno v najkratšom čase alebo aspoň o info aby sme si vedeli dočasne požičať vozidlo z firmy čo sa tým zaoberajú , nikto nám nevie povedať v akej hodnote a na aký čas si môžme zaobstarať auto z požičovni.
Hľadáme niekoho , kto v poisťovni pracuje a vedel by nám poradiť a povedať aký bude postup, pretože poisťovňa naťahuje čas a nie sú schopný na nič odpovedať.
Vopred ďakujem za akékoľvek info.
@motyl29 máš nárok na náhradné vozidlo, ktoré sa platí z poistenia vinníka.
@lilke ďakujem. Vybavíme ho a dáme preplatiť poisťovni.
Nepáči sa mi tento ich prístup pretože sa pýtame jasné otázky, infolinka je veľká slabota a na maily chodia len automatické odpovede, technik nič neviem, u nás na pobočke sú vraj primárne zdravotná poisťovňa a týmto štýlom sa ťažko dopátrame k odpovediam.
Rada by som si zistila ale nikto zo známych nemá Union , teraz sa tomu už ani nedivím, a na poisťovni žiadne info nepodávajú, preto som touto cestou chcela nájsť niekoho, kto tam buď pracuje alebo má info aké sú možnosti , postup a podobne. Zákon hovorí, čo sme čítali, že máme nárok na požičanie auta v tej istej kategórii tak si požičiame také alebo v nižšej kategórii . O lehotách ako dlho trvá riešenie poistenia tiež žiadne info, technik na obhliadke sám nič nevedel lebo vraj je extrerná firma.
@motyl29 treba si prečítať zmluvu a zmluvné podmienky....prípadne Unin musí mať aj infolinku...ale nikdy som nepočula že pri totálke aby poisťovňa preplácala zapožičané auto......na infolinke vám presne povedia ich štandartný postup pri totálke...ale nemôžeš očakávať že vyučtovanie bude do 10-14dní.....to počítaj minimálne 3-4týždne a aj viac.....rovno kupujte nové auto....
Ved chod do poistovne osobne a sed tam dovtedy, kym Ti to nepovedia.
Ved chod do poistovne osobne a sed tam dovtedy, kym Ti to nepovedia.
@mk1111111111 my sme išli hneď na druhý deň ráno ale na pobočke u nás v meste je len jedna pani a tá povedala, že Union je primárne zdravotná poisťovňa a že ona max vezme správu a pošle do Bratislavy na centrálu. Tak sme poriešili čo sa dalo, niečo vraj môže naskenovať a ostatné veci ako napr. fotky pošle kuriérom na centrálu.
A volala si do BA a nechala sa odpinknut? Ci co?
A neviem,či od vás poisťovňa nebude chcieť doklad o zošrotovani auta.
@doriiis mali sme dva krát totalku a netrebalo doklad o zošrotovani. Jedno auto sa predalo na súčiastky a druhé sa ešte opravilo a používali sme ho
Volala som 6x od pondelka na infolinku, narobil sa cirkus ale aj tak to k ničomu nebolo lebo žiadne info nepodali, že oni nevedia a prezistia a zavolajú späť, nikto sa neozval. Aj technik volala až o ôsmej večer, neviem z akého dôvodu.
Písali sa maily a na tie chodí len automatická odpoveď.
Zajtra budem volať zase s tým, že pokiaľ mi nedajú kontakt na niekoho kto bude vedieť normálne komunikovať a odpovedať tak do vtedy budem otravovať. Len som chcela vedieť , že či tam niekto nepracuje aby mi aspoň povedal, aké máme možnosti . Každopádne ďakujem každému, kto sa zapojil do diskusie 🙂
Unión ma náhradné auto ako pripoistenie a to by si v zmluve mala vidieť... aj ai v Google ti vypíše možnosti unionu aj keď tam by ti to na infolinke mali vedieť dat😂 asistenčné služby sú limitované a náhradné auto.pri totálne je diskutabilné to je skôr pri oprave alebo keď sa potrebuješ vrátiť napr z dovolenky alebo pokračovať v ceste. A ak nevie žena v pobočke tak by som si tam sadla a nech si zisti veci ohľadom vozidla. Najmä ak tam aj uzatvárajú poistky 😂 cez co/koho ste uzatvárali poistné? Možno aj tam by pomohli viac.
Volala som 6x od pondelka na infolinku, narobil sa cirkus ale aj tak to k ničomu nebolo lebo žiadne info nepodali, že oni nevedia a prezistia a zavolajú späť, nikto sa neozval. Aj technik volala až o ôsmej večer, neviem z akého dôvodu.
Písali sa maily a na tie chodí len automatická odpoveď.
Zajtra budem volať zase s tým, že pokiaľ mi nedajú kontakt na niekoho kto bude vedieť normálne komunikovať a odpovedať tak do vtedy budem otravovať. Len som chcela vedieť , že či tam niekto nepracuje aby mi aspoň povedal, aké máme možnosti . Každopádne ďakujem každému, kto sa zapojil do diskusie 🙂
@motyl29 vsak si spravte vylet do BA, oproti Ondrejskeho cintorina bola tusim union, tam by mohol niekto😅 byt... V takychto jasnych pripadoch by mohli hodit kostrou.,prides o auto a este panstvo obtazujes, keby tam prisiel o auto pan riaditel, zajtra kupuje nove, klient nech caka do vianoc🎄
Unión ma náhradné auto ako pripoistenie a to by si v zmluve mala vidieť... aj ai v Google ti vypíše možnosti unionu aj keď tam by ti to na infolinke mali vedieť dat😂 asistenčné služby sú limitované a náhradné auto.pri totálne je diskutabilné to je skôr pri oprave alebo keď sa potrebuješ vrátiť napr z dovolenky alebo pokračovať v ceste. A ak nevie žena v pobočke tak by som si tam sadla a nech si zisti veci ohľadom vozidla. Najmä ak tam aj uzatvárajú poistky 😂 cez co/koho ste uzatvárali poistné? Možno aj tam by pomohli viac.
@simca06022011 poistenie sa robilo online, za chvíľu to bolo hotové, cca 3 roky dozadu, pani na pobočke nevedela vôbec nič a ešte nás sprdla, že sme si mohli papiere o udalosti vypísať online, pozerali sme na ňu ako puk,v živote sa nám nič nestalo ani sme nikomu nič nespôsobili tak sa nám zdalo najlepšie hneď ráno naklusať na pobočku a riešiť, ved kto iný to má vedieť keď nie ich zamestnanec.
Auto si musíme požičať tak či tak, už len otázka či niečo preplatia.
@motyl29 vsak si spravte vylet do BA, oproti Ondrejskeho cintorina bola tusim union, tam by mohol niekto😅 byt... V takychto jasnych pripadoch by mohli hodit kostrou.,prides o auto a este panstvo obtazujes, keby tam prisiel o auto pan riaditel, zajtra kupuje nove, klient nech caka do vianoc🎄
@ahhola veď pravé, každopádne budúce auto bude poistené v poriadnej poisťovní lebo toto je celé nejaké pofidérne , teraz sme im písali ďalší mail s poslednou výzvou, na nete stále nie je ani uvedené, že sme dodali fotky, pondelok sme ich dali na pobočke u nás v meste vytlačené a pani že ich priloží k žiadosti, ešte v ten deň sme ich posielali mailom, včera sme ich zase posielali mailom a stále tam nie sú uvedené. Uvidíme kedy ich aj polícia pošle, veď to už od pohľadu je na odpis, technik uviedol to isté, mohli to čím skôr odklepnúť a mať pokoj .
@simca06022011 poistenie sa robilo online, za chvíľu to bolo hotové, cca 3 roky dozadu, pani na pobočke nevedela vôbec nič a ešte nás sprdla, že sme si mohli papiere o udalosti vypísať online, pozerali sme na ňu ako puk,v živote sa nám nič nestalo ani sme nikomu nič nespôsobili tak sa nám zdalo najlepšie hneď ráno naklusať na pobočku a riešiť, ved kto iný to má vedieť keď nie ich zamestnanec.
Auto si musíme požičať tak či tak, už len otázka či niečo preplatia.
@motyl29 tak áno... dnes sa všetko robí online. A poistné udalosti duplom... a keď si ribika poistku online máš online aj jej obsah niekde v maily.
V inej poisťovní to nie je inak... mam riešené poistné udalosti hádam každý rok 😂 firemné auta a aj takýto prípad totálky na zaparkovanom aute.. a žiadna poisťovňa sa z toho nepotentuje a nebude to riešiť okamžite a všetko naraz. Posledne len obhliadka bola po vyše týždni a kdeze odklepavanie na pockanie😂 a áno je hanba a trápne ze žena na pobočke použije takúto trápne výhovorku ze sú zdravotka 😂 aj keby ma zdvihnúť telefón, interne zistit co a ako... ona ma mat kontakty na tých ľudí čo "vedia"
Názov poisťovne je Union, tam má poistenie vinník nehody a zhodou okolností aj my.
@motyl29 každý takto závislý na aute by mal mať havarijné poistenie. Keby ste mali, riešiš so svojou poisťovňou a mas vybavené
@simca06022011 náhradné vozidlá sa v poistkách dávajú na dobu opravy auta. Tu nejde o opravu, ale o totálku.
@motyl29 každý takto závislý na aute by mal mať havarijné poistenie. Keby ste mali, riešiš so svojou poisťovňou a mas vybavené
@anonym_3cd88f to auto má 20 rokov tak na to havarijné ani nedajú ale bolo v top stave po technickej stránke , starali sme sa o to ako sme najlepšie vedeli.
@simca06022011 náhradné vozidlá sa v poistkách dávajú na dobu opravy auta. Tu nejde o opravu, ale o totálku.
@anonym_3cd88f dnes prišlo vyrozumenie , že ide o totálnu škodu tak tým pádom náhradné auto padá a ideme riešiť nové auto , hádam aj poistenie vyplatia čím skôr, lebo jeden mail dnes bol pre nich strop čo vedia zo seba dostať ako informáciu. To, že kde auto je kým prídu ich ľudia aby sa zbytok rozpredal na súčiastky ani neriešia, len nám bolo povedané , že odťahovku preplatia ale umiestnenie nepreplatia. Akoby každý mal možnosť mať kde dať vrak auta.
@anonym_3cd88f dnes prišlo vyrozumenie , že ide o totálnu škodu tak tým pádom náhradné auto padá a ideme riešiť nové auto , hádam aj poistenie vyplatia čím skôr, lebo jeden mail dnes bol pre nich strop čo vedia zo seba dostať ako informáciu. To, že kde auto je kým prídu ich ľudia aby sa zbytok rozpredal na súčiastky ani neriešia, len nám bolo povedané , že odťahovku preplatia ale umiestnenie nepreplatia. Akoby každý mal možnosť mať kde dať vrak auta.
@motyl29 😂keby si neriesila na MK, nezmozu sa ani na ten jeden mail.... 😂🚘
@anonym_3cd88f áno aj som to písala 😉
@motyl29 😂keby si neriesila na MK, nezmozu sa ani na ten jeden mail.... 😂🚘
@ahhola to bola asi odozva na šťavňatý mail čo sme im včera písali lebo nám už dochádzala trpezlivosť :D ďakujem každému veľmi pekne za rady. A kto môže tak si dajte nejakú poriadnu poisťovňu aby ste nedopadli ako my, naše budúce auto tiež bude poistené inde, pre istotu. Síce poisťovňu vinníka neovplyvníme ale aspoň my sa budeme kryť pre prípad problému.

@simca06022011 myslím si, že to, na čo má poškodený nárok snáď informácie majú, veď tam pracujú , to že ich nechcú podať je druhá vec. Jednoduchšie je aby sme si náhradné auto nepožičali, tým pádom oni nič neplatili ako povedať, že môžme napr. za 30,- na deň a je to pre nich náklad naviac.
@motyl29 máš nárok na náhradné vozidlo, ktoré sa platí z poistenia vinníka.