Prvá stavebná sporiteľňa - úver

1. sep 2021

Ahojte baby prisla som si sem po radu, alebo nejakú skúsenosť ak niekto ma s tou bankou , mam sporenie v prvej stavebnej uz dva roky , manžel robi chceme úver manželovi sťahovali zo mzdy kvôli exekútorovi tento mesiac je posledný co mu stiahnu ,volala som s našou finančnou poradkyňou zajtra sa mame stretnúť co myslite je tam nejaká ta šanca o schválenie úveru , manžel zarába dobre 800e a viac ,problém ny tam nemal byt myslím ked tu exekúciu vyplatil , mozno niekto riešil niečo podobne chcem sa len informovat , za každú radu dakujem

veronikaszabova
1. sep 2021

Muzovi na 100% nic nedaju

pupava_lucna
1. sep 2021

Ja som brala zo stavebnej sporiteľne medziúver, keďže to bolo v čase, keď som ešte nepracovala a banka by mi nepožičala. Mama mi tam sporila dlhé roky ale nebolo tam nasporené toľko, aby mi dali úver, preto mi ponúkli len medziúver. A to bola veľká chyba! V podstate som splácala len úroky a vôbec nie istinu. Nakoniec som sa ten úver rozhodla zrušiť a zobrať iný z banky a tu som zostala nemilo prekvapená, že pokuta bola asi 2 tisíc EUR. Vybavovala nám to celé nasa rodina a takto nás oklamali. Tvrdila, že refinancovať mozme hocikedy bez pokuty. Odvtedy nechcem mat so stavebnou sporiteľňou nič.

ivkazba
1. sep 2021

Kvôli čomu bola exekúcia? Ak kvôli úveru, tak muž nemôže žiadať. Ak to bola napr. zdravotka, mobilný operátor atď a exekúcia je ukončená, tak v poriadku. Pozor, ukončená neznamená, že zaplatil poslednú splátku, ale že exekúcia už nie je v registri exekúcií.

ivkazba
1. sep 2021

@pupava_lucna úver zo stavebnej sporiteľne je výhodný len v určitých prípadoch. Ak musí ísť človek do medziúveru, tak to výhodné nie je ani náhodou. Žiaľ, realita je taká, že stavebnému sporeniu a úverom z neho nerozumie aj množstvo ľudí, ktorí to predávajú. Keby tomu rozumeli, tak nikomu neodporučia sporiť v stavebnej sporiteľni a nikomu neodporučia medziúver. Čiže nemusela ťa rodina oklamať, len si mysleli, že rozumejú niečomu čomu v skutočnosti nerozumejú.

pupava_lucna
1. sep 2021

@ivkazba Presne tak, len som chcela upozorniť na to, aby si autorka dala pozor hlavne na tento medziúver. My sme s mamou verili tej našej rodine, že nám chce pomôcť a takto sme dopadli. 😟

annamalaga
1. sep 2021

Už dva roky? Si srandu robíš ani za 6 rokov tam toho veľa mať nebudeš. Veď a ty príjem nemáš ? Žeby ste mali dokopy? Či si na materskej s dieťaťom ? Lebo toto sa Vám všetko bude rátať ku hypotéke. Načo chcete hypotéku ? Dom , byt. Treba mať aj 20% vlastných nasporených peňazí. A on bude v záznamoch 5 rokov minimálne nie? Opravte ma , ak sa mýlim. Banka sa naňeho môže pozerať ako na klienta , ktorý v minulosti úvery mal a neplnil si záväzky. A 800€ zase neni bohvieaka suma. Žiaľ. Dnes sú tie podmienky nastavené tak, že úver môžu mať len ľudia , ktorí sú ho schopní aj pravidelne platiť aj keď im napr. na dva mesiace príjem vypadne.

autor
1. sep 2021

No exekúcia bol kvôli tomu ze zobral si na splátky niečo co nesplácal , no lenže mne ta poradkyňa povedala ze to nevadí ze ma exekúciu vraj ked to on uz vyplatil stačí si len vipytat pápier od toho exekútora ze uz ma vyplatené , ja nemam žiadny príjem kvôli tomu aj pochybujem ze mu dajú lebo je samozivitel k tomu este dva deti takze neviem no ťažko zajtra uvidíme jak to dopadne , a ako vidím niekto tu písal ze za 6 rolou tam nebude ta cieľová suma viete no podľa toho koľko tam dávate každý mesiac napríklad ny dávame 200 e takze tak

veronikaszabova
1. sep 2021

Urcite mu nic nedaju

ivkazba
1. sep 2021

Tak veľmi veľmi zlá sprostredkovateľka, ktorá nieže neovláda fakty, ale ešte aj zavádza. Nestačí, že vyplatil exekúciu. Negatívny záznam o nesplácanom záväzku je v úverovom registri ešte 5 rokov po splatení posledného centu. Takže partner úver určite nedostane, nemôže byť ani spoludlžník. A pozor, ak podá žiadosť, tá bude zamietnutá, zhorší mu to rating z úverového registra a každá ďalšia zamietnutá žiadosť mu rating zhorší a tým pádom sa bude predlžovať doba, kedy si úver nebude môcť vziať.