Schválenie úveru po osobnom bankrote: Skúsenosti a riziká
Manžel je 7 rokov po osobnom bankrote, čo už nieje problém. V inej banke sme mali 4 roky do zadu povolené prečerpanie , pred 2 mesiacmi nám to poslali na exekúciu bez akejkoľvek výzvy atď , zo dňa na deň zrušili a dali na exekúciu. Exekúciu sme do 2 dni uhradili, exekútorka nám poslala na email ukončenie exekúcie a splatenie dlhu atď .... Manžel bol žiadať o úver v slsp aké stále mu tam ukazuje ako aktívny záväzok povolené prečerpanie v inej banke a pritom je to vyrovnané , doložili sme papiere od exekurorky že je to všetko uhradené, pani to posúva na výnimku , na manuálne posúdenie riskáčovi. Máte niekto skúsenosť so schválením úveru takýmto sposobom ? Ide o sumu 20 000€ . Manžel slušne zarába , cca 2500-3000€ mesačne v čistom , dlhý žiadne nemá .......
Ahoj,ja som mala tiez manualne posudenie , ale z ineho dovodu. Myslim, ze ked ste vsetko dolozili, a naozaj nic nezatajili, tak to moze vyjst. U mna dodatocne ziadala doklad o dedicstve predavajucej.
A ako dlho to trvalo ? Mi sme boli včera okolo 15:00 poobede, povedala, že dnes bude volať... Zatiaľ nič 🤔🤔🤔
@anonym_8c625c
@fashionshop88 nie, určite vám banka neposlala povolené prečerpanie na exekúciu len tak a bez informácie. Ak banka dlh povoleného prečerpania rieši formou exekúcie tak preto, že to prečerpanie zrušila, dostali ste sa do nepovoleného a to ste neuhradili ani po výzvach. Takže keď chceš poradiť, píš pravdivé informácie, alebo nech ťa manžel informuje o tom, ako to skutočne bolo. Na to, aby prečerpanie riešil exekútor, musí mať exekútor príkaz zo súdu a súd ten príkaz nevydá iba preto, že sa banka rozhodne.
Navyše, úverový register funguje tak, že aj keď niečo vyplatíš, tak záznam je tam 5 ďalších rokov. Takže negatívny záznam o danom povolenom prečerpaní tam stále je. Ak by to povolené prečerpanie z vašej strany bolo v poriadku, tak súd by nevydal súhlas s exekúciou.
Podľa mňa bez šance, vďaka vašej úverovej minulosti.
Nepises pravdivo
Museli dat vediet takze az take idealne to u vas nieje
Cakaj cokolvek
@fashionshop88 no ktovie,ako je to s tým prečerpaním.....
https://www.modrykonik.sk/forum/financie-a-rodinny-rozpocet/ako-uspesne-usetrit-peniaze-a-menej-plytvat/
@rozculena preflákali, nesplácali. Najskôr bankrot, potom exekúcia , teraz ďaľší úver a tak dokolečka, dokola.....
Ach, taketo bludy pisat, ze len tak BUM z nicoho nic pride exekucia. Jasne😄 Si myslis, ze zerieme seno a sme sproste? Bud si vymyslas, alebo ti manzel vesia buliky na nos. To s tymi 3 tisicmi je asi tiez asi nie realne.
aj neprebratie zásielky od exekutora v lehote a ak sa vrati zásielka pre ignoraciu sa považuje za doručene.Ale pred exekuciou príde ešte určite papier z banky a až následne sa to da exekutorke.
@rozculena sa mi páči v tej starej diskusii poznámka, že - Veľa kupujem potravín, veľa varím a jasné, že aj veľa vyhadzujem. Ak je pre niekoho samozrejmé, že vyhadzuje veľa potravín, tak to sa ani radiť neoplatí.

Ahoj,ja som mala tiez manualne posudenie , ale z ineho dovodu. Myslim, ze ked ste vsetko dolozili, a naozaj nic nezatajili, tak to moze vyjst. U mna dodatocne ziadala doklad o dedicstve predavajucej.