Refinancovanie hypotéky s navýšením
Dobrý deň,je tu niekto,kto by mi vedel narýchlo zrátať refinanc s navyšením? Ideme brať novú hypo,vyplatíme pôvodnú hypo + chceme navyše a potrebujem zistiť koľko by sme mohli získať z našich príjmov a na základe aktuálneho znaleckého posudku. Máme už 3 fin.poradkyňu a mám pocit že by sme možno získali viac ale vždy ked prepočítajú ostanem prekvapená.
Čiže hodnota pôvodnej hypo spolu so spotrebnými úvermi
186 000 eur
Moj plat čisté
1900
Priatel
1000
1 dieťa
Znalecký posudok na nehmutelnost
311 000 eur
Kolko pri týchto podmienkach by nam dali navyše?
Ak tu je niekto kto sa rozumie budem vďačna aspoň cca orientačne. Ďakujem pekne 🙏🙏🙏
@katrin3588 a čo sa ti nezdá? Dôležitý je príjem a už máte dosť vysokú hypotéku. Vek si nedala. A hypo so spotrebnými úvermi nám nič nehovorí. To treba viac analyzovať, nakoľko spotrebný úver má vyšší úrok čiže aj vaša splátka je vyššia. Mali by ste sa začať naučiť šetriť a nie stále len väčšie a väčšie dlhy brať.
A samozrejme nesmieš zabudnúť, že na novej hypo budeš mať pravdepodobne vyšší úrok
@sasa1310 vôbec neviete čo je za tým a prečo to takto riešime,tak si vyprosím aby ste ma poučovali o šetrení. A propo 186 000 je veľa? Za to sme kúpili 5 izbový rodinný dom v porovnaní s terajšími cenami kde 5izb stojí 400 tisíc a viac. Momentálne nám vychádza úrok 3,2 % . Ak neviete a nemôžete poradiť tak sa prosím nezapájajte do rozhovoru.
@sasa1310 vôbec neviete čo je za tým a prečo to takto riešime,tak si vyprosím aby ste ma poučovali o šetrení. A propo 186 000 je veľa? Za to sme kúpili 5 izbový rodinný dom v porovnaní s terajšími cenami kde 5izb stojí 400 tisíc a viac. Momentálne nám vychádza úrok 3,2 % . Ak neviete a nemôžete poradiť tak sa prosím nezapájajte do rozhovoru.
@katrin3588 a akú splátku máte teraz?
@katrin3588 na váš príjem je 186 000€ aj so spotrebným úverom veľa. Však napíš koľko € mesačne dávate na splátky. Jasne, že potom neviete nič ušetriť. No k tvojej otázke, nikto ti tu presne nepovie koľko by ste mohli dostať lebo nevieme váš vek a vaše mesačne splátky
A to, že vaša nehnuteľnosť ma 2nasobne vyššiu hodnotu ako vtedy je irelevantné, nakoľko banku zaujíma váš príjem a od toho sa odvíja výška úveru a nie od hodnoty nehnuteľnosti.
V hypo kalkulačke vyšlo, pri 186 000, na 30 rokov, 3,5 % splátka niečo cez 800€. Príjem máte 2900. My mame splátku 300, výška úveru 45 000, zostatok ešte 19 000,príjem 2600. Dieťa už nemusíme živiť ani obliekať. Neviem si predstaviť ani tých 186 000, nie to viacej. Hodnota nehnuteľnosti nehrá rolu. Dôležité sú príjmy.
V hypo kalkulačke vyšlo, pri 186 000, na 30 rokov, 3,5 % splátka niečo cez 800€. Príjem máte 2900. My mame splátku 300, výška úveru 45 000, zostatok ešte 19 000,príjem 2600. Dieťa už nemusíme živiť ani obliekať. Neviem si predstaviť ani tých 186 000, nie to viacej. Hodnota nehnuteľnosti nehrá rolu. Dôležité sú príjmy.
@anonym_abc3bc ale to majú hypo so spotrebnými úvermi. Tam je úrok vyšší pri spotrebných úveroch aj sa nedáva na 30 rokov, takže splátku budú mať viac ako
800€ splátku mesačne. A ešte chcú navyšovať…
@katrin3588 s takým nízkym príjmom vám nič navyše nevyjde
@katrin3588 a to navýšenie bude na refinancovanie hypotéky aj s úvermi, alebo len hypotéka a úvery vám ostanú? Máli informácii si poskytla…
Príjem síce 2900e, ale ten musíš znížiť o životné minimum, čo je niečo cez 600e tuším. Potom ďalšie splátky úverov, ale aj prípadné kreditky a povolené prečerpanie. Plus z príjmu vám musí ostať ešte nejaký priestor (čiže banka nedá splátku na hranici príjmu).
S tým navýšením je problém pri vašich príjmoch. Preto si asi prekvapená.
Najlepšie je ísť do banky a nechať si to prepočítať. Tam hneď uvidíš koľko je banka ochotná vám poskytnúť.
Pozri my sme teraz dali dokopy 3hypo,175000eur do 1hypo,ale bez navysenia.Splatka zo 1450 na 1130 aj s poistenym.Ja som mala prijem okolo 1400eur,no teraz mam opet vecsi lebo priemer,a muz zase 2300eur,plus sice na rodicaku ale ten vobec nebrali do uvahy.Este nam schvalili 40tisic ako uver na byvanie.No muz ma uz 50tku tak to mame na 20r.A 5deti.a hypo kalkulacka ti da ako taky prehlad.Ja ked som tam zadavala nase prijmi ale vek mladsi a bez deti vyslo to az 250tisic.Tak si daj aj ty a budes mat prehlad do akej sumy mozes ist s vasimi prijmami.
Ja mám 37 muž 38 rokov , môj príjem je 1900 čisté jeho príjem je 1000 čisté. 1 dieťa 8 rokov máme. Mesačná splátka je 850 eur hypo - 180.000 a spotrebné úvery 2 ( 7.000) splátka spolu 120 eur. My ideme brať novú hypo a preto by sme chceli vedieť kolko nám dajú max lebo z tej novej ideme vyplácať starú hypo aj spotrebné úvery.
No ak vám to pri troch finančných poradkyniach nevychádza ako by ste chceli,žiaľ asi problém bude u vás a nie u nich, proste veľa peňazí chcete,,úroky sú vyššie a banka necháva aj riziko ,že keby úroky stúpli napr na 5% aby ste to vedeli splácať, nám tiež tak poskytli úver 65000 lebo teoreticky rátali s úrokom 3,5% a j keď sme mali 1,4% ,ale aby sme vedeli s takými príjmami splácať aj vyššiu hypo. A zas nemáte až také super príjmy, na to že chcete ešte o dosť väčšiu hypo, 2,900 eur dokopy je nič moc, ak máte platiť skoro 1000 eur hypo
Ja mám 37 muž 38 rokov , môj príjem je 1900 čisté jeho príjem je 1000 čisté. 1 dieťa 8 rokov máme. Mesačná splátka je 850 eur hypo - 180.000 a spotrebné úvery 2 ( 7.000) splátka spolu 120 eur. My ideme brať novú hypo a preto by sme chceli vedieť kolko nám dajú max lebo z tej novej ideme vyplácať starú hypo aj spotrebné úvery.
@katrin3588 pri takto zadaných parametroch je veľmi rýchly prepočet cez hypokalkulačku. V prípade 30 ročnej splatnosti by ste vedeli dostať cca 200tis., ale keďže tam asi pôjde o bezúčelovú hypotéku, tá je na 20 rokov a teda by vám vyšlo ani nie 170tis.
Ide o to, že z vášho príjmu musia odpočítať to životné minimum na vás troch, plus nechať vám nejakú rezervu na ďalšie výdavky. A teraz sa tuším pozerá aj na stresový úrok, teda, či budete schopní splácať daný úver aj v prípade, ak úroky porastú… Ale stále sú to len prepočty také do vetra, lebo je to len taký veľmi jednoduchý prepočet so základnými údajmi. Nemyslím si však, že FP urobili nesprávny prepočet. S akou sumou si počítala ty?
@katrin3588 da sa urobit aj prepocet z prijmu,kolko vyjde hypo v hypokalkulacke.Napr.taka slovenska sporitelna a ich hypokalkulacka ti da prehlad.Skus si to hodit do googla.
@katrin3588 v 38 rokoch sa viac a viac zadĺžovať. Ja niektoré rodiny naozaj nepochopím, ako môžete takto s kľudom spávať pri takej výške úveru v takom veku a ešte sa chcete viac zadĺžiť. Aspoň v banke majú rozum, keď nie vy.
Chápem mladé rodinky, že musia brať vysokú hypo aby bývali, ale takto
@katrin3588 vedia vám dať cca 219000 pri zábezpeke ktorú máte by to šlo závisí ešte v ktorej banke chcete refinancovat vstupuje tam veľa premenných takže je to vyslovene teoretická suma 😉
@katrin3588 a čo sa ti nezdá? Dôležitý je príjem a už máte dosť vysokú hypotéku. Vek si nedala. A hypo so spotrebnými úvermi nám nič nehovorí. To treba viac analyzovať, nakoľko spotrebný úver má vyšší úrok čiže aj vaša splátka je vyššia. Mali by ste sa začať naučiť šetriť a nie stále len väčšie a väčšie dlhy brať.
A samozrejme nesmieš zabudnúť, že na novej hypo budeš mať pravdepodobne vyšší úrok
@sasa1310 finančne gramotný človek používa peniaze banky a nie svoje.