icon

Refinancovanie spotrebného úveru a žiadosť o hypotéku v jednom

zenazturca
29. sep 2021

Dobrý deň, obraciam sa na vás milé dámy s prosbou ci mate podobnú skúsenosť: máme záujem o kúpu RD alebo bytu tak do 100 tisíc. Ale vzhľadom k cerpaniu bezuceloveho úveru s dlznou sumou 6000 eur, nie som si istá, koľko by nám mohla banka požičať, tak aby sa refinancoval tento úver. Prosím ak máte podobne skúsenosti, kľudne mi napíšte, ale blbé komentáre si odpustite. (myslím to v dobrom). PS:nie sme manželia.

Strana
z2
aduskatt
29. sep 2021

@ivkazba ak jedna nehnuteľnosť má 80 a kupujú druhú za 100, myslím, že by boli hodne pod 80%. No ale to už vyrieši s nimi sprostredkovateľ

ivkazba
29. sep 2021

@sasa1310 ak by si robila v oblasti finančníctva, tak to by si sa len divila s akými ľuďmi človek príde do kontaktu niekedy. Nemať nič našetrené je ešte to najmenej, s čím sa človek stretáva. Niektoré veci sú aj úsmevné občas, niektoré žiaľ aj veľmi smutné.

ivkazba
29. sep 2021

@aduskatt áno, tak by založili obe nehnuteľnosti, t.j. 180 000, na 70% by boli pri 136 000, čiže aj by zaplatili 100 000 za dom, aj vyplatili 6 000 spotrebák a aj im ostalo 30 000 na rekoštrukciu (ak nepotrebujú viac). A pri 70% vedia mať skvelú sadzbu. Tak snáď si autorka otázky nechá od nás poradiť v tom, že to má riešiť so sprostredkovateľom.

sasa1310
29. sep 2021

@ivkazba no zaujímavé fakt. Doteraz nenašetrili nič lebo nebolo z čoho a zrazu sa vyskytne mesačne na hypotéku a spotrebák vo výške 42 000 eur. Zaujímavé. Veď ten spotrebák bude mať vyššiu splátku ako samotná hypotéka

ivkazba
29. sep 2021

@sasa1310 nuž mne moja 20 ročná prax hovorí, že ak niekto nemá nič našetrené a zrazu je okej zobrať si hypotéku a ešte aj spotrebák so splátkou 500 eur, tak mi tam proste niečo nesedí a väčšinou takéto prípady nedopadnú spokojne pre všetky strany. Ale autorku otázky nepoznáme, takže nebudem moralizovať.

aduskatt
29. sep 2021

@ivkazba aj ja dúfam, pre jej dobro🙂

zenazturca
autor
29. sep 2021

@aduskatt na rekonštrukciu je potrebné max 20 000 eur. Viac nie.

aduskatt
29. sep 2021

@zenazturca tak potom by som to riešila spôsobom, akým som navrhla. Myslím, že je to ideálne riešenie

zenazturca
autor
29. sep 2021

@aduskatt dobre ďakujem pekne.

aduskatt
29. sep 2021

@zenazturca za málo

Strana
z2