icon

Revolut účet a vplyv na žiadosť o hypotéku

7. mar 2026

Zdravím vás ,

Mal niekto časté pohyby na revolut účet a riešil hypoteku ?
Maly ste s tým nejaký problém alebo žiadali od vás výpis aj z revolut účtu ?
Mal som asi 12 prevodov jeden mesiac, 4 druhý mesiac a tretí mesiac ,tiež okolo 12 prevodov.
Čo sa týka súm tak jeden mesiac to bolo okolo 400 eur druhý 250 a jeden 1000 eur.
Ďakujem za odpovede.

anonym_3cecca
7. mar 2026

revolut je predsa banka, preco by z toho mal byt problem?

autor
7. mar 2026
@anonym_3cecca

revolut je predsa banka, preco by z toho mal byt problem?

@anonym_3cecca ahoj investujem tam ale mal som tam pár prevodov aj do stávkovej preto sa pýtam. Nebolo toho moc ale je to tam a ak by si banka vypýtala výpisu revolutu tak by mi mohla zamietnuť hypotéku. Tak preto sa pýtam na skúsenosť.

keman7
7. mar 2026

Ja stavkujem pravidelne. Kedysi mi v Unicredit zamietli hypo kvoli stavkam. Potom som poziadal vo VUB a ziaden problem. Teraz uz mam hypo refinancovanu v Prima banke. Zakladne pravidlo...nikdy neziadaj o hypo tam kde mas transakcie do stavkovych, tiposu a podobne. V druhej banke ti hypo schvalia...urcite nebude dotazovat bankove pohyby. Oni si v inych bankach zistuju iba precerpanie, uvery atd.

matusformanek
7. mar 2026

@anonym_autor nemá to žiaden vplyv

autor
7. mar 2026
@keman7

Ja stavkujem pravidelne. Kedysi mi v Unicredit zamietli hypo kvoli stavkam. Potom som poziadal vo VUB a ziaden problem. Teraz uz mam hypo refinancovanu v Prima banke. Zakladne pravidlo...nikdy neziadaj o hypo tam kde mas transakcie do stavkovych, tiposu a podobne. V druhej banke ti hypo schvalia...urcite nebude dotazovat bankove pohyby. Oni si v inych bankach zistuju iba precerpanie, uvery atd.

@keman7 ahoj nemám práveže na hlavnom úcte pohyby do stávkovej , na bežnom mám pohyby na revolut účet a cez ten som si dobíjal konto.

petamich
7. mar 2026

Predpokladam, ze mzda ti nechodi na revolut, ak bude banke treba dokladovat prijem, zvykne to ziadat na tlacive na to urcenom a ak by nahodou chceli vypis z uctu, tak im das iny ucet, ten hlavny.

autor
7. mar 2026
@petamich

Predpokladam, ze mzda ti nechodi na revolut, ak bude banke treba dokladovat prijem, zvykne to ziadat na tlacive na to urcenom a ak by nahodou chceli vypis z uctu, tak im das iny ucet, ten hlavny.

@petamich ahoj ja som szco mzda mi chodí na podnikateľsky účet v Csob , v Csob mám aj bežný a z bežného uctu posielam peniaze na revolut.
Ako szco budem dokladovať hlavne podnikateľsky účet v iných bankách ale vo svojej banke budú pozerať určite aj bežný kde sú tie prevody na revolut. Tak preto sa pýtam či to neni problém.

autor
7. mar 2026
@matusformanek

@anonym_autor nemá to žiaden vplyv

@matusformanek aj keď bolo viacej transakcii za mesiac ? Nebude to podozrivé ?

matusformanek
7. mar 2026
@anonym_autor

@matusformanek aj keď bolo viacej transakcii za mesiac ? Nebude to podozrivé ?

@anonym_autor vy robíte cez revolut niečo zlé ci protizákonné? Ja nie. Používam ho ako sekundárny účet. Je to legitímna banka. Rovnako vám nikto nemôže vyčítať ze si posielate peniaze z Tatry do slsp (príklad)

autor
7. mar 2026
@matusformanek

@anonym_autor vy robíte cez revolut niečo zlé ci protizákonné? Ja nie. Používam ho ako sekundárny účet. Je to legitímna banka. Rovnako vám nikto nemôže vyčítať ze si posielate peniaze z Tatry do slsp (príklad)

@matusformanek to nie samozrejme ale mal som tam prevody do stávkovej spoločnosti a pri žiadosti o hypoteku ak by si vypýtali výpis z tohto revolutu tak hypotéku nemusia schvalit.

anonym_5c4660
7. mar 2026
@anonym_autor

@matusformanek to nie samozrejme ale mal som tam prevody do stávkovej spoločnosti a pri žiadosti o hypoteku ak by si vypýtali výpis z tohto revolutu tak hypotéku nemusia schvalit.

@anonym_autor pri hypo ich bude hlavne zaujimat zivnostensky ucet a mozno sukromny... O revolut ucte ani niemusia vediet a nema ich to co zaujimat (nie je relevantny pre hypoteku)...