Riešenie exekúcie a bankrotu po darovaní nehnuteľnosti
Dobry vecer prajem prosim Vas bola namna prepisana jedna polovica domu .. potom som ja darovala jednu polovicu tomu co vlastni tu druhu polovicu.. ale ja uz pocas darovania som mala exekuciu ... potom sme mali koli tomu sud a ten sme prehrali a mne stahovali jeden rok axekuciu a tak som si vybavila bankkrot a zastavili mi vsetky exekucie a terat mi prisel ten papier ze tu exekuciu co mi stahovali musim zaplatit celu lebo daju tu jednu poloviu domu do drazby. Prosim vas je to dost vysoka suma moze mi to siahnut na bankrot alebo nieco alebo ako sa to da riesit? Dakujem
@andrea2667
Ani len netušíte, čo ten zákon obsahuje. Ale pokojne mi môžte z tej novely vytiahnuť ustanovenie, ktoré potvrdzuje to, čo ste tvrdili.
@andrea2667
Ani len netušíte, čo ten zákon obsahuje. Ale pokojne mi môžte z tej novely vytiahnuť ustanovenie, ktoré potvrdzuje to, čo ste tvrdili.
@draik § 115 [Veci vylúčené z exekúcie]
(1) Z vecí, ktoré sú vo vlastníctve povinného, sa nemôže exekúcia týkať tých, ktoré povinný nevyhnutne potrebuje na uspokojovanie hmotných potrieb svojich a svojej rodiny alebo na plnenie svojich pracovných úloh alebo na svoje podnikanie, ani iných vecí, ktorých predaj by bol v rozpore s morálnymi zásadami.
Výklad - trvalé bydlisko je považované za nevyhnutnú potrebu.
@andrea2667
Len zopakujem, že ani len netušíte, čo píšete resp. kopírujete. Jediné obmedzenie je pri tzv. drobnej exekúcii a aj z toho je možná výnimka.
A ten §115 je kde v tom zákone, ktorý ste uviedli?
Mňa by zaujimalo kde si nasekala take dlhy že ti domy beru. Si alkoholicka ? To ze prepises majetok pocas vykonu exekucie na to existuje pravny ukon a ten sa vola odporovacia zaloba podava ju veritel cez exekutora respektive veriel da suhlas exekutorovi. To znamena ta darovacia zmluva je plarna ale rozhodnutim sudu vyznacia naspät dlznicku no a v ten moment tam prikvitne plomba exekutora ktory zacne vykon drazby na polku domu. A hentie trestne paragrafy vyssie ? To by polka naroda mala dva roky. Ja som pravnik ked tu vypravate ze tu nechodia.
@58jozef nechsoem preco hned sudite nie som alkoholicka v den ked som darovala dom este som nebola exekutora nebola som v tej databaze inak by pravnik mozno neprepisal dom neviem nevyznam sa v tom az potom sa zistilo ked som si vybavila bankrot ..

Ešte ak tam žije rodina s detmi .....tých asi nebudú môcť vysťahovať ani im zvyšovať nájomné....ale ozaj je to otazka na pravnikov
@kellhaed ako pravnik odpovedam: decka odoberu takym alkoholikom socialka a alkacov daju na protialkoholicke nech sa vyliecia. No dajte ešte cosi nech sa pobavim ako pravnik. A neguglite a bez open AI. Aj tak neviete zadat spravnu otazku. Na nespravnu otazku nemožte dostat spravnu odpoved. To je logicke.