Riešenie hmotnej núdze a rodinných financií
Dobrý deň prajem,
Dnes som bola na úrade práce sa opýtať na hmotnú núdzu. Povedali mi že sa tam skúma prijem celkovej domácnosti ( ja mam rodicovsky a manžel bol na podpore ) par euro nám tam navyšuje aby sme spĺňali podmienku aj za tych skumanych 6 mesiacov. Teraz by sme na ňu mali nárok ale keďže sa skúma 6 mesiacov spätne tak môžeme požiadať že až za pol roka. Na to som úradníčke odpovedala že verím a dúfam že za pol roka budem ďaleko od takejto pomoci a nebudem ju potrebovať. Lenže mňa teraz trápi situácia aktuálna, nevychádzame absolutne, úspory ktoré sme mali už sa minuli na poplatky za toho pol roka. Na elektrinu mi prišla dnes výzva na uhradenie lebo nás odpoja. Lenže naša situácia je teraz dosť vážna a ja ju nemám ako riešiť.
Životopis som zaslala všade kde to bolo možné. Tak isto na jednej nemenovanej stránke ponúkam upratovanie, stráženie deti, zvierat a nikdo sa nehlasi. Len aby som niečo privyrobila, lebo každá koruna nám bude dobrá. Manžela čakajú momentalne aj 2 operacie kde bude sa dávať dokopy dlhšie a ja teraz neviem ako sa mám rozpoliť aj s deťmi, s prácou a ešte starostlivosťou o manžela na tu dobu čo sa bude zotavovať.
Už som skúšala aj žltý melón, mala som ho aj predschvalený, lenže tam sú nekrestanské úroky a nechcem ďalší úver sna krk
Daj na ludialudom. Uz som tam videla zobranie, ze muz ma nohu v sadre a zena nezamestana. A cez 1500 eur im prispeli za chvilku. Alebo sem daj cislo uctu. Inak sa ti poradit neda.
@anonym_c69bf7 skor cez diano,tam su rozne zbierky pomaly bez kobtroly,takze ozaj na vsetko mozne.
@anonym_autor bohužiaľ málokto si nájde prácu z večera do rána. To je možné len tu na dokonalom modrom konovi. Na druhej strane pár drobnych hmotnej nudze vas nespasi a tiež to trvá vybaviť.. V bežnom živote je to všetko na dlhú trať a je tam viacero premennych
@anonym_autor bohužiaľ málokto si nájde prácu z večera do rána. To je možné len tu na dokonalom modrom konovi. Na druhej strane pár drobnych hmotnej nudze vas nespasi a tiež to trvá vybaviť.. V bežnom živote je to všetko na dlhú trať a je tam viacero premennych
@anonym_0f26cc
myslíš, že táto situácia nastala "zrazu"?
Poslala si žiadosti kade tade - a čakáš? tak choď a pýtaj sa osobne. Skús aspoň brigádu, do Kauflandu, Lidl, Tesca - keď tam vezmú 18- ročných študentov SŠ, vezmú aj teba.
...že takým rodinám nepomôže štát? štát sme my všetci. A my pracujúci sa skladáme na dávky tých, čo sú doma. Máte od štátu rodičák, máte od štátu podporu. A ešte sa sťažuješ, že sa o vás štát nestará. Prepáč, musela som..
@nikaeli aj na brigádu do lidlu ci tesca nevezmu hocikoho a tiež to trvá pokým príde výplata. Oni potrebujú peniaze TERAZ. Nikde to nefunguje tak ze nabehnes so zivotopisom a hneď ta berú. To by ste si mohli už mnohé uvedomiť
@anonym_0f26cc
@mondolina presne,
@nikaeli aj na brigádu do lidlu ci tesca nevezmu hocikoho a tiež to trvá pokým príde výplata. Oni potrebujú peniaze TERAZ. Nikde to nefunguje tak ze nabehnes so zivotopisom a hneď ta berú. To by ste si mohli už mnohé uvedomiť
@es781 zial cele ako postupovali postupovali zle.
@anonym_0f26cc
@mondolina určite nenastala, ale teraz tak či tak nič nevyrieši. Nikde nikoho nevezme do prace na počkanie. Čiže rady typu nájdi si prácu sú v tejto chvíli na dve veci
@es781 ale asi vedeli, kedy im skonci ta podpora, ze treba hladat a riesit skor.
@es781 ale asi vedeli, kedy im skonci ta podpora, ze treba hladat a riesit skor.
@martinkatinka jasne, ze je to dlhodobejsi stav, ale opakujem takto narychlo nič nevyriesi
@martinkatinka jasne, ze je to dlhodobejsi stav, ale opakujem takto narychlo nič nevyriesi
@es781 ale ina rada nie je. Nimto za nu tu elektriku nezaplati. A inak, odpajaju az po 3 nezaplatenych fakturach. Takze neplati dlhsie. Tam sa to nabalovalo dlhsie.
@anonym_5e8851 inac to upratovanie nie je zly napad, minimalne u nas si pytaju pomaly 8 eur na hodinu.
@anonym_5e8851
@balerina2025 upratovanie narychlo? Pravidelne sa tu mnohé dusujete, akoby ste nikdy nikde bez zmluvy nenastupili a tu jej radite čiernu prácu? To dvojaký meter je smiešny. Lebo ano to upratovanie domácností je čierna praca a peniaze načierno
@anonym_5e8851
@balerina2025 upratovanie narychlo? Pravidelne sa tu mnohé dusujete, akoby ste nikdy nikde bez zmluvy nenastupili a tu jej radite čiernu prácu? To dvojaký meter je smiešny. Lebo ano to upratovanie domácností je čierna praca a peniaze načierno
@es781 aha dobre, tak nech zobre na MK. pisem dakde ze to ma robit do dochodku? asi skor nie , ze? nemaju teraz peniaze , teraz musia konat. pekny vecer ti prajem
Daj na ludialudom. Uz som tam videla zobranie, ze muz ma nohu v sadre a zena nezamestana. A cez 1500 eur im prispeli za chvilku. Alebo sem daj cislo uctu. Inak sa ti poradit neda.
@anonym_c69bf7 presne tak. Jedine žobranie na int.strankach. . Inej rady niet. Určite by som sa nepustala do čiernej prace typu upratovanie domacnosti a podobne. Už len z principu
@anonym_c69bf7 presne tak. Jedine žobranie na int.strankach. . Inej rady niet. Určite by som sa nepustala do čiernej prace typu upratovanie domacnosti a podobne. Už len z principu
@es781 celkom smutne zobrat. na to tiez musis mat odvahu. nemyslim si ze ked obcas si privyrobi, minimalne na tu elektrinu, spacha velky trestny cin. autorka ma rozum a vie ze sa musi casom normalne zamestnat. ale ked ich odpoja od elektriny, tak ako sa bude vediet starat o deti?
@es781 aha dobre, tak nech zobre na MK. pisem dakde ze to ma robit do dochodku? asi skor nie , ze? nemaju teraz peniaze , teraz musia konat. pekny vecer ti prajem
@balerina2025 napísala si blud tak zbytočne tu kopes. Na jednej strane sa tu každý "bije do hrude" ,že čierna praca nikdy a na druhej to tu pravidelne odporúčate. Trochu schizo nie?
@balerina2025 napísala si blud tak zbytočne tu kopes. Na jednej strane sa tu každý "bije do hrude" ,že čierna praca nikdy a na druhej to tu pravidelne odporúčate. Trochu schizo nie?
@es781 rady dostala. ma na vyber sa zamysliet. to ked robi niekto na cierno par tyzdnov je ine ako to robit cely zivot a potom plakat ze mas minimalne pn ci dochodok. este stastie ze kazdy mame na vyber
@es781
brigáda nie je práca na čierno.
@es781 na to ze si 07/25 nova clenka, mas super prehlad o vsetkom👏a mimochodom ja ciernu pracu pravidelne neodporucam :D ...lebo vsetko sa to ludom casom vrati ako bumerang, takze vlastne neviem o kom pises.
ja stale preferujem TPP. a nie s minimalkou, ostatok na ruku, lebo to ludia okradaju v konecnom dosleku samych seba.
Autorka.Tu nič iné ako to,že ty zoberieš prvú prácu,ktorá je.Hoci aj záchody umývať.V rodine sa nesmie stať,že obaja rodičia naraz nemajú prácu.Jeden musí ťahať vždy.
@pribinak no lebo firma sa zrušila, čakal na CT a z vysetrenia sa určila diagnóza a už bolo....
@martinkatinka ano predávam na vintede aj na bazari veci a už aj dom...
@anonym_7542de nepracuje skončila mu podpora a čaká na operáciu teraz... pracovať môže až keď sa dá aspoň trochu doporiadku..
@subartic veru nevedia, naši to majú teraz ťažké tiež, tatino je onkologicky pacient s vážnou diagnózou...
@kacena4 na obci som sa pytala tiež ci nemajú nejakú brigádu pre mňa aj upratovanie kultúrneho domu po akciách, upratovanie skolky a tak ale nič 😞 ďakujem
@anonym_5e8851 neviem, hovorila mi tuším že 420 euro pre 4 clenu rodinu, nevyrieši to všetko ale aspoň časť by to vyriešilo, ale s tým aj tak nič nespravím keď to posudzujú 6 mesiacov spätne.
@anonym_5e8851 prepáč ale nemusíš písať žobrák, ja nebudem žobrať od nikoho, ja sa tu len pýtam ako sa si pomohli druhý keď boli v takejto situácii. A písala som už že finančné rezervy čo sme mali sa za toho pol roka minuli.
@bosorkabb lenže rušila sa firma a zdravotný problém až potom keď bol doma sa vyskytol.
@anonym_c69bf7 to nieje moja šálka kávy, su na tom ľudia ešte horšie ktorý tie zbierky potrebujú. Ja mam zdravé ruky aj nohy, aj keď mam obmedzenia, ponukam upratovanie, stráženie a nechcem od nikoho nič zadarmo. To by mi svedomie nedovolilo.
@anonym_997955 nedal vypoved ale firma sa rušila, problémy zdravotné sa ukázali až keď bol na podpore...
@doriiis ale ved ja hladam si prácu, lenže ja teraz nemám kde deti dať až od septembra do školky,prácu si hľadám od toho septembra už Trvalú keď budu v škôlke, ale teraz by mi ich mohla postražiť maximálne kamarátka, keby mi vyjde to upratovanie. Manžel za nimi neujde, máme poschodový dom 😞
@es781 na to ze si 07/25 nova clenka, mas super prehlad o vsetkom👏a mimochodom ja ciernu pracu pravidelne neodporucam :D ...lebo vsetko sa to ludom casom vrati ako bumerang, takze vlastne neviem o kom pises.
ja stale preferujem TPP. a nie s minimalkou, ostatok na ruku, lebo to ludia okradaju v konecnom dosleku samych seba.
@balerina2025 ano mam trochu prehľad, lebo predstav si je to verejná stránka a všetko čo tu napíšete si môžu čítať aj neregistrovani . Neviem ci priamo ty, ale mnohé ktoré rádia upratovanie domacnosti(čo je nacierno) v iných témach neguju prace za minimalku, bez zmluvy a podobne
@balerina2025 ano mam trochu prehľad, lebo predstav si je to verejná stránka a všetko čo tu napíšete si môžu čítať aj neregistrovani . Neviem ci priamo ty, ale mnohé ktoré rádia upratovanie domacnosti(čo je nacierno) v iných témach neguju prace za minimalku, bez zmluvy a podobne
@es781 tak neviem no, ja som tak nikdy nerobila. len som pisala o nudzovom rieseni.
a videla som na profesii upratovanie aj vecer, firmy, ci na benzinkach, takze sa to da aj brigadne, no neviem odkial je autorka. tak tazko radit ale na profesii su aj brigadnicke upratovania.
u nas napr jedna pani venci psy 🙂 a urcite to nerobi niekde zaregistrovane, dnes je zla doba chapem ze mnohi nemaju niekedy na vyber....
@es781 upratovanie domacnosti cez upratovaciu agenturu, preco hned na cierno?
@pribinak no lebo firma sa zrušila, čakal na CT a z vysetrenia sa určila diagnóza a už bolo....
@anonym_7542de nepracuje skončila mu podpora a čaká na operáciu teraz... pracovať môže až keď sa dá aspoň trochu doporiadku..
@subartic veru nevedia, naši to majú teraz ťažké tiež, tatino je onkologicky pacient s vážnou diagnózou...
@kacena4 na obci som sa pytala tiež ci nemajú nejakú brigádu pre mňa aj upratovanie kultúrneho domu po akciách, upratovanie skolky a tak ale nič 😞 ďakujem
@anonym_5e8851 neviem, hovorila mi tuším že 420 euro pre 4 clenu rodinu, nevyrieši to všetko ale aspoň časť by to vyriešilo, ale s tým aj tak nič nespravím keď to posudzujú 6 mesiacov spätne.
@anonym_5e8851 prepáč ale nemusíš písať žobrák, ja nebudem žobrať od nikoho, ja sa tu len pýtam ako sa si pomohli druhý keď boli v takejto situácii. A písala som už že finančné rezervy čo sme mali sa za toho pol roka minuli.
@bosorkabb lenže rušila sa firma a zdravotný problém až potom keď bol doma sa vyskytol.
@anonym_c69bf7 to nieje moja šálka kávy, su na tom ľudia ešte horšie ktorý tie zbierky potrebujú. Ja mam zdravé ruky aj nohy, aj keď mam obmedzenia, ponukam upratovanie, stráženie a nechcem od nikoho nič zadarmo. To by mi svedomie nedovolilo.
@anonym_997955 nedal vypoved ale firma sa rušila, problémy zdravotné sa ukázali až keď bol na podpore...
@doriiis ale ved ja hladam si prácu, lenže ja teraz nemám kde deti dať až od septembra do školky,prácu si hľadám od toho septembra už Trvalú keď budu v škôlke, ale teraz by mi ich mohla postražiť maximálne kamarátka, keby mi vyjde to upratovanie. Manžel za nimi neujde, máme poschodový dom 😞
@anonym_autor Autorka ,nemáš ako to momentálne vyriešiť. Len to nechať na osud ,tak ako doteraz. To ze si sa pýtala na obecnom urade je síce pekne, ale narýchlo je takmer nemožné niečo zohnať. Zazraky na pockanie sa deju malokedy. Ale chápem, že tu si mnohé nechcu pripustit, že nikto nikoho na pockanie nezamestna
@es781 upratovanie domacnosti cez upratovaciu agenturu, preco hned na cierno?
@martinkatinka opakujem ešte raz. V bežnom živote, vo fyzickej realite je takmer nemožné zohnať prácu z večera do rána. Hoci to tu mnohé nechcete pochopiť, je to tak
No je to zle sa takto dostat do takychto fin......Skoda,ze nemyslite na pnku,teda poistenie.A vsetko tak zle nacasovane.Chapem ak dostal vypoved mal ist hned na pn,a tie operacie urgovat,nech su cim skor.Poistka by doplacala sumu k platu,aky mal.A mali by ste vsetko bez takychto existencnych problemov,on mohol vklude sa dat do kopy a potom riesit novu pracu.Ty sa zamestnaj normalne,male do jasli a musis ist robit.Nic ine sa neda poradit.
Tiez pracujem a som na rd este do konca tohto roku.Od nove roku sup maleho do skolky,uz je prijaty.
Autorka mng. sa môže dobrovoľné poistiť z minima 715e a môže ísť na PN je to cca 390e mesačne. Kym sa dá do kopy. A ty hľadať robotu.
@martinkatinka prosím Vás ak neviete ako to je tak zbytočne je tu mat múdre reči, nikdo nevie ako sa mu zmení zdravotný stav za mesiac a neviem keby mate moju situáciu ci by sa Vám tieto múdre reči páčili. Verte že nie. Ja nejsom nejaký neprisposobivy spoluobcan aby si o mne niekdo myslel že sedím doma s vyloženými nohami a čakám na nejaké dávky. Keby nejsom v takto zúfalej situácii tak by som sa na ne ani pýtať nešla, aj to mi bolo trápne na úrade sa na to pýtať. Ja len sa bojím o základné životné potreby ako je elektrika, plyn, hypotéka a aby všetko bolo neporiadku.
@anonym_autor ked je tatino chory, to je mi luto, ty nemozes ho opatrovat? neviem ako sa to presne vola.
@es781 mám 18 ročnú dcéru, aj 18 ročnú neter.- obe tretiačky na SŠ a obe brigádujú aj počas šk.roka. Dcéra sa jeden deň opýtala a na druhý deň išla na zaučenie. Má spolužiačky v Tescu, aj v Kauflande, tak mi nehovor, že by autorka nemala šancu. Keby som nemala za čo kúpiť deťom jesť a hrozili by mi odpojením, vzala by som čokoľvek. Autorka sa do tejto situácie nedostala zo dňa na deň, spoliehala sa na hmotnú núdzu - veď to sama napísala - čakala až prejde 6 mesiacov.

Poslala si žiadosti kade tade - a čakáš? tak choď a pýtaj sa osobne. Skús aspoň brigádu, do Kauflandu, Lidl, Tesca - keď tam vezmú 18- ročných študentov SŠ, vezmú aj teba.
...že takým rodinám nepomôže štát? štát sme my všetci. A my pracujúci sa skladáme na dávky tých, čo sú doma. Máte od štátu rodičák, máte od štátu podporu. A ešte sa sťažuješ, že sa o vás štát nestará. Prepáč, musela som..