icon

Ročné vyúčtovanie nákladov bytu 2022

vevericka1310
17. apr 2023

Ahojte,

minulý týždeň sme obdržali ročné vyúčtovanie nákladov na byt-3 izbový, zateplený na začiatku Petržalky. Boli sme šokovaní, keď sme videli nedoplatok 526e. Doteraz sme mávali vždy iba preplatok. Mesačný zálohový predpis nám tiež zvýšili o cca 90e na 301e. Chcem sa spýtať, či máte aj vy nedoplatky? Náš dom spravuje S-Byt a zrovna v Petržalke pod nich nepatrí veľa bytových domov. Ale kľudne píšte aj z ostatných častí Bratislavy, Uvítam všetky info, V byte sme traja. Nepríde Vám to veľa?

Strana
z3
akinka22
22. máj 2024

A co tento rok? Akurat som cital vyuctovanie, nedoplatok 1200 euro. AKoze, co im uz komplet jebe? Za 2 roky mi 3x dvihli najom a aj tak dosiel 2x nedoplatok okolo 1000e. V zime mrzneme a aj tak dojde nedoplatok.

certica22
22. máj 2024

@akinka22 a koľko ste členov koľko platíte mesačné platby ?

akinka22
22. máj 2024

@certica22 sme 2 a platime 370e mesacne najom...ale asi bude problem, ze zalohove platby su nizke, lebo kukam porovnanie za posledne 4 roky a tento rok sme mali najnizsie spotreby vsetkeho ale najvyssi nedoplatok

timilv
22. máj 2024

@akinka22 mali by ste sa o tom s prenajímateľom porozprávať... Lebo ak má on nízko nastavené zálohové platby, tak to nie je v poriadku. Tiež sme prenajímali byť a mali sme to nastavené štandardne akoby sme tam my bývali samozrejme s ohľadom na počet osôb ktorý tam reálne bol. Nikdy sme nemali nedoplatok... Ak si on zníži zálohové platby aby mu viac zostalo po zaplatení platieb a odvedení dane, tak to je jeho chyba

eeffka
22. máj 2024

@akinka22 https://www.siea.sk/rozpocitavanie-nakladov-na-...

Tento rok to bude mordor, v preklade: ak mate v bytovom dome kuricov a brutal setricov, tak vam vznikne rozdiel na nateplejsom a najchladnejsom byte viac ako 2.5 nasobok a taky cas ti je tvoja namerana spotreba na prd lebo sa to cele vypomeruje a ten co setril plati aj za toho co kuril von oknom.
Tiez mi prislo vyuctovanir, spotreba mensia nez pred rokom a ledva mi to vyslo na nulu.

certica22
22. máj 2024

@akinka22 a aké máte zálohové platby ? No ja trpnem už riadne my platíme 280€ len vodu a kurenie že čo nám vyjde tento rok minulý rok sme mali 960€ nedopaltok 🙈o 100€ nám zvýšili zálohové platby

akinka22
22. máj 2024

@timilv
Povedla by som, ze prenajimatel o tom vie. Pozeram, ze minuly rok bol nedoplatok tiez a bol vyplateny, ale nie mnou. Ani som nevedel, ze doslo zuctovanie. Takze dufam, ze si to poriesi, teraz ozaj nie sme v situacii kedy chcem vyhodit 1200e.

@eeffka
No my sme prave trocha ti setrilkovia, da sa povedat. Casto nebyvame doma, kazdy druhy vikend vobec, moc toho neminame, lebo vsak neni kedy, takze ma to kus vytocilo. Este sme si minuly rok hovorili, ze sme urcitte usetrili kvantum eur lebo sme fakt ze vela castu stravili inde, a ono ahaho

@certica22
Zalohove platby su daco malo cez 200e. Co mi pride kusok malo. Ale dvihal sa nam len majom, o zalohovych polattbach nebola ziadna rec, nikdy

certica22
22. máj 2024

@akinka22 aha rozumiem tak snáď sa nejako dohodnete s prenajímatelom aj keď bol nedopaltok mal zvýšiť aj zálohové aby ste na to nedoplacali ale tak hlavne že nájom si dvíhajú stále 🙈😁

Strana
z3