icon

Rozmení mi banka peniaze zadarmo?

13. feb 2025

Ahojte rozmenila mi v banke zadarmo peniaze?

crazy_cat_lady
13. feb 2025

zalezi ako v ktorej, niektora si zato uctuje poplatok, vygoogli podla toho, do ktorej chces ist

viestta
13. feb 2025

V Narodnej banke to mas zadarmo

autor
13. feb 2025

@crazy_cat_lady
@viestta potrebujem rozmeniť z práce. Nemám z čoho vydávať už. Do NB to mám tak 300km

lauruska_sumienka
13. feb 2025

spytaj sa v obchodoch alebo trafike

autor
13. feb 2025

@lauruska_sumienka v obchode povedali že nemôžu, a trafiku mám ďaleko.

simca06022011
13. feb 2025

my to robime tak uz roky, ze platime vsade najma vo vacsich prevadzkach bankovkami vacsimi:D vacsinou mensie obchody maju malo drobnych, to ked ma vidia, ze idem niekde davat drobne, hned si pytaju a vysypam im tam celu penazenku, pripadne ak tak vyda mi aj v jednote a tak, ale to je par eur v drobnom, nerozmenia ti desiatky eur.
Neviem ci to este existuje, ekdysi autoumyvarky mali rozmienacku.
Inak banka bezplatne nie, ked tak mozno vyber z uctu v dorbnych si pytat... ale zase vyber hotovosti je spoplatneny tiez a nie malo.

missviolet
13. feb 2025

Nuz ked som bola v takejto nudzi narovinu som prosila zakaznikov o platbu kartou, am som videla, ze niekto ma vela drobnych ci bankoviek, spytala sa, ci nechcu zamenit za vacsie peniaze, ze by mi velmi pomohlo.... slusne, bez natlaku, s usmevom... nastastie, vsetci boli chapavi

autor
13. feb 2025

@missviolet škoda že ja mám takých chápavých len pár. Ľudia si väčšinou chodia pre balíky k nám.. toľko arogantnosti som ešte nezažila

ekira1
13. feb 2025

Koľko potrebuješ a na papierové, alebo mince? Ak papierové, normálne si vložím na účet cez vkladomat a zároveň vyberiem. Navolím si hodnotu bankoviek, čo mi majú vydať.

autor
14. feb 2025

@ekira1 len na mince

lauruska_sumienka
14. feb 2025

ked sme potrebovali drobne tak sa pisal mail do banky aby pripravili hotovost na vyber, mali spisane presne pocty jednotlivych minci a bankoviek a nachystali. trvalo to sice par dni ale bolo.
Alebo este dalsia varianta rozmienacky napr pri samoobsluznej umyvacke aut, pri detskych zonach v nakupnom centre.

pripadne nech vam obchodak nastavi v systeme, aby zakaznici nosili presnu sumu ked idu vyplacat baliky. alebo tlacit na platobny terminal aby vam ho nainstalovali, ak ho nemate,

alebo v samoobsluznych pokladniach, tam som raz platila papierovymi kazdu polozku tak, nech mi to sype co najviac drobakov :D

autor
14. feb 2025

@lauruska_sumienka terminál máme, no skoro nikto ho nevyužíva. Keď prídu 3 ľudia za tesnou zaplatiť niečo do 10€ s 50€ bankovokou tak na ďalších mi moc toho nezostáva. Ešte keď kolegyne deň pred tým v kase nechávajú 90% v bankovkách

lauruska_sumienka
14. feb 2025

musis tlacit aj na kolegyne, nech si stale pytaju drobne. ono to nebude fungovat ak ty pytas a ony nic.
my na pripady ze si chodia zakaznici ku nam rozmienat bankovky, si drzime samostatne financie na rozmienanie asi 50e v minciach a dalsich 300e v bankovkach (5,10,20)
minule mi tiez platil 8e stovkou. z kasy slo 2e a zvysok slo z tych na rozmienanie. ja v kase nedrzim vysoke bankovky, tie sa rovno rozmienaju a davaju samostatne a stale dbame na to aby sme tie velke bankovky co najskor rozmenili

simca06022011
14. feb 2025

tak to si musite dohodnut v praci... my mame zaklad v kase a to ku nam chodia nakupovat veselo stale.. ale cely ten zaklad ostava v DROBNYCH, max 5/10EURovky.. a ak to nepostacuje, tak treba aby bol vyssi zaklad. Aby tie drobne neodchadzali. Alebo ak je to v tvojich financnych moznostiach,a ak mas na prevadzke taku moznost, maj ty svoje drobne, tie si das do kasy na zaciatku sovjej smeny a vezmes si ich na konci (myslim, stylom.. rozmenis napr 50tku na drobne, vecer si zase zamenis tie drobne a vezmes so sebou a kolegyne nech druhy den si riesia malo drobnych)

lauruska_sumienka
14. feb 2025

@simca06022011 presne, toto by som aj ja robila ak by kolegyne na to kaslali, nech si aj ony uziju tu "zabavu"

autor
14. feb 2025

@lauruska_sumienka ja zasa niesom taká ako kolegyne. Mne by to nedalo, keby zatvaram kasu a na ďalší deň je tam 5 10 cestoviek a pár euráčov. Vedúca vždy hovorila ze máme meniť postupne každá

simca06022011
14. feb 2025

tak to tak robte a ked to kolegyne nerobia, tak im to pripomen.. alebo sprav ako ti pisem, alebo.. sa nervuj dalej so zakaznikmi, kvoli drobnym
S drobnymi je problem vsade, a vzdy.. jedine zakaznici velakrat problem nemaju s tym a potom sypu plne hrste drobnych do samoobsluznych pokladnic :DDD prave tam kde im to vobec netreba ... :D supermarkety maju drobne zabezpecene :D

lauruska_sumienka
14. feb 2025

uplne ta chapem, ale obcas si treba nastavit hranice. pozri co ti dana situacia sposobuje.
skus sa porozpravat s veducou, ze kolegyne to nedodrziavaju. nech ona ich potlaci - ved je veduca, taketo veci musi poriesit