Rozpočet na potraviny pre 4 člennú rodinu?
Ahojte, zaujimalo by ma kolko v priemere minie 4 clenna rodina na potraviny mesacne jedna sa len o potraviny...
Idealne keby napisal niekto kto ma malw deti vo veku 2,4 roky..
Lebo mne 500e treba a zda sa mi to strasne vela.
Zdrazelo a aj sa bude zase zdrazovat. Obchody si musia niekde vynahradit priplatky za vikendy a rekreacne poukazy.... a myslim to vazne, pracujem v obchode 🤔
My sme styria, dve deti 5 a 8 a na stravu minieme 500-700 €. Tie co varite kazdy den teple vecere, napiste prosim nejake inspiracie....uz som zufala 🙂
@nelinka2009 Ruzomberok. Nic. Obcas dostaneme domace vajicka alebo nieco od svokry, mojich rodicov, ale nie je to nic extra. Robime si zoznam, lebo sme fakt vela prejedli, vela vyhadzovali a takto nam to funguje. Kupujeme to, co jeme. Ked je oslava kupuje sa viac, samozrejme. Alebo ideme niekam na obed. No to su vynimocnosti. Takto to mame zakazdym. Fuuu neviem si predstavit, ze by sme minuly 500eur na stravu
Ja mam rozpočet 250 pre 4 a staci to. Tiez fungujem na zoznamoch a jedalnickoch. Muz a srarsia dcera neobeduju doma. Varim na 2-3 dni pre mna a 14 mesacnu. A kupujem sezonne produkty
2 dospeli, jeden pazravy pubertak + 2 psi, BA: pod 500 sa nedostaneme nikdy, vacsinou je to nieco medzi 500 a 600. Nerozhadzujem, ale ani nekupujem najlacnejsie veci typu Clever a Tesco Value. Maso musime kupovat, nic nechovame (okrem tych psov 😀), takisto kupujeme zeleninu aj ovocie s vynimkou leta, kedy nas zasobuje svokor zo zahradky.
@daniela.ho presne tak, tieto "socialne vyhody" sa nedaju pokryt z vycucaneho prsta a v konecnom dosledku to zaplati zakaznik, aj ked Kapitan Danko sa dusuje, ze nie.
Nam to cca vychadza okolo 300 / 400€ za mesiac. Ono je to tazko, kedze niekedy sa clovek rozsupne trocha a potom to aj na tej cene je vidno. Ako vsetko slo hore atak sa nie je co cudovat, ze sa tolko na stravu minie
Podľa mňa tých 500€ nie je veľa, my sme dvaja a 300€ určite minieme. Máme stále veľa ovocia a zeleniny, kupujeme aj drahšie potraviny (losos, tuniak, orechy, avokádo atď.), máme stále rôzne druhy syrov, snažíme sa nakupovať kvalitnejšie potraviny. Môžeme si to dovoliť, tak to neriešim, aj keď teda tiež ma nepríjemne prejavuje aké sú potraviny drahé. Ľudia, ktorí míňajú málo majú väčšinou domáce veci od rodičov, chodia k nim každý týždeň ja obedy alebo varia lacné jedlá stále (typu cestoviny s grankom, zemiaky s mliekom, krupicová kaša, rôzne buchty). Ak chceš mať pestrú a kvalitnú stravu, teda aj ryby, aj zeleninu a ovocie, syry, mäso (my kupujeme morčacie, kačacie, králičie), tak proste toľko minieš.
@sintra menime ceny smerom hore kazdy den, neuveritelne ozaj
My sme 4 - deti 5 a 2. Pohybuje sa to okolo 500€. Snažím sa kupovať kvalitné potraviny. Ale zas si priznajme, že bežné rodiny aj dosť šafária, kupujú sa zbytočnosti a veľa sa vyhadzuje. Ja keď idem po Tescu a vidím, aké kraviny majú ľudia vo vozíkoch tak nechápem... Wtf, prepeličie vajcia? 😂😂😂 A hlavne, nech mi nikto nehovorí, že 4 členná rodina potrebuje na týždenný nákup 2 vozíky... Alebo tie nákupy pred nejakým štátnym sviatkom keď sú zatvorené obchody. Ľudia sa asi zbláznili, inak si to vysvetliť neviem...
@ljarabek my sme 3ja, (jedno dieťa nerátam, je dojčenie), minieme okolo 300-400 eur na potraviny, do toho ešte kupujem aj drogériu. Nakupujem prevažne v Lidli a vždy si rozmyslim čo budem variť. Denne máme ovocie, zeleninu, jeme pestrejšie ako keď sme nemali žiadny strop na rozpočet. Pri výplate vyberiem 350 eur na potraviny, dám do obálky - keď mi to na konci mesiaca nestačí, vyberiem z účtu. Osvedčilo sa mi to aj sme super ušetrili. Od januára sme takto našetrili 4200 eur. Predtým som kupovala sprostosti a všetko som musela ,,mat''.
@lulula1990 to je super napad dat si peniaze do obalky a s tym hospodarit. najblizsiu vyplatu to urobim aj ja, dakujem🙂
My sme 2 dospeli a, 1.5r dieta a 400 je to kedykolvek
tak si nemas preco lamat hlavu ako vidis, tak v podstate sme vsetky na tom tak nejak rovnako. proste je to taka suma, ktora sa minie a nemusis pri tom ani nejak hyrit za drahe potraviny
@ljarabek strašne záleží na tom ako sa stravujete. Napríklad ja nekupujem mäsové výrobky skoro vôbec, dokážem uvariť vyvážené jedlo skoro z ničoho - z pár ingrediencií a niekto potrebuje mať mäsové výrobky denne. Niekto kupuje polotovary, niekto nekupuje žiadne polotovary. Takisto záleží od toho ako riešite pitný režim, či musíte kupovať balenú vodu...
@hettinka jaj tak to áno len si písala, že nevaris🙂
@ljarabek asi 500 eur, ale nerátam to.Sme 3, ale varím denne, alebo obden.na to, že muž sa doma takmer nestravuje len víkendy je to veľa.Ale kupujem hovädzie, losos, syry....ale zase nekupujeme pivo, alkohol, sladkosti max nejaký závin, vianocku....sladké vody...neviem zdá sa mi to veľa, ale čo narobím.A to varím aj "lacné"jedla typu granadír, šošovicu prívarok...ale po včerajšom nákupe kde som nechala 70 eur za skoro nič si to idem strážiť a spraviť nejaký systém v nakupovaní, varení.
Baby, potesili sme ma touto temou, lebo ked som si minule zratala ze piati ( 2 dospeli + 8,10 a 12 rocne deti) prejeme mesacne 500 - 600 EUR, tak som si vravela ze nejako prilis rozhadzujem. Ale evidentne je to uplne v norme.... ( ratam do toho aj obedy v skole a moje obedy v praci).
@evabb35 daj nejaké recepty 😉
@eliska13 no veru cez školský rok pondelok-piatok nevarim, na sobotu zvycajne halušky, striedame s bryndzu, s tvarohom a nejakú polievku k tomu. A v nedeľu niečo s mäsom.
Cez prázdniny varím skoro denne, zvycajne ľahké jedla zo zeleniny, strukoviny, privarky, ale syn a muž musia mat aj mäso, tak ešte niekedy niečo extra len im dvom.
Drahé je aj dcéra, diétu nemá, ale kvôli zhoršeniu akné nepije mlieko, ale tie rastlinné mlieka - kokosové, mandlove. A lubi avokado, ryby, no všetko takéto jedlo je veľmi drahé.
Na jedle sa šetrí ťažko... ale dá sa. A u nás sa skoro nič nevyhadzuje. Kupujem s rozumom, ak mame mäso, urobím nie kilo, ale 4 porcie, koľko sa zje. Narezem si to rovno po nákupe a tak zamrazím. Odrezky nechám na guláš.
Omáčok sa dá variť od výmyslu sveta: hríbová, chrenová, pažítková, šampiňónová, pórová, rajčiaková,cesnaková, uhorková...ku tomu halušky, knedle žemlové, cestoviny...fašírka...atď....kadejaké prívarky..šošovicový, fazuľový, tekvicový....no nuda. Listujem si v starých kuchárskych knihách a stále čudujem sa aké jednoduché jedlá sa dajú pripraviť...

U nas 2 dosp+ 14mes papkačka a okolo 400€.. ale kupujem kvalitnejšie potraviny , vela ovocia,zeleniny, telacinu,ryby,jogurty len v skle a podobne.. 🙂