Rozpočet na potraviny pre 4 člennú rodinu?
Ahojte, zaujimalo by ma kolko v priemere minie 4 clenna rodina na potraviny mesacne jedna sa len o potraviny...
Idealne keby napisal niekto kto ma malw deti vo veku 2,4 roky..
Lebo mne 500e treba a zda sa mi to strasne vela.
@0silvia0 no tieto zemiaky su francuzske a su napustene chemikaliou aby sa nekazili a neklicily😔
Tak toto sa nedá porovnavat, každý má iné správanie čo sa týka jedenia a nakupovania potravín. Ja napr. Mám náklady na potraviny vysoké iba z dôvodu že kupujeme väčšinu veci od chovateľov(mäso) a pestovateľov (zel/ovo ale iba keď nemáme v záhrade). Bežné nákupy robím nárazovo naraz, napr. Za 100-200 eur mesačne -trvsnlive veci, do špajze. Mäso idem kúpiť naraz ti z za cca 200eur.w.vydrzi 2-3 mesiace. Muka mi chodí naraz aj na pol roka... Bežné v obchode sa kupujú len blbosti a mliečne výrobky, niekedy pečivo, šunka - väčšinou tiež Gazdovský dvor. Čiže tie veci sú.drahe. keby sme fungovali na jednotke a tescu a kupovali lacnejšie potraviny tak by sme výraznejšie ušetrili. Teraz je to určite tých 400, v lete o veľa.menej...aj keď ťažko sa.to pocita. Cez sezónu v lete nekupujem zo zeleniny takmer nič. Vajcia aj hydinu máme svoju ( a nie nie som farmár, ale ten kurín a záhon sa nám zmestil na dvor), husi mi pokosia trávnik 😂 a varíme viac menej na každý deň.
@renatka100 no super... takže na výber sú chemické zemiaky alebo zhnité, čierne zemiaky, no môžeme si vybrať😠
K zemiakom... Dajú sa kúpiť aj normálne 😁 kupujeme 50kg vrece za cca 13eur a ja osobne to mam od jesene do neviem, majú na trzniciach všade na jeseň, u nás vozia aj do "dediny", rovnako jablká čo vydržia do januára v pohode... Ono trochu námahy to stojí takéto fungovanie ako máme, musíme vedieť kde čo... Ale bežné dni sa netrapim nákupmi a treba mi spajzu, mrazák a miesto na bednu krumplov.
@simca06022011 jo. len ja to momentalne nemam kde skladovat. vo vyhlade dom a pivnica a bude OK aj krumplom 🙂
@ukulela no my sme aj v paneláku mali pivnicu a tam sa nám to zmestilo a vydržalo 😁
@simca06022011 no presne, ja to nemám tiež kde skladovať, v pivnici máme kotol, čiže ja mám zeleninu uskladnenú v pivnici o chvíľu mumifikovanú a zošúverenú a krumple s metrovými klíkmi, takže nie je to riešenie pre každého. Treba dobrú pivnicu a tú nemá každý.
ja to nemám zrátané, ale v podstate v piatok veľký nákup - min. 70€ + každý druhý deň min. 30€, čiže to je tých 600€. máme dve malé deti, 4 a 8 rokov. je to riadna pálka veru, doteraz som si to nezrátala. Ale ja kupujem iba kvalitné veci. Mäso, zeleninu a mliečne vo farmárskom obchode, čo je možno o tretinu drahšie ako v tescu, šunky len kvalitné, veľa vecí na jedlo kupujem aj v DM.
ale pomaly sa už začnej rozhliadať po nových zemiakoch od domácich farmárov, predsa len majú lepšiu chuť, aj výživovú hodnotu...možno vyjdu drahšie, ale zase ušetrím na inom.
@chovancova27 aj ja kupujem pravidelne určité potraviny len v DM...ale zase oni tam majú tie zákaznícke karty a rôzne výhody pre stálych zákazníkov a rôzne akcie...takže sa to dá.
tych 300e je minimum urcite. sme 4, deti maju 6 a 4. ja sa snazim setrit. varim pravidelne skoro kazdy den, dokonca ja si kupujem a semtam varim pre seba zvlast kedze mam celiakiu a laktozovu intoleranciu. deti cez tyzden toho doma moc nepojedia kedze su cely den v skolke, na olovrant len chlebik, sunka, zelenina, poprípade cosi sladke a vecera je to co navarim. s muzom si obedy bereme z domu do roboty, za gastrace robim nakup. ale minieme tych 400e my urcite.
My sme 4 a mesačne minieme cca 400-450€ na stravu aj s drogériou.
Tak 550-600 eur a to dost setrim (4 ludia)
2 dospely, deti 5rokov, 2a pol, najmladsi 10 mesiacov. Prejeme 500e-600e. Varim zdravo s kvalitnych potravin, kvaskujem. Kupujem hlavne zeleninu a ovocie, tu jeme velmi vela.
Ja mám tiež dve malé deti a teda minimálne 500 euro mesačne, zase nebudeme na rozkoch kvôli usetreniu 50 euro
My sme síce dvaja ale minime maximálne 150€ aj to je niekedy veľa
Ja mám teda deti 3r a takmer ročnú, ale minieme tak do 300€ keď sa nekontrolujeme 😉 keď ideme striktne tak do 250€
500 eur je v pohode podľa mňa.
Fakt je, že všetko strašne zdraželo.
Ja nakupujem denne a denne aj varím. Teda okrem víkendov, to väčšinou nie sme doma. V lete.miniem viac, jeme viac čerstvého ovocia a zeleniny a to kupujem na trhu. V zime taký výber nie je. Máme dvoch športovcov, jedia dosť.
@ljarabek keď som len ja a dcérka 2,5r tak na mesiac len potraviny keď rátam cca 150€ (raňajky:šunka,saláma,tousty,zelenina,syry, jogurt) obed objednávam lebo ma nebaví nám dvom variť ale nie vždy tak 2-3x do týždňa inak varím. A väčšinou keď mám jeden. Obed sa rozdelíme a niekedy sa zvýši na večer ak nie tak rýchlo ukuchtim alebo máme navarené. Keď je mánzel doma minieme oveľa viac na týždeň cca 100€ . Takže mesačne by to mohlo byť aj 400€ na potraviny

@sintra tiež nemyslim, že je zo zle. Aj to dcere občas kúpim, len to lezie do peňazí, ako píše @0silvia0
A dosť často je výsledok varenia podľa internetu cudnej chuti a slečna si to zje sama. A aj tak musím navarit niečo “normálne”. Ale Napr. koláčiky podľa netu robí úžasne, to áno.