icon

Rozpočet na potraviny pre 4 člennú rodinu?

ljarabek
28. máj 2019

Ahojte, zaujimalo by ma kolko v priemere minie 4 clenna rodina na potraviny mesacne jedna sa len o potraviny...
Idealne keby napisal niekto kto ma malw deti vo veku 2,4 roky..
Lebo mne 500e treba a zda sa mi to strasne vela.

hettinka
30. máj 2019

@sintra tiež nemyslim, že je zo zle. Aj to dcere občas kúpim, len to lezie do peňazí, ako píše @0silvia0
A dosť často je výsledok varenia podľa internetu cudnej chuti a slečna si to zje sama. A aj tak musím navarit niečo “normálne”. Ale Napr. koláčiky podľa netu robí úžasne, to áno.

renatka100
30. máj 2019

@0silvia0 no tieto zemiaky su francuzske a su napustene chemikaliou aby sa nekazili a neklicily😔

simca06022011
30. máj 2019

Tak toto sa nedá porovnavat, každý má iné správanie čo sa týka jedenia a nakupovania potravín. Ja napr. Mám náklady na potraviny vysoké iba z dôvodu že kupujeme väčšinu veci od chovateľov(mäso) a pestovateľov (zel/ovo ale iba keď nemáme v záhrade). Bežné nákupy robím nárazovo naraz, napr. Za 100-200 eur mesačne -trvsnlive veci, do špajze. Mäso idem kúpiť naraz ti z za cca 200eur.w.vydrzi 2-3 mesiace. Muka mi chodí naraz aj na pol roka... Bežné v obchode sa kupujú len blbosti a mliečne výrobky, niekedy pečivo, šunka - väčšinou tiež Gazdovský dvor. Čiže tie veci sú.drahe. keby sme fungovali na jednotke a tescu a kupovali lacnejšie potraviny tak by sme výraznejšie ušetrili. Teraz je to určite tých 400, v lete o veľa.menej...aj keď ťažko sa.to pocita. Cez sezónu v lete nekupujem zo zeleniny takmer nič. Vajcia aj hydinu máme svoju ( a nie nie som farmár, ale ten kurín a záhon sa nám zmestil na dvor), husi mi pokosia trávnik 😂 a varíme viac menej na každý deň.

0silvia0
30. máj 2019

@renatka100 no super... takže na výber sú chemické zemiaky alebo zhnité, čierne zemiaky, no môžeme si vybrať😠

sintra
30. máj 2019

@0silvia0 moj starky hovorieval, ze 'z krumplov sa sprostie' 😂

0silvia0
30. máj 2019

@sintra asi zemiaky nelúbil, tak si musel odôvodniť, prečo jesť klobásy a slaninu 😎

ukulela
30. máj 2019

@0silvia0 ja som tiez zemiakova. ale posledne dobre boli, este ked zila starka na lazoch a sadili sa. neboli bio, striekali sa mandolinky, ale neboli cierne, sklenene, hnusne :(

simca06022011
30. máj 2019

K zemiakom... Dajú sa kúpiť aj normálne 😁 kupujeme 50kg vrece za cca 13eur a ja osobne to mam od jesene do neviem, majú na trzniciach všade na jeseň, u nás vozia aj do "dediny", rovnako jablká čo vydržia do januára v pohode... Ono trochu námahy to stojí takéto fungovanie ako máme, musíme vedieť kde čo... Ale bežné dni sa netrapim nákupmi a treba mi spajzu, mrazák a miesto na bednu krumplov.

ukulela
30. máj 2019

@simca06022011 jo. len ja to momentalne nemam kde skladovat. vo vyhlade dom a pivnica a bude OK aj krumplom 🙂

simca06022011
30. máj 2019

@ukulela no my sme aj v paneláku mali pivnicu a tam sa nám to zmestilo a vydržalo 😁

0silvia0
30. máj 2019

@simca06022011 no presne, ja to nemám tiež kde skladovať, v pivnici máme kotol, čiže ja mám zeleninu uskladnenú v pivnici o chvíľu mumifikovanú a zošúverenú a krumple s metrovými klíkmi, takže nie je to riešenie pre každého. Treba dobrú pivnicu a tú nemá každý.

srsupa
Odpoveď bola odstránená
evabb35
30. máj 2019

@ukulela Nedávno som kupovala v COOP Jednote a sú v pohode.

chovancova27
30. máj 2019

ja to nemám zrátané, ale v podstate v piatok veľký nákup - min. 70€ + každý druhý deň min. 30€, čiže to je tých 600€. máme dve malé deti, 4 a 8 rokov. je to riadna pálka veru, doteraz som si to nezrátala. Ale ja kupujem iba kvalitné veci. Mäso, zeleninu a mliečne vo farmárskom obchode, čo je možno o tretinu drahšie ako v tescu, šunky len kvalitné, veľa vecí na jedlo kupujem aj v DM.

evabb35
30. máj 2019

ale pomaly sa už začnej rozhliadať po nových zemiakoch od domácich farmárov, predsa len majú lepšiu chuť, aj výživovú hodnotu...možno vyjdu drahšie, ale zase ušetrím na inom.

evabb35
30. máj 2019

@chovancova27 aj ja kupujem pravidelne určité potraviny len v DM...ale zase oni tam majú tie zákaznícke karty a rôzne výhody pre stálych zákazníkov a rôzne akcie...takže sa to dá.

adula12
30. máj 2019

tych 300e je minimum urcite. sme 4, deti maju 6 a 4. ja sa snazim setrit. varim pravidelne skoro kazdy den, dokonca ja si kupujem a semtam varim pre seba zvlast kedze mam celiakiu a laktozovu intoleranciu. deti cez tyzden toho doma moc nepojedia kedze su cely den v skolke, na olovrant len chlebik, sunka, zelenina, poprípade cosi sladke a vecera je to co navarim. s muzom si obedy bereme z domu do roboty, za gastrace robim nakup. ale minieme tych 400e my urcite.

ivulkap
30. máj 2019

My sme 4 a mesačne minieme cca 400-450€ na stravu aj s drogériou.

mircalla
5. jún 2019

Tak 550-600 eur a to dost setrim (4 ludia)

jvlo
5. jún 2019

2 dospely, deti 5rokov, 2a pol, najmladsi 10 mesiacov. Prejeme 500e-600e. Varim zdravo s kvalitnych potravin, kvaskujem. Kupujem hlavne zeleninu a ovocie, tu jeme velmi vela.

mircalla
5. jún 2019

@jvlo Tiaz asi tak, Ja si myslim, ze ked niekto minie 200 eur nehrozi, ze to je aspon trosku kvalitne stravovanie

zuzubb007
5. jún 2019

Ja mám tiež dve malé deti a teda minimálne 500 euro mesačne, zase nebudeme na rozkoch kvôli usetreniu 50 euro

ladymaccbeth
5. jún 2019

My sme síce dvaja ale minime maximálne 150€ aj to je niekedy veľa

kikina84
5. jún 2019

@ljarabek tych 500e..ale predtym menej..zacali sme vsak kupovat kvalitnejsie vyrobky, teda bez chemie a eciek a tie su drahsie..takze len preto..inak nam stacilo tych 400 aj menej niekedy

hippovka
5. jún 2019

@bambuliii my tiež traja (4,5r dieťa) max o 100e viac ako vy, tým varením dosť ušetríme...

bambuliii
5. jún 2019

@hippovka a ženy mi tu neveria, že sa to dá 🤦‍♀️

zara1357
Autor odpoveď zmazal
rik01lulaka
5. jún 2019

Ja mám teda deti 3r a takmer ročnú, ale minieme tak do 300€ keď sa nekontrolujeme 😉 keď ideme striktne tak do 250€

tilly
5. jún 2019

500 eur je v pohode podľa mňa.
Fakt je, že všetko strašne zdraželo.
Ja nakupujem denne a denne aj varím. Teda okrem víkendov, to väčšinou nie sme doma. V lete.miniem viac, jeme viac čerstvého ovocia a zeleniny a to kupujem na trhu. V zime taký výber nie je. Máme dvoch športovcov, jedia dosť.

maja367
5. jún 2019

@ljarabek keď som len ja a dcérka 2,5r tak na mesiac len potraviny keď rátam cca 150€ (raňajky:šunka,saláma,tousty,zelenina,syry, jogurt) obed objednávam lebo ma nebaví nám dvom variť ale nie vždy tak 2-3x do týždňa inak varím. A väčšinou keď mám jeden. Obed sa rozdelíme a niekedy sa zvýši na večer ak nie tak rýchlo ukuchtim alebo máme navarené. Keď je mánzel doma minieme oveľa viac na týždeň cca 100€ . Takže mesačne by to mohlo byť aj 400€ na potraviny