Schvália nám novú hypotéku so súčasnými príjmami?
Krasny den, chcem sa opytat ci to je vobec realne a ci to niekto uz mal. Partner ma hypoteku (8rokov), tento rok bral americku hypoteku. Ja mam uver . Obidvaja TPP prijem mame spolu cca 2800€. Je mozne ze by nam vobec schvalili novu hypoteku 150 000€ , hodnota bytu cca 170 000€. Dakujem
a to my odkiaľ máme vedieť? Však nevieme ako veľmi ste už zadĺžení
a teda treba sa hlavne zamyslieť, či je vôbec reálne, také sumy od brucha, vedieť aj mesačne splácať dlhé roky
A úvery boli čerpané na čo? Máte bývanie? Či ešte len si chcete zabezpečiť bývanie? Trošku viac info treba, aby vám vedel človek poradiť.
Sú aj tu ženy, ktoré robia úvery. Keby si napísala, koľko sú zostatky tých existujúcich úverov a aké sú mesačné splátky, tak určite by vedeli vypočítať, koľko si ešte môžete čerpať. Ale partner má 2 hypotéky (normálnu a americkú), ty máš úver a ešte chcete 150 000. Ja by som sa ako prvé samej seba pýtala - ak ostaneme v situácii, že príjem bude mať iba jeden, dokážeme splácať z jedného príjmu všetky úvery + všetky ostatné bežné výdavky na život? Lebo aj o tom je to, nielen či dokážete teraz všetko splácať, ale či to dokážete, ak ostane s príjmom iba jeden.
@laubre vy máte 3 úvery a chcete ďalší?Aspoň vám niečo zarába peniaze?Kúpili ste byt prenajali?
s takým príjmom by som sa bála zobrať aj chladničku na leasing🙈 tri úvery a ešte ďalší na 150 000? 🤣
no však nič sa nedeje, máme tu aj osobný bankrot keby to náhodou nevyšlo 😉
s takým príjmom by som sa bála zobrať aj chladničku na leasing🙈 tri úvery a ešte ďalší na 150 000? 🤣
no však nič sa nedeje, máme tu aj osobný bankrot keby to náhodou nevyšlo 😉
@anonym_392e02 alebo sa vyhlasi zbierka na Donio s nejakym zdramatizovanym pribehom. V takej situacii a v tejto nestabilnej ekonomike brat hypo je sialenstvo, sorry.
@laubre hocijaká hypotekárna kalkulačka na internete ti povie maximálnu sumu hypotéky ktorú dostanete.
S tými úvermi co mate pochybujem, žeby vám niektorá banka dala hypo
@laubre záleží od zostatku už zobratých úverov, či už máte založenú nehnuteľnosť, ako dlho splácate, úverová história, celková zadlženosť, hodnota nehnuteľnosti podľa znaleckého posudku, všetko toto ti zodpovie dobrý finančný agent/poradca. Ja ako Laik s týmto príjmom a podľa toho čo si napísala určite nie. Je možné na výnimku schváliť aj 90% z hodnoty (to by si mala 153 000 €)nehnuteľnosti ale tam si už banka kladie rôzne podmienky a musíš byť viac bonitná. Určite počítaj s variantu že nedostaneš už nič s partnerom.

150 tis. vam urcite neschvalia, lebo maximalna vyska hypoteky je 80% z hodnoty nehnutelnosti akceptovanej bankou. A kedze nepises ake su sumy existujucich uverov resp. zostatkove hodnoty istiny, tak netusime 🤷♀️ pocet uverov nie je dolezity ale ich zostavajuca hodnota, kedze kazdy klient ma nejaku maximalnu uverovu angazovanost. Kazdopadne hypo, amhypo a BSU to spolu asi nebude malo....takze nevidim to ruzovo.
Ak sa nemylim tak maximalna uverova angazovanost je osemnasobok cisteho rocneho prijmu (sem uz spadaju vsetky uvery co mate), pripadne ma niekto doplni.