icon

Šetrenie na dôchodok rodičom

12. máj 2023

Dobrý deň, obraciam sa na vás, s otázkou, čo v prípade, ak som odmietol prispievať svojim rodičom na dôchodok z môjho príjmu. Podal som nesúhlas ešte v januári 2023, keďže rodičia sa o mňa nejako zvlášť nikdy nestarali, brat je alkoholik, nezamestnaný, takže jeho príspevok vyzerá asi tak, ako jeho príjem, a moji rodičia sú, povedzme že nie práve ukážkoví. Problém je ten, že im prišiel papier o tom, že som odmietol, čo vyvolalo v rodine tak veľký cirkus, že mi hrozia vydedením. Rozhodol som sa, kašľať na to, a prispievať im, avšak neviem sa nikde dopátrať, kde to zmením, či ešte môžem poslať žiadosť o prispievanie, aké tlačivo treba vypísať atď. Ďakujem za váš čas a ochotu pomôcť

Strana
z4
erikavesela
13. máj 2023

@ramzes1980 uz si sa pochvalil...ale teraz k veci. ty nevies citat? Vobec nejde o to, bo zarabas, ale o to, ci to povies sam alebo to o tebe roztrubi socialka...

andreakotesova
13. máj 2023

@erikavesela zaraba nadstandardne, takze jeho ročný zarobok v tom dokumente uvedeny nebude.

erikavesela
13. máj 2023

@andreakotesova vela ludi ma takyto plat a nepotrebuju to vyhlasovat svetu...

sonula
14. máj 2023

@alenah31 a mozem do konca augusta aj zrusit suhlas s vyplacanim? Predpokladam, ze potom dlasi rok im nepride nic, tak?

andreakotesova
14. máj 2023

@sonula môžeš, ale vyplácanie stopnú až od januára 2028.

sonula
14. máj 2023

@andreakotesova aaa super, kks ze 2028. Ja sa fakt cudujem, ze nikto nema gule toto napadnut a ze to preslo.

andreakotesova
14. máj 2023

@sonula už minulý rok bolo avizované, že máš zrušiť vyplácanie RD do 28.2.2023.

kvietocek87
19. máj 2023

Tak toto za 100 bodov,autor nehnevaj sa,ale, keď už ide o dedičstvo,tak im chces prispievať?Veď maj nejaký chochmes a stoj si za svojím a tým, že si sa rozhodol neprispievat.Viac by som bola na decko nasratá,keby mi chcelo prispievať, len kvôli dedičstvu

Strana
z4