Šetrenie z príjmu 2800 eur

12. aug 2023

Ahojte, koľko by ste ušetrili keby ste 2+2 (3,4r) a vaše mesačne príjmy by boli okolo 2800e a výdaje mesačne na hypo a energie a poistky 500e, nepočítam do toho stravu ani výlety. Som hrozná keď ušetrím len 200e? Je to podľa vás veľmi málo?

dori2
12. aug 2023

no ja by som odlozila viac :D

alickapusinka
12. aug 2023

tak podľa mňa je to malo ušetrené. Ja by som ušetrila viac.

minenkak
12. aug 2023

Ja by som neusetrila nič

majlo1234
12. aug 2023

Predstavujem si taku tisicku. Ale zalezi-prijem mate na fixne vydavky dobry, ak mate aj rezervu, naco tak velmi potrebujes setrit? Kludne si uzivaj, ak mas na co kazdy mesiac minat

chelka
12. aug 2023

Určite by som si odložila aspoň 1200€

slavomira236
12. aug 2023

My sme 2+2 o 1600 momentalne menej a vyzijeme takze usetris malo.

autor
12. aug 2023

@majlo1234 ved práveže nejakú extra rezervu nemáme, lebo šetrenie mi nejde 😔

anjelicek26
12. aug 2023

Toto je velmi hypoteticka otazka.. urcite Mate Este kopu fix vydavkov mimo byvanie. Mobil, pausal, streeming,poistenia, Auto (?), prejete urcite styria 800+€, kolko precestujete,Ako sa obliekate,kolko odkladate a ci chodite na dovolenky,naklady na oslavy, darceky,vybavu do domacnosti...

muchotrafka298
12. aug 2023

Zaloz si k uctu v banke poducty a tam si nechal posielat hned po vyplate urcitu sumu. Podla mna ak nemate extra velke vydaje 1000 EUR z tohoto sa usetrit da.

deti95060810
12. aug 2023

podľa mňa ušetríš minimum...

luccija
12. aug 2023

Nemusíš tak neusetris, ak by si bola nútená tak šetris🙂ono každý mesiac sa dá oplieskat veľa peňazí oblečenie, výlety, veci do domácnosti, lepšia strava.Ale mala by si sa krotiť a spraviť rezervu máš z čoho🙂

autor
12. aug 2023

@anjelicek26 paušál už nemáme, mame to tak, že koľko prevoláme, toľko platíme, je to cca 20-30e už dokopy za oboch, poistky sú už započítané v tej sume 500e, náklady naviac máme asi už len za benzín, nič iné ma teraz rýchlo nenapadá, to je cca 60-100€ mesačne. Ešte netflix a voyo, to je zaokrúhlene 20e. Je pravda, že sme prerábli, takže skoro všetko našetrené išlo tam, ale odkedy sme prerobili mám pocit, že rezerva veľmi pomaly pribúda, za posledné mesiace sa nám pokazilo 2x auto, boli sme aj na dovolenke, ale som z toho na prášky, ja odložím aj 800e ale potom ich zo sporenia zoberiem postupne v priebehu mesiaca, takže mi to v podstate vychadza, že ušetríme okolo 200e mesačne je to ale priemer, raz možno viac a raz menej, ja kurnik neviem ani na čo poriadne tie peniaze miniem, je pravda, že stále vymýšľam a neobsedím doma, ale aj tak by som mala viac šetriť, manžel sa už na mňa niekoľko krát nahneval, že veľmi veľa míňam. Kým sme prerabali vedela som celkom pekne ušetriť ale teraz ako keby som sa odtrhla z reťaze po tých rokoch a jednoducho miniem a potom mam hrozné výčitky svedomia keď zistím, že peniaze nestačia a je npr 2 týždne do výplat a ja nemám na účte nič len par euro a už musím zasa brať z rezervy.

janka1011
12. aug 2023

Určite oveľa viac, minimálne o 500 eur, možno aj viac

viestta
12. aug 2023

Setrenie je jednoduche, v den po tom co cinkne vyplata na ucte zbehne trvaly prikaz na sporiaci ucet a potom sa zije len z toho co ostalo. Daj si na zaciatok 500€ a zistis, ze ked ich nemas "po ruke" tak ich neminies, keby sa nieco zavazne stalo, tak si vyberies z rezervy. Setrit to co zvysi na konci mesiaca je neperspektivne, lebo na konci mesiaca malokedy zvysi dost

autor
12. aug 2023

@luccija asi hlavne na tie výlety a na stravu, oblečenie nekupujem až tak často, jedine deťom ale aj to nie drahe, pepco, Kik, tesco,... tie výlety sú hrozne drahé. 😔 ale zasa ja neviem odsedieť doma, keď som bola na materskej mala som depresie z toho, že som stále len doma a teraz keď sú deti väčšie, stále niekam ideme, keď sa mužovi nechce idem aj sama s deťmi a maminou.

muchotrafka298
12. aug 2023

Minut peniaze je strasne jednoduche podla mna, minas lebo si si odopierala aspon tak mi to vychadza z toho co pises, ze ste prerabali. Skus o kazdej veci co kupis popremyslat, ci ju skutocne potrebujes alebo len ju chces mat. Hlavne ak sa jedna o kozmetiku, oblecenie, doplnky, topanky a podobne veci. Cestovanie tiez nemusite chodit na drahe vylety kazdy vikend alebo na dovolenky. Nekupuj bez rozmyslu ani detom, nepotrebuju mat haldy lacnych handier, len preto, aby mali. Radsej kup menej a kvalitnejsie.

autor
12. aug 2023

@viestta ja šetrím tak, že prepošlem na sporenie, ale v priebehu mesiaca to vyberám, lebo napríklad týždeň, dva pred výplatou už nemám na účte nič 😥

viestta
12. aug 2023

Nuz potom si zacni pisat vydavky, 3 mesiace kazdy jeden blocek si zapis, rozdel kazdu jednu polozku na potraviny, drogeriu, oblecenie, benzin.... A po troch mesiacoch si spocitaj co vsetko si kupila, co nebolo nutne, co si kupila a vyhodila (potraviny). Potom uvidis, kde minas zbytocne.

muchotrafka298
12. aug 2023

Ja som si zacala normalne pisat do xls tabulky vsetky vydavky, ktore mam. Mam to podelene podla poloziek - strava, PZM, drogeria, lieky, oblecenie a podobne. A tam zapisem KAZDY fakt KAZDY blocek za cely mesiac. Plus tam zapisujem aj vydaje ako mobily, poistky, najomne, plyn, elektrinu a pod. Takto mam presne prehlad, co ma kolko stoji a kde by sa dalo este usetrit. Mozno Ti to pomoze. Mozes to mat aj v appke v mobile alebo si to proste pisat niekam do zosita, podla toho, co Ti vyhovuje.Plus mi urcita suma, ktoru viem, ze "nepotrebujem" odchadza na sporiace ucty. V pripade potreby a velkych nepredvidanych vydavkov viem odtial vybrat. Inac nevyberam. Rozratam si to tak, aby mi vyslo do dalsej vyplaty.

autor
12. aug 2023

@viestta a @muchotrafka298 , toto znie super, mohla by som to skúsiť, dúfam, že to naozaj poctivo zapíšem a že ma to neomrzí.

muchotrafka298
12. aug 2023

Ano je to otravne, hlavne ked mas rozdelovat blocek, kde mas drogeriu, jedlo, casopis, zahradne sedenie napr. na jednotlive polozky. Rob si to priebezne, trebars denne, to mas za 5 minut. A na konci mesiaca to spocitas a presne uvidis, ze si napriklad na decke oblecko v Pepcu minula 150 EUR a vobec Ti to tak neprislo. Alebo na drogeriu minas kazdy mesiac 50-60 EUR a podobne. Lebo to nie ze potrebujes, ale vidis a kupis. Peklo je napriklad pre mna DMka, vzdy ked idem okolo musim sa tam pozriet. Pokial nakupujes na eshopoch, tak si vypni tie ponuky co Ti chodia, nech tam nepozeras furt.

lonely66
12. aug 2023

ty musis hrozne rozhadzovat

zuzubb007
12. aug 2023

No z dakej vyplaty musis usetrit minimalne 500 aj ked chodite na vylety, optimalne 1000 euro by ste mali odlozit z toho, to naco minate tolko, kupujes vela oblecenia a somarin alebo co?

autor
12. aug 2023

@zuzubb007 neviem, nemám pocit, že by som veľa nakupovala, jedine čoho som si vedomá je to, že veľa míňame na výlety, npr. minulý mesiac sme boli 2 x v tatralandii, len vstup nás vyšiel 100e a plus čo sme prejedli a prepili, za jednu návštevu sme tam nechali okolo 200e, alebo donovalkovo, tiež vstup + kadejaké atrakcie, zasa kopec peňazí a tak, na toto veľa míňame, neviem koľko ale isto veľa, skúsim to cez tie tabuľky.

autor
12. aug 2023

@zuzubb007 do toho rada chodím do kina s kamarátkou alebo maminou, ideme niekoľko krát do mesiaca, rovno sa ideme aj niekam najesť, plus kaderník kazdy mesiac, nechty a ono sa to nazbiera.

autor
12. aug 2023

A ja to proste neviem obmedziť, ja neviem obmedziť výlety, muž sa na mňa hnevá, potom som v strese, potom sa hádame.

muchotrafka298
12. aug 2023

Nemusite chodit na tolko vyletov, ked chces zaroven setrit. Lebo len si vezmi toto, ze za Tatralandiu mas 500 EUR mesacne a to su len 2 navstevy. Mozno staci ist raz za mesiac-dva a najst si lacnejsie kupalisko v lete, kde su tiez tobogany a nieco pre deti v okoli. Ked chces setrit, tak proste budes musiet z niecoho zobrat. Lebo pri takomto prijme usetrit 200 EUR je podla mna horsie ako neusetrit nic a zit podla hesla "carpe diem". Mozes si dopriat, ale v rozumnej miere. 100 EUR nemusis davat mesacne za kino, staci ist mozno raz-dvakrat alebo kazde dva mesiace. Toto su take vydavky, ktore mat nemusis. Alebo si stanov nejaky setriaci ciel, napriklad ze chces ist na peknu all inclusive dovolenku s rodinou, tam potrebujem mozno takych 5000 EUR. A hned budes inac uvazovat.

autor
12. aug 2023

@muchotrafka298 ja viem, som si toho vedomá, aj si to poviem a potom prídem ráno na nápad ideme tam a tam a už nerozmýšľam, keď som bola malá, nemali sme peniaze, nechodili sme na výlety, keď sme mali písať v škole o našom lete, vždy sme si vymýšľali a ja chcem aby mali deti krásne detstvo, aby mali zážitky.

vler
12. aug 2023

Autorka z toho co si napisala doteraz sa zda ze muz ma skutocne pravdu!, vela minas. Detom dopraj, ale nie na ukor vztahu s muzom a svojej vasej vlastnej financnej zabezpecenosti ako rodina

zuzubb007
12. aug 2023

A naco chodis do kina niekolkokrat + vecere, obmedzis na raz mesacne a vylety typu 200 eur za den nepotrebuju tak male deti, muz ma pravdu minas a rozhadzujes neskutocne kazdy mesiac