icon

Skryté poplatky v bankách: Máte podobné skúsenosti?

31. jan 2024

Dobry vecer vospolok,
stalo sa minuly rok, ze v mojom IB mi zacali strhat 2€ za zasielanie sms o pohyboch na ucte. Mala som chut vtrhnut do pobocky, lebo som nic neaktivovala a asi isli stylom prejde nam to-neprejde, vyskusame, uvidime. Nakolko som nemala cas riesit, (raz som pisala na IB, ako to odinstalovat a nech spravia oni, ked instalovali,) nechala som to vyhnit, ze nech sa udlavia s 25€ rocne a aha ho... uz platim prvy krat v tomto roku a namiesto 2€ 3.,a ako je dobrym zvykom banky, bez oznamu, bez pýtania suhlasu, bez nicoho Nas drahy klient, trhni si. Viem, ze sem chodia babenky zijuce v zahranici, aj tam si dovoluju bankari taketo praktiky??? 👿

martinkatinka
31. jan 2024

Možno nájdeš správu v IB o úprave cenníka, to zvyknú posielať, aj mailom. Možno si to ani nečítala.

janai1
31. jan 2024

Poplatky banky neposielajú na schválenie klientom. Nepáči sa ti? Zmeň banku.

opica_skorica
31. jan 2024

Ktora banka?

naatty10
31. jan 2024

Predpokladám že postovka

vanilkovazmrzka
31. jan 2024

Predtym, nez vypenis na pobocke na nejakeho chudaka, ktory za to nemoze, pozri sa do mailu a do sprav v bankingu o aktualizacii cennika, mozno ti to doslo aj v papierovej obalke. Na to, ze banka zavedie/zvysi poplatok, si nepyta tvoj suhlas. Informuje ta o zmene, a ty ju neaktivitou akceptujes, alebo zrusis spoplatnenu sluzbu alebo zrusis cely ucet a odides ku konkurencii.

petamich
31. jan 2024

Banka ma povinnost informovat klienta 2 mesiace vopred o uprave sazdobnika poplatkov, za informovanie sa pocita aj zverejnenie na webe banky a tiez zvyknu posielat spravu do Internet bankingu, uprava SP je jednostranny akt a nesuhlas vies vyjadrit napr. zrusenim uctu. To, ze u nas je zvykom nechat problem vyhnit (a potom su tu temy ako tato alebo ze exekutor zabkokoval ucet, lebo som sa tvarila, ze dlh zmizne, ked zavriem oci), je druha vec ;) takze pred tym nez sa vyzuris na nejakom pracovnikovi banky, ktory za nic nemoze, skus sa pozriet, kedy a ako menila tvoja banka sadzobnik

simca06022011
31. jan 2024

Banka nema povinnost si od teba pytat povolenie, ty si SMS spravy dokazes v bankingu deaktivovat. Rovnako ti chodi novy cennik, aj vsetky zmeny v zmluvach (produkty, ucty... vsetko) voped do bankingovych sprav. CI myslis, ze banka oslovi vsetkych niekolko deisatok/stoviek tisic majitelov uctov a zavola si ich, pripadne posle zmluvy na schvalenie? :DD a citala si zmluvu k uctu? urcite tam zmeny poplatkov su spomenute ;)

lenkakravcova
31. jan 2024

A prečo si to zasielanie v sms jednoducho nedeaktivujes?

lusa18
1. feb 2024

Mne banka vždy posiela oznámenie o zmene poplatkov, s tým že keď s nimi nesúhlasím môžem odstúpiť od zmluvy. Chodí mi to mailom a do schránky v IB. Takto mi prišlo aj oznámenie, že spoplatňujú sms notifikácie a keď ich nechcem dostávať uviedli návod ako ich vypnúť. Tak som ich vypla. Takže kým pôjdeš niekam robiť zbytočný cirkus, odporúčam hľadať v mailoch a správach v IB, že ti to oznámili 😉