icon

Skúsenosti s hypoúverom

vetthy
9. aug 2023

Dobry den vsetkym. Obraciam sa na tych, ktori nedavno brali hypouver. Sice nebola v pláne, ale ideme do kúpy nehnutelnosti. Vyborna lokalita a vyzor a stav nehnutelnosti ( krasny stary mestiansky dom) nas presvedcili. Nasa bonita pre vsetky banky postacujuca, potrebnych 20% v hotovosti mame.nie tu je problem.Problem je,akou formou ziskat potrebnu sumu na rekonstrukciu. Problem je v rozchadzajucich nazoroch financnych poradcov.jeden nam slubuje vybavenie uveru o 10 000eur vyssiu, nez je dohodnuta kupna cena, co by sme mohli potom prelievat do rekonstrukcii ( prisiel by vhod), druhy to striktne neodporuca. My sme nasli jedneho( odporucala kolegyna, ze max. spokojnost, my mame tiez dobre dojmy), ktory tvrdi, ze mame sa pridrziavat vo vsetkych dokladoch k dohodnutej kupnej ceny, neoplati sa to dat znalcom navysit aj kiezby to preslo. Oddovodni to tym, ze my aj tak tym peniazom realne nedostaneme, nakolko to banka prevedie priamo na ucet predavajuceho, niektori kamosi nas zas upozornili,ze ked "na papieri", takze na kupnej zmluve bude uvedena vyssia cena, nez realne vyplatena, aj predavajuci moze dostat casom oci, a vyziadat od nas rozdiel, sice neviem, ako. Poradca, koho odporuca realitka vsak tvrdi, ze sa to da, ze sa taketo "kvazioklamanie"banky je bezne. Vase nazory dakujem vopred velmi pekne.

Strana
z2
vetthy
autor
9. aug 2023

@sasa1310 Nato zas budu mat pravo vsetky moje deti, preco by po mne nedostali volaco?! Nakolko ziju v zahranici, dcera ich moze v klude vyplatit, . Ved je to bezne

sasa1310
9. aug 2023

@vetthy do banky nedávaš žiadosť na 80%. Banka sama určí koľko % vám dajú. Niekedy to nemusí byť ani 80 %. A ešte niečo, ty nebudeš mať úver na 30 rokov, čiže splátky vám vyrátajú podľa tvojho veku.
A čo sa týka tej životnej poistky. Už si sa bola pýtať na predbežný výpočet? Lebo ti ju nemusia ani urobiť. Stačí trochu zvýšený cholesterol a už máš výluku na ochorenia a úmrtie spojené s vysokým cholesterolom. To znamená, že vtedy nedostaneš absolútne žiadne plnenie. Takže aby ešte aj tvoje deti nesplácali za teba. Rovnaké výluky sú pri všetkých ochoreniach. Nejaké zamlčanie zdravotného stavu a opäť nebude naplnené vyplatenie, lebo si zatajila zdravotný stav pri podpise.

vetthy
autor
9. aug 2023

@heleninamama Tebe uz totál je*e...napadom prisla ona, dom nasla ona, nakolko vie, ze som zblaznena do starozitnosti, a barcim neuspokojim. Nenapadlo Ti, ze uz v pripade krajnosti spolocne vlastnictvo sa moze zrusit?! A ked, tak ziska na tom niekolko desattisic navyse.Dom uz teraz ma realnu hodnotu O 20 000viac, nez je predajna cena, len majitel potrebuje peniaze. Asi dcera ma pozna.asi v zivote dostala odo mna tolko, ze takou formou ma chce zabezpecit, pricom aj svoje peniaze skvelo investuje.poprosim Ta, v buducnosti sa vyjadri K tomu, co bola povodna otazka, takze hypouver, kupna zmluva a znalecky posudok, a nevymyslaj historky O rodine, ktoru nepoznas

heleninamama
9. aug 2023

@vetthy Ak tu niekomu j..., tak jedine Tebe. Nemáš ani základné právne a finančné povedomie a ešte sa verejne chváliš tým, že skúšiš oklamať banku. Veď,kto chce kam, pomôžme mu tam...

vetthy
autor
9. aug 2023

@alickapusinka
@heleninamama a ostatni podobni, ktoru neriesite povodnu otazku ale rodinne a financne vztahy neznamych ludi: otazka je vylucne financna, kto je zbehly a vie volaco K tomu fakticky dodat, poprosim, ostatni svoje nazory na mna, na moje deti a na inych rodinnych prislusnikov nech nechaju pre seba!!!!!

vetthy
autor
9. aug 2023

@heleninamama okrem toho, predstav si, ja som uz mala vyhliadany dom, aj hotovosti na to usetrene.prave som zacala vybavovacky, ked dcera prisla S napadom, ci by som neisla S nou skor do toho. Isla naisto, vedela, ze ten dom a ta lokalita ma ocari. Preco dosla S takou ponukou, ze pol na pol, treba sa opytat ju.ved by to kludne mohla kupit aj sama

vetthy
autor
9. aug 2023

@heleninamama rok som bola pravnicka asistentka na sude, inac som tupelo..to, ze sajnu nemas o problematike, svedci aj obvinenie, ze idem oklamat banku..ako sa da banku oklamat, cakam tipy....mozno, mi v buducnosti pridu vhod....ked ma dcera a zat vyhodi Z domu😜....

vetthy
autor
9. aug 2023

@sasa1310 uver v dvoch bankach uz mame predschvaleny na 15 rokov. Poistovna uz caka len na konkretne udaje nehnutelnosti, aby poistili dlznikov aj nehnutelnost naraz,lebo sme casovo velmi vytazene. niekolko verzii ponuk a zmluv su uz nachystane ze mame si vybrat

sasa1310
Autor odpoveď zmazal
vetthy
autor
10. aug 2023

@heleninamama na tento prispevok este reagujem. Ze ja nemám nic?! Dcera nema nic?! Odkial vies, ze ja nemám napr.200 000investovanych do starozitnosti a umeleckych diel?! Dcera, ked byva v partnerovom dome, znamena, ze je zobracka?! Odkial vies, ze nema dve luxusne auta a akcie za 100 000?! Kvakas, kvakas do vzduchu pritom hooobi o nas vies...

Strana
z2