Skúsenosti s Komunálnou poisťovňou

barbie17
16. máj 2019

Dobrý večer, chcela by som vedieť aké máte skúsenosti s touto poisťovňou.
My by sme chceli malej uzatvoriť poistku Provital Junior, ak by ste mali konkrétne s týmto skúsenosť tak by ste nám veľmi pomohli. Za každú skúsenosť budeme radi.
Ďakujeme :D

nikpa
16. máj 2019

@barbie17 na trhu sú určite lepšie, spoľahlivejšie poisťovne. To hovorím ako bývali zamestnanec v poisťovníctve. Ale konkrétny produkt nepoznám.

barbie17
autor
16. máj 2019

@nikpa dakujem 🙂

monciatko87
17. máj 2019

@barbie17 ja som v danej poisťovni pracovala dávnejšie. Tiež som chcela asi pred rokom uzatvoriť poistenie dieťaťu mám tam ešte kolegynu, niekedy mali dobré poistenie pre dieťa, mali sme ho pre druhé staršie dieťa, ale teraz to Provital Junior sa neoplatí zmenili podmienky a sú iné v iných poisťovniach lepšie a keď chceš vedieť môj názor ja som uzatvorila v poštovej banke je to úrazové poistenie so sporením, volá sa to že detské poistenie pre nezbedníkov a je oveľa výhodnejšie podľa mňa.

barbie17
autor
18. máj 2019

@monciatko87 Ďakujem :D

janjochmann
26. máj 2019

@barbie17 žiadne poistenie so sporením nemá zmysel. Sú to dva odlišné produkty, treba ich riešiť samostatne. Toto nie je ako pri kuchynských robotoch že čím viac funkcií tým lepšie.

monciatko87
27. máj 2019

@janjochmann to je Tvor názor podľa mňa má. Máme staršie dieťa čo má také poistenie a sme spokojní...

janjochmann
27. máj 2019

@monciatko87 samozrejme, je to len môj názor, ale zároveň podložený desiatkami zmlúv ktoré som detailne analyzoval. Hovorím to na základe faktov a čísiel, o tom pre mňa financie sú.

Môže to byť individuálne, ale väčšinou v tomto prípade chcú rodičia deťom šetriť dlhodobo - väčšinou 15-25 rokov. A v takomto prípade nemá určite zmysel životné poistenie, pretože ak šetríš cez poistku zvyčajne sú tam vysoké poplatky, ktoré "zjedia" výnos. Najmä pri investičných poistkách. Existujú staršie zmluvy kapitálového poistenia, ktoré môže mať zmysel ponechať, ale nemá zmysel také poistky dnes uzatvárať.
Poistiť dieťa sa dá výhodne na spoločnej poistke s rodičmi a na sporenie/investovanie sú určené iné produkty.