icon

Skúsenosti s nezaplatením pôžičky cez Pôžičkomat

deniskami
3. mar 2014

Ahojte,mate niekto skusenosti s nezaplatenim pozicky v Pozickomate?Nevyslo mi a teraz ma bombarduje sms-kami a mailami spolocnost De vries justitia.Pisala som im uz dva maily a ziadala o splatkovi kalendar,no oni stale pisu svoje....dookola tie iste sms-ky.

deniskami
autor
21. jan 2016

@ingrid0105 Dva roky....doteraz mi nic neprislo...myslim ze je zakon,ze nemozu davat take vysoke uroky takze sa im to asi pri takej malej sume neoplati...dlh je 100e a trestny cin 250e ci tak nejak,to by znamenalo ze daju uroky vyssie ako 100% aby to mohli takto riesit a to nesmu...

ingrid0105
21. jan 2016

@deniskami Diky pomohla si mi

mia8181
21. jan 2016

@deniskami kedy vam schválili splátkový kalendár? A neplatili ste prvú splátku? Čiže ste im dodnes nedali nic? V akej sume je teraz ten dlh? Iba sa pýtam... Ja som si požičala 500 a tiez som nemala z čoho a teraz sa chcú dohodnúť na prvej aktivačnej splátke aby mi schválili splátkový kalendar...

deniskami
autor
21. jan 2016

@mia8181 brala som 100e a nezaplatila do urceneho datumu...neodpovedali na maily,vobec nereagovali...len potom volal nejaky cech a vyhrazal sa ze pride navsteva a ustretova nebude...nezlakla som sa hlavne ked som zistila ako dopadol kamaratov sud...ale ty mas 500e to uz je trestny cin ☹

mia8181
22. jan 2016

ok ved ja som sa uz dohodla s nimi, len som sa chcela spytat ok.

cisko39
22. jan 2016

@deniskami ích to nezaujíma......prúser bude ak Vám prestanú chodiť sms-ky, potom už môžete čakať exekúciu v najhoršom súdny platobný príkaz.
Držím palce aby to dobre dopadlo.

ramzes1980
Odpoveď bola odstránená
deniskami
autor
22. jan 2016

@ramzes1980 ja som tiez chcela,ale ked som povedala ze to splatim po 20e tak to neprichadza do uvahy...ze minimalne po 50e...

ingrid0105
22. jan 2016

@ramzes1980 aku splatku ti ponukli?

mimka48
3. feb 2016

Ahojte chcem sa opytat mam pozicku s providentu splacala som po 100€ no teraz mi konci rodicak a jasne ze 100€ nebudem vediet posielat a nechcu mi znizit splatky ze musim tu 100€ posielat. Da sa to este nejako vyriesit ci uz ssi nie? Dakujem

petra772
19. feb 2016

kontaktuj: 0944937440 (ZA), oddlzis sa a budes splacat 1 splatku. a pokojnejsie spat. (odporuca Ladislav, MT)

mimka48
19. feb 2016

A aka je to spolocnost alebo kto to je vlastne? 🙂

petermali
7. mar 2016

@mia8181 dohodla si sa so spoločnosťou De vries Justitia s.r.o ? Môžeš mi prosim ta poradiť ...

nifido
11. mar 2016

@cashmon dobry den. Viete pomoct pri oddlzeni?

mia8181
14. mar 2016

Áno dohodla, splácam po splátkach, len treba komunikovať to je asi najdôležitejšie. Ale uz nikdy v živote, tieto SMS požičky su najhoršie a bodaj by ich zákon zakázal.

mia8181
14. mar 2016

@petermali Áno dohodla, splácam po splátkach, len treba komunikovať to je asi najdôležitejšie. Ale uz nikdy v živote, tieto SMS požičky su najhoršie a bodaj by ich zákon zakázal.

maslenka47
14. mar 2016

@mia8181 zakon zakazal.. stal ti snad niekto s pistolou pri hlave a nutil pozicku zobrat? A co takto zakon, aby chytrakom, co ich napadne si taketo blbe pozicky brat, zobrali obciansky a volebne pravo? Ach jaj.

lukas897
17. mar 2016

Zdravím,
Pridám svoju skúsenosť s DEveries . Bral som úver 1200eur no mal som splácať 500eur no to bolo nerealne lebo ja sám mam prijem 318eur ale som povedal že kamarát sa mi zaručí, že bude mi pomáhať splácať úver no ale nakoniec ma obabral a vykľul sa z neho obyčajný ...... no a tak som o tom včas informoval Pôžičkomat a oni že ok dajú mi splátkový kalendár v sume 300eur to bolo z mojej strany naozaj nereálne a tak mi to navýšili postupne na 1900eur a stým to potom išlo na De Veries Justitia a tak som ich kontaktoval ja sám telefonicky a povedal som že ako sa má situácia jeden človek ma pochopil .Ostatné Dámy to nejako nechceli chápať a tak mi volali a žiadali po mne splácať po 300eeur a ja im že to nejde a tak ma začali klasika zákon atd atd a tak som ich ukončil napísal som im email a či chcú alebo nie bohužiaľ sme sa dohodli na splátke po 100eur a to menit nebudem atd a tak chvála pánu bohu ja problém nemám s nimi až taký vážny mne keď volajú tak viem o čo im ide preto ich obsadim a je to skrátka ja nemám nervy im vysvetľovať dookola že mám 318eur príjem a že môžem splácať iba takto a tak im píšem email stým ako sa má moja finančná situácia Ja viem čo ste písali bližšie uvedomujem si to bola to moja osudná chyba brať úver pre kamaráta ktorý sa na mňa vy.... avšak to im nedáva právo na mňa zvyšovať hlas a žiadať niečo čo nie je reálne nevravím že nesplácam ja už mám splatené 350eur stým že ďalej pokračujem v splácaní lenže tento mesiac mi to nevyšlo nakoľko mám ešte iné záväzky atak som im poslal 50eur a požiadal ich o zmenu platobného kalendára tak snáď mi to umožnia ak nie tak potom mi nebude zostávať nič iné ako tam poslať 150eur tým chcem napísať dobre je to inkasná agentúra ale nie Exekutor a to je rozdiel keď snimi komunikujete to je jedno či listom alebo emailom na súde obstojí aj elektronická forma komunikácia keby nedajbože došlo k súdnemu sporu čo si nemyslím takže naozaj netreba sa ích báť sú to obyčajný ľudia tak ako my stým že teda áno je tu šanca že teda môžu dať návrh na exekúciu ale na to treba aj súdny príkaz a nie len ich poverenie si myslím neviem isto a si myslím že v mojom prípade by sa nemuseli uchýliť k tomu aby na mňa dali exekúciu a tiež sa mi nezdá že mi to takto navýšili ale ok nevadí skrátka treba komunikovať s nimi no zas nenechať si od nich skákať po hlave treba im jasne no slušne vysvetliť v akej ste situácii a ja si myslím že sa bude dať s nimi dohodnúť to je moja rada pre tých ,ktorých prenasleduje De Veries a prehnane sa boja ja som bol tiež takýto ale dobrý známi mi vysvetlil to čo ja teraz píšem vám a teda už viem že čo a ako keď nastanú takéto problémy

lukas897
17. mar 2016

P.S. ospravedlňujem sa za preklepy a držím palce aj ostatným nech sa im podarí s nimi dohodnúť pozdravom

nibiru
17. mar 2016

@deniskami napis na www.spotrebitelskecentrum.sk teraz zastavuju sudy vsetky exekucie kde ludia podpisovali zmenk,bankozmenky aj ich pravne zastupuju.

nibiru
17. mar 2016

@mimka48 splacaj kolko maš ano budu terorizovat a tlacit ale netreba sa bať.pošleš kolko maš maš doklad o tom že to splacaš na sud ta nedaju lebo vedia že je to na dlhe lakte a nemusia uspiet kedže sa teraz znovu novelizoval zakon.hlavne si všetko odkladaj nedaj sa prosím ta nalanariť na dalsie odlženie napr. aj taky kruk ano da ti splatkovy kalendár aj na 15€ ale je to ako spotrebny uver tiež sa to ročne uročí.

deniskami
autor
17. mar 2016

@nibiru priateľ im zaplatil to čo dlhoval,ale úroky z omeškania dali na súd,96e....a vtedy mu sudca povedal,že pozná také spoločnosti a že kým neposlu nebankovky niečo poštou doporučene ale len smsky a maily netreba si to všímať....pre súd je nepisomna forma vymáhania dlhu neplatná....ja som tiež od Pozickomat nedostala nikdy žiadny list....dokonca mám dlh aj v poštovej banke,žiadali súd o exekútora a mne prišiel rozsudok,že zamietaju exekúciu v plnom rozsahu lebo banka porušila zákon a dala podpísať nekalu zmluvu,keďže rozhodcovská zmluva bola súčasťou zmluvy o pôžičke a to sa nesmie....

nibiru
17. mar 2016

@deniskami toto ja riesim teraz so slovenskou sporitelnou rozhodcovska zmluva bola k požičke a tiež bankozmenka.

deniskami
autor
17. mar 2016

@nibiru no ja som mala v rozsudku že rozhodcovská zmluva nesmie byť súčasťou zmluvy o pôžičke a podpisuje sa dobrovoľne,no keď ju dajú ako súčasť,klient ju musí podpisat či chce či nechce ináč nepodpíše ani zmluvu o pôžičke,tak to súd vyhodnotil ako porušenie práv spotrebiteľa a nekalé praktiky poštovej banky a zamietol ich návrh na exekúciu....

nibiru
17. mar 2016

@deniskami no zajtra to hned pozriem

nifido
17. mar 2016

@deniskami my to mame spolu zo zmluvou ddatok rozhodcovska zmluva stiknute spolu to sa ako beie? Viete poradit? Je to cetelem nikdy nepisali len volaju a nechcu sa dohodnut

deniskami
autor
17. mar 2016

@nifido ja som to mala ako odstavec v zmluve o pôžičke....a čo sa týka cetelem neviem,ale sudca povedal že nič čo nepríde poštou doporučene alebo do vlastných rúk je neplatné....veď to aj vy môžte tvrdiť že ste nejakému ich zástupcovi pôžičku splatili🙂 keď budú volať tak povedzte že chcete aby vám poslali písomné aká je výška dlhu,výšku úrokov a úrokov z omeškania...nebojte to nabehne taká suma na úrokoch a úrokoch z omeškania že niekolkonasobne prevýši dlžnú sumu a to už bude uzera....odo mňa banka pýtala pri dlžnej sume 2500e uhradiť 8500e a keď dávali na súd tak uviedli už len dlžnú sumu lebo tie úroky by im neprešli.... 🙂

nibiru
18. mar 2016

@deniskami umna sud ani nebol len rozhodcovsky sud nie normalny nma zaklade toho exekutor vymaha sumu.

eleonorcha
18. mar 2016
Používateľ eleonorcha je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od eleonorcha.

ja to nechapem, preco nemozu urobit kompromis :/

nifido
18. mar 2016

@nibiru po akej dlhej dobe ste mali rozhodcovsky ? Po kolkych nezaplatenych splatkach a ako dlho trval dakujem